Trikkeligaen

Grei reagerer kraftig etter spillerflukt til Nordstrand: – Illojalt

Flere i Greis spillergruppe reagerer på måten laget har blitt ribbet for spillere på da fem av deres lagkamerater over natta signerte for Nordstrand. Greis styreleder mener det både er illojalt og umusikalsk, og reagerer sterkt.

Etter at saken ble publisert har Nordstrand sendt over de terminerte kontraktene. De viser at Markus Cham ikke har signert på noen av spillernes kontrakter, og således ikke terminert noen kontrakter. Alle kontraktene er signert 2. september. Sist oppdatert 12.35.

Da Grei tapte nøkkelduellen i bunnen for Ready, så det mørkt ut for klubbens videre eksistens i 3. divisjon. Bedre ble det ikke av at spillende trener Markus Cham, og fire andre spillere i løpet av den neste uka valgte å forlate klubben til fordel for Nordstrand. Etter det Dagsavisen har fått vite, kom dette brått på både for spillergruppa og klubben for øvrig, som nå reagerer kraftig på måten overgangene kom i stand.

Paul de Macedo, Kristian Storstrøm, Runar Johnsen, Kuber Sharma, og spillende trener Markus Cham gikk nemlig alle fra Grei til Nordstrand i løpet av forrige uke. Cham har vært involvert i Nordstrand i en trenerrolle i lengre tid, og Grei var forberedt på at de ville miste han til naboen i sør, men at en håndfull spillere gjør den samme overgangen uten å ha snakket med klubben, er det de reagerer mest på. Timingen nå i innspurten av sesongen, gjør det hele litt ekstra spesielt.

Hadde ikke fullmakt

For resten av spillergruppa i Grei skal det ha vært overraskende at så mange valgte å forlate dem nå. De fikk beskjed om at Storstrøm, Johnsen, Sharma og de Macedo alle var ferdige i Grei utpå kvelden samme dag som Cham signerte for Nordstrand, og det midt i oppladningen til en av årets viktigste kamper, borte mot Ready.

– Jeg mener det var feil valg midt i en sesong. Enten går alle mann sammen ned med det synkende skipet, eller så blir det sånn som det ble. Flesteparten i spillergruppa fikk sjokk, og det var mange spørsmål som meldte seg. Hva vil skje nå, hvem blir værende, hvem skal trene klubben videre. Vi kan skjønne at spillere drar, men som klubb har vi i oppgave å stå sammen for å gjøre en fantastisk sesongslutt, sier en av spillerne i spillergruppa Dagsavisen har snakket med.

Styreleder Asgeir Moripen reagerer kraftig på måten det hele har blitt gjort på, og sier at klubben valgte å terminere kontrakten med Markus Cham for å få ro og trivsel i spillergruppa.

– Vi terminerte kontrakten med Cham for å få ro og trivsel i spillergruppa, og ikke av sportslige årsaker. Vi var redd for å miste mange spillere på grunn av dårlig ledelse, noe vi var svært tydelige på i møtet med ham, sier han.

Cham terminerte ikke kontraktene

Etter at saken ble publisert har Nordstrand sendt over de terminerte kontraktene. De viser at Markus Cham ikke har signert på noen av spillernes kontrakter, og således ikke terminert noen kontrakter. Alle kontraktene er signert 2. september.

– Det stemmer at Markus ikke har signert på noen av kontraktene, og det har jeg heller aldri påstått. Det har vært en misforståelse mellom meg og journalisten jeg har snakket med, og jeg vil understreke at jeg ikke klandrer Nordstrand for deres opptreden i denne saken, forteller Asgeir Moripen da Dagsavisen tar kontakt med han torsdag formiddag.

Han står fortsatt på at handlingene fra Cham er illojale og umusikalske.

– Hele denne prosessen skjedde lynraskt bak ryggen til klubben. Vi har ikke hatt dialog med Cham siden vi hadde et møte onsdag 31. august, da Grei valgte å terminere hans kontrakt. Torsdag hadde vi en orientering med spillerne, der vi ba om å ha en åpen dialog. Da fikk vi utsagn fra to av de fire andre involverte om at de kun hadde fokus på neste kamp, og ingen signaler om at de ønsket å forlate klubben. Før det kort tid etterpå kom en forespørsel om terminering, sier Moripen som er klar på at det er spillernes valg og at de ikke sto i veien for termineringene.

– Selv etter at Cham var klar for Nordstrand snakket vi altså med disse spillerne som ga uttrykk for at de er innstilt på å kjempe videre for å holde plassen med oss. Det var flere av de som sa at de bare tenkte på neste kamp, som var et nøkkeloppgjør borte mot Ready. Og så stikker de altså så fort. For meg er det illojalt, sier en skuffet Moripen.

Grei har vært i kontakt med NFF som påpeker at det er et lojalitetsbrudd og svært kritikkverdig av både trener, spillere og mottakende klubb, men ikke en direkte juridisk sak.

– Vi er et nyopprykket lag som skal prøve å finne en rytme, og med mange nye spillere vil det komme mange ønsker på spillestil, treninger og hvordan vi skal gå fram i kamper. Store deler av spillergruppen var fornøyde med dette. Vi hadde en tung vårsesong, men hadde vi sett på terminlisten hvem vi skulle møte etter den kommende pausen, kunne alle klart og tydelig sett av vi kunne hentet poeng på poeng mot slutten, sier en av spillerne.

Nordstrand: – Vi har vært ryddige

Nordstrand-trener Thomas Holm sier dette om forrige ukes innhentinger.

– Cham var ikke enig om veien videre hos Grei, og da han var ledig på markedet tilbød vi han å bli en del av fotballmiljøet her da han er en fremadstormende trener. Vi er opptatt av både spiller- og trenerutvikling. De spillerne som kom i ettertid fra Grei tok kontakt her og ønsket å bli en del av vår treningskultur. Vi har vært ryddige hele veien, og sagt at de må avklare med Grei først, sier Holm til Dagsavisen.

Markus Cham selv mener at dette ikke er en sak, og ønsker å legge det bak seg.

– Det kan være ledelsen i Grei er uenige om noe, men det får bare være. Dette er 3. divisjon vi snakker om, og ikke Serie A. De mener noe og jeg mener noe annet. Sånn vil det alltid være. Jeg syns alt dette er litt useriøst og jeg bryr meg ikke så mye om det egentlig. Jeg og spillerne er nå i Nordstrand hvor vi ser fram til å utvikle oss videre, sier Cham til Dagsavisen.

– At noen spillere ønsker å være med sin trener videre er helt vanlig i fotballen, sier Thomas Holm som vil understreke at Nordstrand opptrer ryddig i overgangene.

– Vi er ikke ute og fisker spillere. Det er ekstremt mange spillere som vil hit som vi sier nei til, sier Holm.

– Kan komme styrket ut av det

Mandag denne uken ble det også klart at Tin Nguyen forlater Grei til fordel for Nordstrand, og reverserer dermed overgangen han gjorde for to måneder siden. Ifølge spillergruppa i Grei fikk han ikke den spilletiden han ble lovet i Nordstrand og gikk derfor til Grei i sommer. Han fikk med seg tre kamper i nedrykksstriden før han nå vender tilbake til serietoeren.

– Denne overgangen er udramatisk og ikke i sammenheng med de andre. Vi står ikke i veien for at enkeltspillere ønsker å flytte på seg, sier Moripen.

Styrelederen forteller at til tross for kaoset i forrige uke kan troppen på et vis ha kommet stryket ut av det.

– Jeg er veldig imponert over måten spillergruppa har taklet dette på. Det kan ha gitt et løft og en slags vitamininnsprøytning for dem. Det så vi i helgen da de slo et Frøya-lag som vi i vår tapte 5–0 for. Troppen er veldig motivert for å kjempe for å holde plassen, og så håper vi at det ikke er for sent. Stemningen er god, og det er det viktigste akkurat nå, sier Moripen.

Etter at Skeid 2 ga Kjelsås, Ready og Grei en hjelpende hånd onsdag, med å slå Stabæk 2, er det nå bare fire poeng som skiller de fire lagene i bunn. Tre av dem skal ned. Og Grei har fått en ekstra motivasjon til å slå Nordstrand borte 1. oktober.

Nyeste fra Dagsavisen.no: