Trikkeligaen

Heming-kapteinen: - Det har vært mange diskusjoner, men nå drar vi i samme retning

Heming bygger et nytt lag for å rykke opp et hakk i seriesystemet. - Vi hadde ikke noe valg, sier kaptein Mads Lyngen.

ÅRVOLL KUNSTGRESS (Dagsavisen): Vi har akkurat sett Heming slå Årvoll 2–1 i en av mange nøkkelkamper i 4. divisjon i kampen om opprykk til den såkalte Trikkeligaen.

Dagsavisens fokus på omveltningene i klubben har vært belastende for mange, men lagkapteinen innrømmer at det har vært lange interne diskusjoner om veivalget.

Eneste gjenværende

31-åringen er den eneste spilleren igjen fra det laget som avsluttet fjorårssesongen.

Det avgjørende nå er at alle drar i samme retning. Ambisjonen er å rykke opp.

– Er spillergruppa komfortabel med at det er forskjellsbehandling med hensyn til lønninger?

– Da det ble bestemt at noen ville få betalt for å spille her, ble det diskusjoner om strategi og den prosessen kunne sikkert vært bedre håndtert fra ledelsens side. Det skapte utfordringer. Men nå er vi en blanding av amatører og mer ambisiøse spillere som har det samme målet: Å få Heming opp i 3. divisjon. Noen har vært misfornøyde på veien, men nå opplever jeg oss som en homogen gjeng, sier Mads Lyngen til Dagsavisen etter at laget hans har dratt i land en 2–1 seier mot en av opprykksrivalene i en helt jevn kamp noen sene kveldstimer på Årvoll kunstgress.

– Er du en av de som får betalt eller er du en fortsatt den glade amatør?

– Jeg er spiller på amatørkontrakt, men er med i trenerteamet i en assistentrolle og får en liten sum for det. Jeg er i full jobb og har sagt at jeg bare er med når jeg har tid. Og slik er det med mange av spillerne fortsatt, flere av dem holder meget høyt nivå, men må prioritere annerledes. Så har klubben valgt å hente inn noen forsterkninger, noe som var helt nødvendig for å få et lag. Det er større krav om oppmøte til dem. Nå oppfatter jeg at det er harmoni og godt kameratskap i spillergruppa, fortsetter han.

Fra Frigg til Heming

Tidligere Frigg-spiss Vital Kaba (nr. 29) fikk sin debut i Heming-trøya mot Årvoll.

Noen av rivalene har kritisert Heming for satsingen. Det er ikke slik man skal holde på i 4. divisjon, er omkvedet.

I kampen mot Årvoll fikk Friggs tidligere toppscorer, Vital Kaba sin debut. Laget har blant annet hentet tre spillere fra Frigg, to divisjoner over.

Den første målscoreren mot Årvoll, Benjamin Sunde, har spilt toppfotball for Aalesund. Det var for øvrig Lyngen som la den målgivende corneren foran 1-0-målet tirsdag kveld.

Men å bygge et nytt lag krever tid. Nye konstellasjoner skal sitte.

– Vi måtte gå tilbake til basic og holde oss til de enkle prinsippene. Og der er vi nå. Vi har fått inn mye fysikk, sier han.

Var klubbens valg

I Oslo er det to 4. divisjonsavdelinger der vinneren av hver avdeling rykker opp. Satsingsnivået er forskjellig.

KFUM Oslo kjemper om opprykk til Eliteserien, men annetlaget deres kjemper i toppen i den ene 4. divisjonsavdelingen og opprykk er høyt prioritert. Gamle Oslo er nærmeste rival.

I Hemings avdeling er det Ullerns 2. lag som leder. A-laget til Ullern ligger midt på tabellen i 2. divisjon.

Heming er et av byens største idrettslag og ønsker seg opp i systemet. De har fasiliteter på Slemdal som mange klubber man misunne dem. Men fotballsatsing har latt vente på seg.

– Vi er blitt en fin gruppe selv om vi ikke er den samme kompisgjengen vi var for et par år siden. De som er her nå vil rykke opp, den ambisjonen hadde ikke den forrige gjengen. Og det er helt fair. Men nå har klubben tatt et strategisk valg. Selv kom jeg hit etter at jeg egentlig hadde lagt opp i koronaåret 2020, forteller han.

Må ta en ny vurdering

Det ble rimelig mørkt da kampen endelig var over tirsdag og Mads Lyngen snakket med Dagsavisen.

– Men skulle dere rykke opp er det en betydelig nivåheving og ditto krav til trening. Blir du med på det?

– Det må jeg vurdere hvis det skjer. Jeg går ut fra at klubben har en plan for det, sier Lyngen, som tidligere har spilt på høyere nivåer i Asker, Bærum og Elverum. Han vet hva toppfotballsatsing innebærer.

Etter at Heming slo Årvoll tirsdag, er de igjen på 2.-plassen på tabellen, tre poeng bak Ullerns 2. lag. (30 mot 27). Ullern satser som sagt tungt på å få annetlaget sitt opp og i forrige uke slo de nettopp Heming 4–2.

Men ni serierunder gjenstår og mye kan skje. Holmlia og Årvoll har begge 25 poeng og er med i racet.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: