Grei henta opp tre mål og utligna på overtid i ellevill kamp: – Vet ikke hvor det kom fra

(Grei - Skeid 2. lag 4-4) Det ble en av Trikkeligaens beste kamper i år. Åtte mål, straffebom og tre stolpetreff. Skeid-rekruttene hadde seieren dypt nede i lomma, men Grei hentet tre mål i andreomgang og Markus Cham ordnet poeng på overtid. Da er Grei omsider over på tosifra antall poeng denne sesongen.

GREIBANEN (Dagsavisen): Skeid ledet 2-0 allerede etter syv minutter, og 4-1 etter 55 minutter. Et inspirert Grei-lag ga seg imidlertid aldri, og kom seg heroisk tilbake til 4-4. Kaptein Marcus Kristiansen og midtstopper Thorbjørnsen var letta og fornøyde etter kampen

– Det var en helt annen gnist i laget i dag, sier Thorbjørnsen.

– For første gang i år kommer vi tilbake og redder et poeng, det er deilig. Fightingspiriten vi viser er helt rå og jeg vet ikke helt hvor det kom ifra. Det har vi savnet, sier Kristiansen og fortsetter:

– Jeg tror på at du sier dette var en underholdende kamp. Det ble scoret åtte mål, men det er surt at vi slipper inn fire enkle, sier han.

Markus Cham i en egen klasse

De to siste målene kom i det 88. og 92. minutt. I hovedrollen var Markus Cham, som assisterte to mål og scoret selv det siste på overtid.

– I dag er han helt rå. Jeg så det spesielt i dag, da jeg aldri har sett han så god før. En ekte tier, sier Thorbjørnsen.

– Han holder seg der han skal være, i midten som han har fått beskjed om og da finner han rommene. Det er utrolig deilig at han dunker inn 4-4 der, følger Kristiansen opp.

Etter utligningen ble det fullstendig kaos i hjemmelagets felt da Skeid kom til et fritt skudd fra tolv meter. Thorbjørnsen reddet på streken.

– Der var jeg faktisk klar for å gjøre alt jeg kunne, sier midtstopperen.

Christaan Wielens leverte nok en god kamp for Grei, og var viktig da laget hentet opp 1-4 og fikk med seg poeng.

Kristiansen er også klar på at det var uaktuelt å miste poenget der.

– For en helt håpløs avslutning. I alle dager. Jeg var så glad da jeg så skuddet. Vi hadde Trym på høyre, Castro på venstre og meg i midten. Den skulle ikke i mål, sier keeperen.

Poenget fører Grei opp på ti poeng og bare fire poeng fra sikker plass.

– Det er ikke langt opp. Det er bare å kline til, sier Kristiansen.

Skuffet Skeid-trener

Skeid 2-trener Martin Dolvik var ikke akkurat en tankeløs mann etter kampslutt da han møtte Dagsavisen.

– Min første tanke er at det er for dårlig. Det er vår åttende uavgjort, og det sier noe om at vi ikke klarer å avgjøre kampene. Det som skjer fra 1-4 til 4-4.., sier treneren før han må tenke seg litt om før han fortsetter:

– Skal disse spillerne inn på et høyere nivå er det mye som må forbedres. Det ser vi gang etter gang. De har ikke alle verktøyene på plass for å vite hvor viktig hver eneste duell er, spesielt i slutten av kampene. Det skjer én feil, så to feil, så plutselig butter det imot oss. Ja, det er jævlig surt akkurat nå, men vi skal få roet oss og se på hva som egentlig skjer her, sier en lettere forfjamset Skeid-trener etter å ha gitt vekk seieren.

Skeid-rekruttene gikk lenge uten tap, men har fått en treg start på høsten med bare ett poeng på tre kamper.

– Det er viktig for meg at vi ikke tar denne høsten for gitt, sier Dolvik før han kaller inn til samling i garderoben.

– Jeg er veldig usikker på hva jeg skal si til guttene nå, avslutter han med en liten latter.

Offensivt sterke gjester

Skeid-rekruttene gikk 15 runder uten å tape, men så gjorde de nettopp det i de to siste serierundene. Og til tross for at A-laget spilte mandag kveld stilte de rimelig slagkraftig i kveld. Erik Nordengen, Florind Lokaj og Emil Tjøstheim var alle med fra start. Og de to sistnevnte var involvert i åpningsmålet etter bare to minutter. Lokaj lempet presist i bakrom, Emil Tjøstheim kom seg foran Kristian Storstrøm og tok med seg Yasir Sa’Ad som fikk en enkel jobb med å sette ballen i åpent mål.

Grei prøvde lange baller i bakrom, da både Marcus Kristiansen og Trym Thorbjørnsen har kraftige og presise høyreføtter, men de skulle få smake på den samme oppskriften selv. Igjen kom Skeid seg bak hjemmelagets forsvarsfirer og satte relativt enkelt inn 0-2 ved Jason Buan. Da var det bare gått syv minutter av kampen.

I motsetning til Greis to siste runder, der de har holdt nullen og ledet til pause, ble det en ny vri i dag. Laget er vant til å ligge under, men ikke så tidlig i kampene. Det er heldigvis offensiv kraft i laget, og trioen Ebrima Jammeh, Christiaan Wielens og Markus Cham spilte seg varme og laget inn i kampen.

Det ble også en liten håndsutrekning av dommer Karwan Mamhassan. Skeids midtstopper Anders Johansen ble stemplet stygt, som egentlig var et klart frispark, men spillet gikk videre. Ti sekunder senere pekte dommer på straffemerket da Jammeh gikk overende i feltet. Christiaan Wielens satt straffen i mål og Anders Johansen måtte hjelpes ut av banen. Smellen var såpass at han måtte gi seg.

Vakkert 4-1-mål

Grei var bare ett mål bak i ca ett minutt. Skeid gikk rett i angrep, høyreback Ousmane Toure fant kantkollega Yasir Sa’Ad med et nydelig hælspark. Alene med Marcus Kristiansen dunket Sa’Ad ballen opp i nærmeste hjørne. En vakker scoring av Skeids høyreside. Men Grei kunne også ha satt tre i den første omgangen. Markus Cham og Tin Nguyen misset alene med keeper.

Emil Tjøstheim var ikke den mest toneangivende for Skeid i kveld, selvom han tar med seg en assist. Poteten Santiago Vasquez erstattet han etter hvilen og det byttet fikk trener Martin Dolvik bra betalt for ti minutter ut i andreomgangen. Han var på rett sted til rett tid og fikk en enkel tap-in, men mesteparten av æren for det målet gir til en annen innbytter, Samuel Ekroll, som dunket inn innlegget helt ute fra sidekrittet.

Begge lagene var farlige i angrep. Det ble kaldt på Ammerud etter sola gikk ned, men deilig underholdning varmet opp et etterhvert frossent publikum. Markus Cham viste klasse da han kjempet til seg ballen, vendte opp og prikket spissmakker Ebrima Jammeh igjennom. Avslutningen gikk under keeper Ofstad og med det var Grei to bak igjen.

Sa’Ad misset straffe

Da Samuel Ekroll fikk en relativt billig straffe med 20 minutter igjen trodde vi denne kampen ville punkteres. Yasir Sa’Ad var på hattrickjakt, han trippet opp, tok seg god tid, og chippet ballen rolige to meter over mål.

– Jeg digget at han leker deilig på den, sier Marcus Kristiansen om straffemissen.

Grei fikk blod på tann, gikk rett i angrep og Christiaan Wielens førte an. Med en tofotsfinte trakk han seg innover og fyrte løs fra 30 meter. Vingen traff klokkerent og ballen føyk rett i lengste stolpe. Nesten et drømmeminutt for hjemmelaget, men marginene var, nok en gang, på feil side.

Noen minutter senere kom det nesten en reprise, men fra bortelaget. Karl Omdahl trakk seg innover og traff tverrliggeren helt ute ved krysset. Mot slutten var det fortsatt tendenser i begge lag. Yasir Sa’Ad spilte hele kampen og var farlig på kontringer, selv om avleveringene ikke satt helt. Markus Cham viste frem en presis pasningsfot, men hadde ikke resten av laget helt med seg, før Omar Mahmoud endelig startet riktig.

Chams pasning var som gjennom hele kampen, millimeterpresis, og Mahmoud trengte bare å sette bredsiden til. 3-4 og fortsatt fem minutter å gjøre det på. Men Habib Diallo kunne sendt Skeid foran rett etterpå, et knallhardt skudd gikk rett i stolpen.

Vanvittige overtidsminutter

Det svingte noe voldsomt i overtiden, naturligvis. Etterhvert fikk Trym Thorbjørnsen frispark på egen femmeter, og da fikk Grei sendt laget opp og Marcus Kristiansen banket ballen over nesten hele banen. Grei vant én duell, så en til før de dyttet ballen ut til Markus Cham på 25 meter. Spissen hadde for en gangs skyld trukket seg ut av mølja i midten og valgte å lade. Treffet var rent som vannen i springet og søtt som sukker. Ballen suste inn i lengste hjørnet til ellevill jubel i Grei-laget og på tribunen. En fantastisk opphenting.

Så holdt det på å rakne fullstendig. Samuell Ekroll fikk stå umarkert på femten meter, ta et touch og fyre av rett mot mål. Halve Grei-laget hadde falt inn i egen femmeter, og heldigvis for hjemmelaget gikk skuddet rett i foten på Trym Thorbjørnsen som klarerte. Martin Dolvik la seg ned i fortvilelse på sidelinjen. Da fikk det holde for denne kvelden.

---

3. divisjon avdeling 1, runde 18 tirsdag

Grei - Skeid 2. lag 4-4 (1-2)

Greibanen, ca 100 tilskuere

Dommer: Karwan Mamhassan, Klemetsrud IL

Mål: 0-1 Yasir Sa’Ad (2), 0-2 Jason Buan (7), 1-2 Christiaan Wielens (26), 1-3 Yasir Sa’Ad (27), 1-4 Santiago Vasquez (55) 2-4 Ebrima Jammeh (59), 3-4 Omar Mahmoud (88), 4-4 Markus Cham (90+2)