Trikkeligaen

Nordstrand ga fra seg poeng i tetstriden etter poengdeling i ellevill kamp

(Os – Nordstrand 3-3): I en kamp som kunne endt 6-6, var det ingen tvil om at både Os og Nordstrand virkelig ønsket seg tre poeng. Men Nordstrand tapte til slutt terreng i kampen om opprykk.

Solen sto høyt oppe på himmelen denne formiddagen i Os og et tent hjemmelag entret kunstgresset til en på papiret meget spennende match. Det var Nordstrand som åpnet denne kampen klart best, og var nære ved å ta ledelsen flere ganger i innledningen.

Til tider var det et vettskremt Os-lag på motsatt side som ikke var klar for det intense presset bortelaget leverte i starten. Oliver Aaser Midtgård, den store målscoreren denne sesongen, var nære på i innledningen.

Til tross for dominansen innledningsvis, så var det utrolig nok Os som tok ledelsen etter tolv minutter. Sperrevik seilte ned langs høyresiden og slo en ball helt igjennom feltet til Eirik Rysjedal på bakerste stolpe. Der var det ingen fra Nordstrand som plukket opp løpet til Rysjedal, og han kunne banke inn 1–0 til hjemmelaget – en liten smule mot spillets gang.

Samme mann dobler

Som om ikke det var nok, så skulle også samme spiller legger på til 2–0 tolv minutter senere. En ball ble plukket opp på midten av Rysjedal, og uten press mot seg kunne han spasere mot 16. meteren og fyre av et skudd som snek seg i hjørnet bak Bugge i Nordstrand-målet. Det passive forsvarsspillet til Oslo-laget skulle straffe seg, og Os, etter å ha løftet seg mange hakk etter åpningen, så plutselig ut som det beste laget.

Nordstrand-spillerne ropte etter straffe ved to anledninger i første omgang, men fikk det aldri fra dommer Amir Ajjour.

Kombinasjonsspillet satt ikke helt for Nordstrand før hvilen, og de største sjansene skulle komme etter dødballer. Ingen av disse gikk inn, og laget gikk til pause med 0–2 i sekken, og med en bratt oppoverbakke de siste 45.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Redusering like etter pause

Nordstrand eksploderte ut av startblokkene etter hvilen, og fikk betalt da August Fredriksen snek seg ned langs venstresiden, slo inn på Luka Fajfric som fikk forlenget den videre i leggen til Thomas Helgheim. Det var store protester på at Helgheim sto i offside da han satte ballen i nettet, men dette lå ikke i tankene til bortelaget, som umiddelbart tok med seg ballen til midten igjen. Oslo-laget hadde nå fått blod på tann!

Det florerte med sjanser etter scoringen, men uten å teste Færøvik i Os-målet altfor mye misbrukte Nordstrand flere halvsjanser. Kampen åpnet seg opp fullstendig, og det var bare et spørsmål om tid før vi enten skulle få en utligning eller en 3–1 scoring av Os.

Loulanti-scoring

Os-målvakten fikk en hel del å jobbe med mot slutten av kampen, og klarte ikke stå imot innbytter Nidal Loulanti etter 80 minutter. Graham Hansen slo en god ball opp og over Os-stopperne, og Nidal Loulanti var rask på den, tok den forbi keeper Færøvik og satte inn utligningen for Nordstrand. På dette tidspunktet i kampen var Nordstrand fryktelig gode. Det ble etterlatt et hav av rom bakover, men Nordstrand så meget komfortable ut med ballen i laget.

Likevel forsto man alltid risikoen ved å stå høyt, og før eller siden vil de største sjansene komme i favør Os, og det gjorde de.

Kampen utviklet seg til å bli en berg-og-dalbane av store muligheter for begge lag, og fire minutter inn i overtiden tok Os ledelsen for andre gang i kampen ved den gamle Brann-spilleren Zsolt Korcsmar. Et stort rom ble etterlatt på høyresiden, og der sto veteranen helt alene og kunne prikke inn scoringen for Os.

Det ble full jubel på hjemmebane og mange tenkte at nå var det over, men der tok man grundig feil. Dramatikken hadde så vidt begynt.

Straffedrama

Ett minutt senere gikk Luka Fajfric etter en løs ball i motstanderfeltet. Med et touch foran ble han felt og skaffet Nordstrand straffespark hele seks minutter på overtid.

Oliver Aaser Midtgård, den store målkongen, steppet opp og satte ballen i motsatt hjørnet til 3–3. En utrolig fotballkamp for nøytrale øyne, men for Nordstrand-øyne ble hjertet satt i halsen nok en gang da Os skrudde opp tempoet igjen etter utligningen. En stor sjanse til hjemmelaget avsluttet en helt utrolig fotballkamp.

Ingen av lagene var åpenbart fornøyd med et poeng, ettersom begge kunne mene at de hadde fortjent tre. Nordstrand taper dermed terreng i kampen om opprykk til postnord-ligaen, og vil nok være store tilhengere av Lokomotiv Oslo som tar imot Lyn på Frogner Stadion senere lørdag.

Det ble en kamp i Bergen vi sent kommer til å glemme, og en kamp som kanskje vil stå igjen som den som stakk de viktige kjeppene i opprykksdrømmen til Nordstrand. Det er likevel en god del kamper igjen, og neste for Nordstrand er hjemme mot 4. plass Lokomotiv Oslo neste lørdag.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta

Norsk Tipping-ligaen avd. 1, runde 20

Os – Nordstrand 3–3 (2–0)

Kuventræ kunstgress, 250 tilskuere

Mål: 1–0 Eirik Rysjedal (12, Assist: Sperrevik), 2–0 Eirik Rysjedal (25), 2–1 Thomas Helgheim (52, Assist: Fajfric), 2–2 Nidal Loulanti (80, Assist: Graham Hansen), 3–2 Zsolt Korcsmar (90+4), 3–3 Oliver Aaser Midtgård (90+6 str.)

Dommer: Amir Ajjour

Gule kort: Steffen Kvamsdal (Os), Sverre Haga (Os), Petter Hilton (Os), Niklas Lunde Fosen (Os) – Oliver Aaser Midtgård (Nordstrand), Reda Chikh (Nordstrand)

Nordstrand: Christoffer Vedant Mehta Bugge – August Fredriksen (Nidal Loulanti), Eirik G. Stafford Germundsson (Kristian Tveiten Storstrøm), Edvard Vestby, Ola Richard M. Hognerud (Fredrik Graham Hansen) – Sverre Hakami Sandal, Andreas Madsen Holm (Ole-Tobias A. Brendeland), Thomas Helgheim, Reda Chikh – Luka Fajfric, Oliver Aaser Midtgård

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: