Grei slo tilbake og vant mot Frøya etter å ha blitt ribbet for spillere

(Grei – Frøya 3-1) Dagen etter det ble kjent at halve Grei-laget hadde forlatt klubben og dratt til Nordstrand, viste de gjenværende Grei-spillerne at de ikke gir seg uten kamp. Selv om de kom tidlig under, snudde Grei til en viktig seier.

Fredag kveld ble det kjent at Markus Cham, og fire andre Grei-spillere har forlatt klubben og signert for Nordstrand. Da Grei tapte for Ready forrige helg, ble det sju poeng opp til sikker plass med sju kamper igjen å spille, og i løpet av uken har altså Cham, Paul Montero de Macedo, Runar Johnsen, Kuber Sharma og Kristian Storstrøm byttet ut nedrykkskamp med opprykkskamp for Nordstrand.

– Det er vel naturlig at spillere med ambisjoner som jeg har tatt inn i klubben (Grei), og som også har spilt i tidligere klubber med meg, spør meg hva jeg gjør når jeg skal videre og ønsker en bedre treningshverdag, sa Cham til Norsk Fotball.com som omtalte saken først fredag kveld.

Tilbake står altså et ribbet Grei-lag, som kjemper for eksistensen i divisjonen, og som lørdag formiddag fikk besøk av Frøya på Greibanen. Vertene er i desperat poengnød, mens gjestene har sju poeng ned til Kjelsås 2 etter streken, og det var gjestene som skulle få dagens første mål da Dennis Pettersen sendte Frøya i ledelsen etter bare sju minutters spill.

Fantastisk frisparkperle i krysset

Grei hevet seg etter det, og skapte flere gode muligheter den første timen. Både gjennom et langskudd som strøk tverrliggeren, og da Mohsin Ghous prøvde å legge ballen i det lengste hjørnet etter å ha driblet seg inn i gjestenes 16-meter. Grei hadde også et frispark-forsøk fra farlig hold, som gikk like over mål, men det skulle bare være en forsmak på hva som var i vente.

Grei fikk nemlig et nytt frispark fra 25 meters hold et par minutter før halvtimen var spilt, og Trym Aamodt Thorbjørnsen stilte seg opp for å ta det. Midtbanemannen skrittet opp, tok et par skritts tilløp og skrudde ballen nydelig krysset. En fantastisk frisparkscoring, som var helt utagbar for gjestenes keeper Andreas Helland.

Etter utligningen jevnet kampen seg veldig ut, og spillet foregikk stort sett på midten der begge lag prøvde å tilrive seg et initiativ. Drøye ti minutter før pause fikk Frøya et par cornere, som det ikke ble noe ut av, og de hadde også et langskudd et par meter over mål. Fem minutter før hvilen ropte gjestene på straffe, da ballen traff en arm inne i feltet. Det ble det ikke noe av, men Frøya fortsatte angrepet og skjøt utenfor fra rett ved straffefeltet.

Ghous stanget Grei i ledelsen etter timen

De oransjekledde gjesten fra Bergen fikk satt inn et lite press mot slutten av omgangen, og fikk et skudd blokkert på vei mot mål og hadde et annet skudd like utenfor. Helt på tampen fikk Grei satt opp Christiaan Wielens i god posisjon, men skuddet hans gikk via en Frøya-spiller og ut til corner. Den fikk gjestene klarert ut, og dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 1-1.

De første ti minuttene etter hvilen var også en stillingskrig, der lagene begge kjempet om å få overtaket. Frøya hadde noen skuddforsøk tidlig, men de ble blokkert. Etter sju-åtte minutters spill fikk Grei sendt avgårde et skudd, som Andreas Helland måtte dytte ut til corner. Den ble først slått unna, før Grei lempet tilbake igjen. Den plukket Helland ned, mens en Grei-spiller gikk i kroppen på gjestenes keeper. Det likte bortelagets spillere dårlig, og det ble litt småknuffing etter den situasjonen. Uten at noen fikk kort.

Grei tok ledelsen etter timen spilt, og nok en gang vartet hjemmelaget opp med en veldig fin scoring. Et flott angrep endte opp ute på høyrekanten hos Isak Løvlund, som svingte ballen inn i 16-meteren. Der hadde Mohsin Ghous gjort et meget godt løp, som gjorde at han slo stopperne til ballen og kunne stange inn ledermålet oppe i hjørnet. God prestasjon av Grei-spissen.

Kjempet seg til en utrolig viktig seier

Kampen fortsatte å bølge fram og tilbake, men like over halvspilt omgang fikk Grei en stor mulighet til å øke ledelsen. Gjestene keeper gjorde imidlertid en god redning, og tvang fram en corner. Den ble det ingenting av. Kvarteret før slutt var det gjestenes tur til å teste Aleksander Holbø i Grei-buret, som spiller sin første kamp for sesongen. Han måtte plukke fram en god redning oppe i krysset, etter et frispark langt bak i banen. Heller ikke den påfølgende corneren ble det noe av.

Frøya hadde det meste av ballen de siste ti minuttene av kampen, i sin jakt på en utligning. Grei kjempet heroisk, og gikk på kontringer de gangene sjansen bød seg. På overtid ble det dramatisk da Frøya mente de ble snytt for straffe, da en av gjestenes spillere ble lagt i bakken. Dommer Arion Shaqiri sjekket med sin linjemann, men opprettholdt at det ikke skulle bli straffe.

Minuttet senere var det Greis tur til å juble, da Christiaan Wielens avgjorde kampen for vertene. Wielens, som har vært blant lagets beste spillere i år, fastsatte sluttresultatet til 3-1. Seieren, som var årets tredje, kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt. Både med tanke på at både Ready og Kjelsås-rekruttene ligger an til å avgi poeng, men de kampene har bare kommet seg til pause.

Med dagens seier er det uansett bare fire poeng opp til sikker plass for Grei enn så lenge, og med seks kamper igjen å spille er det langt fra umulig. Selv med en stall, som er langt tynnere nå enn den var for en uke siden.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

Norsk Tipping-ligaen, avd. 1

Grei – Frøya 3-1 (1-1)

Greibanen

Mål: 0-1 Dennis Pettersen (7.), 1-1 Trym Aamodt Thorbjørnsen (26.), 2-1 Mohsin Ghous (60.), 3-1 Christiaan Wielens (90.)

Gule kort: Trym Thorbjørnsen, Ivan Castro, Abdifatah Dahir, Grei. Henrik Hjørnevik, Frøya.

Dommer: Arion Shaqiri (Rælingen)

Grei (4-5-1): Aleksander Holbø – Abdifatah Dahir, Simen Sundborg Olsen, Daniel Bergli, Ivan Castro (Nikolas Tsiolas fra 46.) – Christaan Wielens, Erik Eck Jørgensen, Trym Thorbjørnsen (Isak Løvlund fra 40.), Omar Moftah (Eirik Løw fra 46.), Kamyar Bawah – Mohsin Ali Ghous.