Trikkeligaen

VIF-talentet ønsket i Nederland og av Obos-klubb: – Konkret interesse

Mathias Emilsen (19) ser på mulighetene for å dra fra Vålerenga. Midtbanemannen er ønsket av flere klubber som vil gi ham muligheten til førstelagsspill.

Dagsavisen får bekreftet fra flere kilder at 1.-divisjonsklubben Start ønsker å hente Emilsen på permanent avtale når neste mulighet byr seg. Dagsavisen kjenner også til at flere norske klubber, deriblant Kongsvinger, ønsker å hente spilleren på lån i høst. Overgangsvinduet er stengt, men klubbene kan fortsatt låne gjennom den nasjonale utlånsordningen for unge spillere.

Fra utlandet har de nederlandske toppklubbene Heerenveen, PSV og Feyenoord fulgt Emilsen, og Dagsavisen kjenner til at PSV i sommer ønsket å hente 19-åringen på lån. Uenighet om varigheten på lånet gjorde imidlertid at en avtale ikke ble aktuell. Også to italienske klubber har hatt Emilsen på blokka over en periode.

Verken Emilsen eller hans representanter ønsker å navngi klubbene som ønsker midtbanespilleren.

– Vi ønsker ikke å kommentere på konkrete klubber, nei. Det jeg kan si, er at det er interesse for Mathias hele tida. Han har gjort det veldig bra på U19-landslaget og på andrelaget i Vålerenga, men han trenger spilletid. Det jobber vi for at han skal få. Jeg tror muligheten for det er god allerede i vinter, og forhåpentlig kan han allerede i høst få vise seg fram på utlån hos en annen norsk klubb, sier Jørgen Ingebrigtsen – tidligere Vålerenga-sportssjef – i agentselskapet Solution til Dagsavisen.

– Det er lite nytt å melde om fra min side akkurat nå. Agentene mine jobber med noen klubber, men det er fortsatt ikke noe konkret som jeg vet om. Men jeg vet sikkert mer om noen dager, skriver Emilsen i en SMS til Dagsavisen.

Les alt om Vålerenga her!

U19-spill har økt interessen

Da Jørgen Ingebrigtsens avtale som ny Head of Sports i Jim Solbakken-selskapet Solution ble offentliggjort tidligere i år, uttalte harstadværingen til TV 2 at jobben blant annet er å ha hovedansvaret for oppfølging og rekruttering av de yngste spillerne som selskapet representerer. Én av disse er Mathias Emilsen i Vålerenga.

– Jeg og Jim Solbakken har ikke delt porteføljen ennå, men det var både naturlig og «lavthengende frukt» at jeg skulle følge opp Mathias.

Emilsen har vært åpen med oss i Dagsavisen om at han ønsker å spille på et høyere nivå enn 2. divisjon, og at et utlån har vært vurdert?

– Det er jeg enig med ham i. Jeg tror det hadde vært bra for ham. Han har spilt i 2. divisjon ganske lenge nå, svarer Ingebrigtsen.

– Dessverre skar det seg de siste dagene av overgangsvinduet. Det var klubber fra både Norge og utlandet som var «på» Mathias. Men det er litt vanskelig på grunn av manglende spilletid på A-laget, fortsetter han.

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen på Vålerengas treningsfelt i Portugal.

Ingebrigtsen beretter at god innsats på aldersbestemt landslag har betydd mye.

– Det kom konkret interesse fra flere etter at Mathias hadde en god turnering for U19-landslaget i Nederland i juni. Han var banens beste i noen av kampene. Og klubbene som følger med, kjente ham allerede godt fra før. Noen har hatt ham i kikkerten et par år allerede. Vi synes at det er på tide at han spiller på et høyere nivå. Med tanke på den nasjonale utlånsordningen, jobber vi fortsatt mot at noe kan skje i høst. Vi skal se om vi kan få til noe, i samarbeid med Vålerenga.

Vålerenga svarer

– Hva tenker han selv om situasjonen nå?

– Det må han svare på selv. Men så lenge han bare ser ut til å være et fjerde- eller femtevalg på A-laget i Vålerenga, er ikke det en god plass å være i lengden. De andre 2003-guttene fra U-landslaget spiller på et høyere nivå enn ham. Så Mathias trenger enten å slippe til på A-laget, eller å komme seg til et annet sted, sier Ingebrigtsen.

Harstadværingen er klar på at dialogen med VIF er god.

– Vi må rådgi ham sammen med Vålerenga. Først og fremst må han fortsette å stå på hele tiden og jobbe hardt på trening. Så skal vi og klubben prøve å finne løsninger hvis ikke Dag-Eilev (Fagermo) kan finne plass til ham på A-laget. Og skal han dra et sted, blir det for å spille. Det er ikke vits å dra et sted bare for å «bli en del av en tropp». Han må et sted der han konkurrerer om spilletid hele tiden.

VIF-sportssjef Joacim Jonsson har ikke besvart Dagsavisens henvendelse i saken. Hovedtrener Dag-Eilev Fagermo avviser imidlertid at et utlån av Emilsen er aktuelt nå.

– Mathias blir. Vi trenger alle, både med tanke på Eliteserien og VIF 2 i andredivisjon, skriver Fagermo i en SMS til Dagsavisen.

– Start ønsker ham permanent når neste mulighet byr seg, ifølge våre opplysninger. Er det noe dere vil vurdere?

– For tidlig å svare på, sier Fagermo.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo på Valle onsdag.

Sportssjef i Start, Magni Fannberg, ønsker ikke å si noe om Emilsen.

– Jeg forstår at du lager en sak, men jeg har ingen kommentarer rundt spillere som ikke tilhører IK Start, sier han til Dagsavisen.

Kongsvinger-sportssjef Espen Nystuen har ikke besvart vår henvendelse.


Mer fra Dagsavisen