Trikkeligaen

Emilsen: – Ikke en optimal sesong

Vålerengas midtbanemann Mathias Emilsen (19) mener han kan spille på et høyere nivå enn 2. divisjon.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Etter å ha fått tre innhopp i Eliteserien i fjor, hadde midtbanetalentet både håpet på og regnet med flere minutter på Vålerengas A-lag i år.

Til nå har det imidlertid kun blitt ett innhopp i serien og to kampen fra start i cupen på 19-åringen.

– Jeg kan vel si at jeg hadde håpa på litt mer spilletid på A-laget i år. Det har vært målet mitt hele veien å jobbe meg inn mot en startellever, så jeg kan ikke si at det har vært en helt optimal sesong sånn sett, sier Mathias Emilsen til Dagsavisen.

Den defensive midtbanespilleren er en viktig brikke på Vålerengas reservelag, som nå ser ut til å holde seg i 2. divisjon etter to strake seiere mot henholdsvis Asker og Eidsvold Turn.

Mandag slo VIF-rekruttene gjestene fra Eidsvoll hele 5-2 på hjemmebane.

Les alt om Vålerenga her!

Konkurranse

På midtbanen på A-laget har Emilsen konkurrert mot både Fredrik Oldrup Jensen og Odin Thiago Holm. Sistnevnte har virkelig funnet godformen de siste kampene, og har trent seg opp til å kunne spille fulle kamper igjen.

Det har ikke gjort det lettere for Emilsens håp om spilletid.

– Odin er en utrolig god spiller, og så kan man jo si at vi er litt forskjellige spillertyper også. Det hadde sikkert vært mulig å spille med begge oss to på samme lag, men det er selvfølgelig stor konkurranse på midtbanen.

Mathias Emilsen ønsker mer spilletid i Eliteserien, og utelukker ikke et utlån til en annen klubb.

Den tidligere Lyn-spilleren har også operert som indreløper ved flere anledninger på VIFs A-lag tidligere.

Emilsen innrømmer at han har diskutert et potensielt utlån internt.

– Det har ikke vært snakk om noen konkrete klubber ennå, men vi har snakket om at et utlån kan være mulig, sier Emilsen.

Interesse

Dagsavisen kjenner til at det er flere klubber som er interessert i å hente Emilsen, både permanent og på låneavtale.

– Jeg har jo dialog med agenten min, Jim (Solbakken), og det er en mulighet for å kunne gå på utlån om situasjonen fortsetter å være som den har vært nå.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo er opptatt av å beholde andrelaget i PostNord-ligaen, og vil derfor beholde så mange av spillerne på proffkontrakt som mulig.

Midtstopper Brage Skaret har flere ganger uttalt at han kunne sett for seg et utlån, men i og med at VIF 2 har vært på nedre halvdel av tabellen har også han måttet vente.

– Jeg respekterer selvfølgelig at vi skal holde andrelaget i 2. divisjon. Det er en veldig god utviklingsarena, men jeg må tenke på meg selv også. Nå har jeg spilt på dette nivået i over to år, og føler at det ikke lenger strekker til som optimal utviklingsarena for min egen del, forteller Emilsen.

– Det er nok på tide å ta noen steg der med tanke på kamparena, legger han til.

Trenerne og sportssjefen svarer

VIF 2-trener Øystein Sanden mener Emilsen har forbedringspotensial, spesielt i defensive situasjoner.

– Mathias spiller en solid kamp mot Eidsvold og er god med ballen, men han har mye å jobbe med. Han må bli hvassere i boksen defensivt, og bli skarpere og tøffere i den defensive delen av spillet, mener Sanden.

Midtbanespilleren tror han hadde tatt nivået i Eliteserien fort med tillit.

– Med litt flere innhopp og tillit, tror jeg det er et nivå jeg hadde tatt ganske fort og greit. Selvfølgelig ikke helt med en gang, men jeg vet at det ikke er noe i veien for at jeg kunne gått inn i Eliteserien og gjort en god figur der.

Sportssjef Joacim Jonsson på Vålerenga-trening onsdag.

VIF-sportssjef Joacim Jonsson sier følgende til Dagsavisen om at spillere som Brage Skaret og Emilsen kan tenke seg et utlån:

– Det får vi se på. Det er viktig at vi har en god tropp, også treningsmessig slik at A-laget presterer best mulig. Vi har veldig mange gode, unge spillere som vi får henvendelser på hver eneste dag. Men vi må først og fremst tenke på oss selv. Dette diskuterer vi egentlig hver dag. Det kan bli noe, men det er ikke sikkert. Det er kjempeviktig med andrelaget vårt i 2. divisjon også.

A-lagstrener Dag-Eilev Fagermo påpeker at klubben ikke har dårlig tid med tanke på eventuelle utlån.

– Disse gutta er U-landslagsspillere, så de kan vi også leie ut på nasjonalt utlån etter at vinduet stenger.

– Vi har ikke berget plassen i 2. divisjon helt ennå. Samtidig ønsker vi jo at spillerne skal ha en optimal utviklingshverdag. Vi får se hva som skjer, sier Fagermo til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen