Trikkeligaen

Fagermo om VIF-juvelen: – Nå får vi betalt for det

(Vålerenga – Lillestrøm 3-1). Osame Sahraoui holdt lekestue med Lillestrøm. Trener Dag-Eilev Fagermo gleder seg over storformen, og hovedpersonen selv innrømmer at prislappen hans kan ha steget enda bitte litt.

VALLE (Dagsavisen): Sahraoui (21) scoret to mål og hadde én målgivende til Torgeir Børven da Vålerenga senket rivalen Lillestrøm i derbyet på Intility Arena søndag.

– Osame har dominert i mange kamper. Det som er deilig nå, er at det blir målpoeng av det også. Det er noe vi har jobbet med. Tålmodigheten har vært der, vi har ikke gitt oss. Vi har holdt på på trening og i kamp. Han har fått tillit, også når det har buttet. Nå får vi betalt for det. Det er veldig gøy, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Les alt om Vålerenga her!

Deler æren

Sahraoui strålte fra øre til øre i pressesonen etter kamp.

– Hvordan er det å senke Lillestrøm nærmest på egen hånd?

– Ingenting skjedde på egen hånd. Jeg scoret og hadde målgivende, men det er ti andre spillere, den tolvte mann og et trenerapparat som er rundt meg. Vi vinner sammen, som et lag. At jeg får målpoengene, er en bonus. Men de tre poengene tok vi sammen, sier angrepsspilleren diplomatisk til Dagsavisen.

Vi fulgte kampen live her!

I sommer var det mye snakk om interessen fra utlandet. Vålerenga har bekreftet at et millionbud fra nederlandske Cambuur ble avslått.

– Jeg føler ikke det (interesse og bud) påvirker meg så mye. Agenten min og familien min holder det unna meg. Jeg skal gjøre det jeg får gjort noe med, som jeg gjorde på banen i dag. Det er å kose meg og spille fotball, sier han smilende.

– Men prisen på deg gikk ikke ned i dag?

– Det tror jeg ikke. Kanskje bitte litt opp, sier han og gliser.

Vålerengas Osame Sahraoui jubler etter sin scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Lillestrøm på Intility arena.

Viktig seier på flere måter

– Vurderte du Cambuur i sommer?

– Jeg tar alle bud og all interesse veldig seriøst. Alt er en mulighet. Så ja, det kunne vært en mulighet, men nå er jeg i VIF – og er veldig glad her. Jeg scorer, og vi vinner.

– Hvis dette fortsetter: Spiller du et annet sted i 2023?

– Alt kommer når det kommer. Jeg kan ikke spå framtiden. Men man vet aldri. Ting kan skje fortere enn man tror. Men jeg koser meg her, gjentar han.

Sahraoui sier han gleder seg over at Intility var fullsatt søndag, og at VIF kunne gi fansen tre poeng. Dag-Eilev Fagermo er klar på viktigheten av at det ble full pott når så mange møtte opp.

– Det er viktig, for da blir det lettere å fylle stadion igjen. For fansen og klubben er det viktig at vi klatrer på tabellen nå, og har muligheten til å være med inn etter en tøff start. Nå er vi plutselig med, og det er viktig. Og for guttene og laget, blir vi litt tryggere av å vinne en sånn kamp, med den typen atmosfære. Det er en deilig opplevelse. Den kan gjøre oss litt mentalt sterkere, sier VIF-treneren.

---

Kampfakta

Fotball. Eliteserien menn, 21. runde

Vålerenga – Lillestrøm 3-1 (2-0)

Intility Arena, 16.555 tilskuere

Mål: 1-0 Osame Sahraoui (22), 2-0 Torgeir Børven (45), 2-1 Espen Bjørnsen Garnås (51), 3-1 Sahraoui (71)

Gult kort: Espen Bjørnsen Garnås og Colin Rösler, Lillestrøm

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar

Vålerenga (4-3-3): Magnus Sjøeng – Leonard Zuta, Jonatan Tollås Nation, Stefan Strandberg, Simen Juklerød – Tobias Christensen, Odin Thiago Holm (Fredrik Oldrup Jensen fra 74.), Petter Strand – Jacob Dicko Eng (Seedy Jatta fra 59.), Torgeir Børven (Henrik Udahl fra 73.), Osame Sahraoui (Magnus Bech Riisnæs fra 82.)

---

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen