Trikkeligaen

Derfor kan betydningen av VIF-triumfen vise seg utrolig stor

KOMMENTAR: (Vålerenga – Lillestrøm 3-1). Fullt hus. Rivaloppgjør mot Lillestrøm. Og tre poeng til Vålerenga. Nå lukter det svidd av Dag-Eilev Fagermos mannskap.

Vi fulgte kampen live her!

VALLE (Dagsavisen): Osame Sahraoui lekte med kula, Torgeir Børven scoret sitt første siden returen og Vålerenga er på skuddhold til medalje. Hvem skulle trodd det for et par måneder siden?

Før søndagens oppgjør skrev kollega og sportssjef Reidar Sollie om hvor jevnt derbyet mot Lillestrøm har vært opp gjennom årene. Og statistikken er ikke mindre iøynefallende etter søndagens Vålerenga-seier. Spoler du gjennom alle møtene i serien siden lagene møttes på øverste nivå i 1954, står Lillestrøm og Vålerenga nå med 30 seirer hver. Samtidig har lagene spilt uavgjort 28 kamper. Stort jevnere blir det altså ikke!

Tidligere denne sesongen var det «kanarifuglene» som slo VIF hjemme. Men i denne matchen var det Vålerenga som tok grep tidlig, oppildnet av egne fans som sørget for enormt med liv på Intility. For en fantastisk ramme! Vålerenga koblet grep med 1-0 og 2-0. LSK kom tilbake med redusering, men kampens store spiller – Osame Sahraoui – senket «kanarifuglene» nærmest på egen hånd. To scoringer og en målgivende ble fasit på juvelen. Vålerenga avslo millionbud fra nederlandske Cambuur på Sahraoui i sommer, et bud trener Fagermo omtalte som «useriøst» overfor Dagsavisen.

Osame Sahraoui holdt tidvis lekestue med Lillestrøm-spillerne.

Les alt om Vålerenga her!

Og Fagermo hadde et poeng. For fortsetter Sahraoui som dette, især nå som også målpoengene sitter, spiller han neppe i kongeblått i 2023. Men da kan også Fagermo, Joacim Jonsson og VIF forvente rikelig med penger i kassen fra et Sahraoui-salg. 21-åringen ble for øvrig kåret til månedens unge spiller for august før kampstart søndag. Sahraoui ble etter hvert byttet ut til stående ovasjoner på tampen av oppgjøret mot LSK, med det som så ut som en liten smell. Forhåpentlig er han tilbake i spill allerede i neste runde.

Før kampen sa markedssjef Mehran Amundsen-Ansari til Avisa Oslo at Vålerenga «har hatt en tendens til å ‘choke’» når det har vært mange på kamp på Intility Arena. Han sa det spøkefullt, men tok ikke feil – VIF tapte for eksempel åpningskampen mot Sarpsborg 1-2 i 2017, spilte 1-1 mot HamKam 16. mai i år og tapte 0-3 mot Lillestrøm i 2019 – alle med stort publikumsoppmøte.

Effekten av å innfri for fullt hus – attpåtil i et hatoppgjør mot rivalen – bør derfor ikke undervurderes. Den kan tvert imot vise seg å være veldig, veldig stor. Ikke bare har Vålerenga snudd en utrolig vond resultattrend til en seiersrekke den siste tiden, men nå leverer laget også når det virkelig gjelder – også i egen stue. Fortsetter dette, vil også publikum fortsette å strømme inn portene på Intility Arena. Det hjelper økonomisk, og det hjelper laget sportslig. Vinn-vinn.

Kirsebæret på toppen av kaka i søndagens kamp, var at «hjemvendte» Torgeir Børven altså fikk hull på byllen. Søndagens fulltreffer var han første på fire kamper etter returen til Vålerenga.

Nå er det fem poeng opp til Lillestrøm på medaljeplass. Det ser jo ikke helt umulig ut, gjør det vel?

---

Kampfakta

Fotball. Eliteserien menn, 21. runde

Vålerenga – Lillestrøm 3-1 (2-0)

Intility Arena, 16.555 tilskuere

Mål: 1-0 Osame Sahraoui (22), 2-0 Torgeir Børven (45), 2-1 Espen Bjørnsen Garnås (51), 3-1 Sahraoui (71)

Gult kort: Espen Bjørnsen Garnås og Colin Rösler, Lillestrøm

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar

Vålerenga (4-3-3): Magnus Sjøeng – Leonard Zuta, Jonatan Tollås Nation, Stefan Strandberg, Simen Juklerød – Tobias Christensen, Odin Thiago Holm (Fredrik Oldrup Jensen fra 74.), Petter Strand – Jacob Dicko Eng (Seedy Jatta fra 59.), Torgeir Børven (Henrik Udahl fra 73.), Osame Sahraoui (Magnus Bech Riisnæs fra 82.)

---

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!


Mer fra Dagsavisen