Trikkeligaen

VIF-kapteinen: Derfor var LSK-seieren helt avgjørende

Jonatan Tollås Nation mener det kan bety mye mer enn tre poeng at Vålerenga-spillerne innfridde foran fulle tribuner i rivaloppgjøret mot Lillestrøm.

VALLE (Dagsavisen): Vålerenga vant søndag 3-1 mot Lillestrøm foran fulle tribuner i en elektrisk atmosfære på Intility Arena. Osame Sahraoui (2) og Torgeir Børven ordnet tre poeng for Dag-Eilev Fagermo og co.

Dermed fortsatte den gode resultattrenden for VIF, og Tollås trekker fram effekten av å innfri når det virkelig gjelder. For hvor viktig var det egentlig å vinne dette oppgjøret?

– Det var helt avgjørende. Tidligere, når det har bygd seg opp veldig før en kamp og med mange solgte billetter, har vi hatt en tendens til å ikke levere på banen. Denne gangen gjorde vi det, innleder Vålerenga-kapteinen til Dagsavisen.

Les alt om Vålerenga her!

Gåsehud

Trener Dag-Eilev Fagermo var inne på det samme etter matchen. Søndag sa Fagermo til Dagsavisen at det gir trygghet og mental styrke å vinne et slikt oppgjør.

Tollås peker på den åpenbare effekten seier i disse kampene har.

– Vi har sett at resultatene betyr veldig mye med tanke på hvor mange som kommer på neste kamp. Nå er vi inne i en såpass bra «go», og i tillegg vinner vi mot Lillestrøm med den sinnssyke atmosfæren som var her. Jeg håper det ga mersmak for mange av dem som tok turen for første gang på lenge. At vi ser dem neste gang også, sier midtstopperen.

En seier som dette gjør mye for stemningen i garderoben.

– Det er selvfølgelig helt fantastisk for oss. Det er jo «bare» tre poeng uansett, men det er noe med at det kommer så mange på kamp. Kanskje var det noen som dro med kompiser som ikke har vært på kamp før, og så får de denne opplevelsen. Da vi løp ut til oppvarming 40 minutter før start, var det gåsehud. Jeg håper virkelig det ga mersmak for alle, sier kapteinen.

Fornøyd Ståle Solbakken

– Det var utsolgt for første gang siden åpningskampen mot Sarpsborg (1-2-tap) i 2017. Matchet stemningen mot LSK den som var på åpningskampen?

– Jeg har aldri opplevd noe som dette. Du hadde VIF-fansen og LSK-fansen som fyrte hverandre opp på hver sin side. Det var stemning på åpningskampen også, men – uten forkleinelse for Sarpsborg-fansen – de leverte ikke i nærheten av det LSK-fansen leverte i denne kampen, svarer Tollås.

En som også var på plass og fikk med seg den fantastiske rammen rundt matchen, var landslagssjef Ståle Solbakken.

– Hva betyr det for norsk fotball og Eliteserien at vi får slike oppgjør?

– Det er veldig bra – og veldig viktig – med en slik ramme. Vi var i Bodø også, på Glimt-Molde. Der var det også veldig bra, poengterer Solbakken overfor Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!


Mer fra Dagsavisen