Trikkeligaen

Solbakken roser VIF-juvelens innflytelse: – Det ser du

Landslagssjefen vil foreløpig ikke snakke om Osame Sahraouis landslagsvalg. Men U21-sjefen er klar på at man håper VIF-juvelen velger Norge over Marokko.

VALLE (Dagsavisen): Osame Sahraoui herjet for Vålerenga da rivalen Lillestrøm ble slått 3-1 på et fullsatt Intility Arena søndag. Fotballekspert Jesper Mathisen kaller 21-åringen «landslagsklasse».

– Han var rett og slett ustoppelig, og det var kunst han drev med på kunstgresset. Balanse, teknikk og eleganse på et meget høyt nivå, og det vil komme store bud på ham i tiden som kommer – fordi han har kvaliteter mange større klubber kunne tenke seg, sier Mathisen til Dagsavisen.

Men, når og hvis det blir A-landslagsspill på Sahraoui – blir det Norge eller Marokko?

– Jeg tror aldri Ståle Solbakken tar ut Osame Sahraoui fordi han skal være taktisk opp mot et slikt valg, men landslagssjefen må jo elske det han så fra Sahraoui mot Lillestrøm, sier Mathisen.

Fotballekspert Jesper Mathisen (bildet) er full av lovord om Vålerengas Osame Sahraoui.

Les alt om Vålerenga her!

Solbakken og Smerud

Dagsavisen fikk huket tak i A-landslagssjefen på Intility Arena.

– Osame Sahraoui, som VIF avslo bud på i sommer, har fortsatt ikke bestemt seg for om han vil velge Norge eller Marokko.

– Det skal ikke jeg snakke om, sier Ståle Solbakken smilende til Dagsavisen.

– Hva kan du si om Sahraoui som spiller?

– Det ser du. Han har vært god, svarer landslagssjefen.

Landslagssjef Ståle Solbakken og assistenttrener Kent Bergersen på Intility Arena for å se VIF mot LSK søndag.

U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud er litt mindre ordknapp enn Solbakken.

– Osame har vært god over tid. Og når sluttproduktet i form av mål og målgivende også kommer nå, da hever det hans verdi ytterligere for lagene hans og for ham selv, sier Smerud til Dagsavisen.

U21-landslagssjefen lar det skinne gjennom at han håper Sahraoui velger Norge.

– Når det gjelder valget av nasjon, så er jo det en stadig mer vanlig problemstilling. Vi har lagt oss på en linje der vi selvsagt ønsker at alle som kan velge Norge, skal velge Norge. Men vi tror at det valget og den motivasjonen må komme innenfra, så vi pusher ikke på utenfra, utover å la spillerne vite at de er ønsket av Norge – noe vi viser når vi tar dem ut, poengterer han.

Sahraoui svarer

Hovedpersonen selv har flere ganger uttalt at han ikke har tatt et valg ennå. Det gjelder fortsatt.

– At de (landslagssjefene, journ.anm.) roser meg, betyr veldig mye. Men jeg har et luksusproblem, som mange har omtalt det som. Det er et veldig stort valg for meg. Jeg vil gjerne spille for begge land, men det er jo umulig. Så det valget kommer når det kommer. Det er likt foreløpig. Nå tenker jeg bare på det jeg kan gjøre ute på den grønne matta. Kose meg og vinne. Det gjorde jeg mot Lillestrøm, sier han smilende til Dagsavisen.

Vålerenga-juvelen Osame Sahraoui i pressesonen etter søndagens 3-1-seier mot Lillestrøm.

Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation gleder seg over lagkameratens gode form. Han kaller Sahraoui «en magiker på venstreflanken».

– Osame er en fantastisk spiller, selvfølgelig. Han er veldig god. Så har han kanskje ikke levert så mange målpoeng tidligere i sesongen. Men nå, når han leverer scoringer og målgivende i tillegg, da er det ingen i ligaen som er i nærheten, sier midtstopperen til Dagsavisen.

– Spiller han i Vålerenga i 2023?

– Jeg unner ham at han blir så god at vi kan selge ham for masse penger. Det er jo slik vi ønsker å drive klubb. De siste årene har vi klart å utvikle egne spillere og solgt for store penger. Og det er sånn Vålerenga må drive, skal det være bærekraftig over tid, sier Tollås.

Vålerenga jubel etter scoring av Osame Sahraoui under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Lillestrøm på Intility arena.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!



Mer fra Dagsavisen