Trikkeligaen

Fagermo om keepersituasjonen i VIF: – Slipper ikke Bråtveit uten å få noen inn

På torsdagens VIF-trening var Magnus Sjøeng eneste tilgjengelige keeper. Det er ikke en holdbar situasjon i lengden, og etter det Dagsavisen erfarer vil klubben erstatte Per Kristian Bråtveit med Sondre Rossbach i løpet av dagen.

Med Storm Kolbjørnsen borte med juniorlaget for å spille NM-kamp i Trondheim, var Magnus Sjøeng eneste keeper på torsdagens Vålerenga-trening. Per Kristian Bråtveit ryktes bort, og skal etter det Nettavisen og Discovery tidligere meldte torsdag, være på vei til danske Århus.

– Siden det ikke er noe som er bekreftet enda, kan jeg ikke si noe om den situasjonen. Vi får se hva som skjer i løpet av dagen, og vi har i utgangspunktet fortsatt Per Kristian Bråtveit. Hvis det skjer noe der, må vi selvsagt se på keepersituasjonen. Vi kan ikke slippe han uten at vi får noen inn. Det jobbes det med, sier Dag Eilev Fagermo til Dagsavisen etter torsdagens trening.

Ingen automatikk i skifte av keeper

Tidligere i år solgte Vålerenga Kjetil Haug til fransk fotball, og han ble erstattet av Per Kristian Bråtveit. Den tidligere FKH-keeperen ble formelt spilleklar 1. august, men kan nå allerede være på vei til dansk fotball.

– Hvis det er en bra deal for Vålerenga økonomisk, og spilleren er i kjelleren fordi overgangen ikke ble helt som han trodde, kan det være en god overgang det. Nå har vi en veldig fin gruppe her, som står på hver eneste dag for å gjøre Vålerenga bedre, og det er helt avgjørende. På generelt grunnlag kan jeg si at hvis spillerne som er her ikke vil være med på det, er det like greit at de forsvinner, sier Fagermo.

Magnus Sjøeng var torsdag eneste VIF-keeper på treningsfeltet.

Inn ryktes Sondre Rossbach fra Odd, som VIF-treneren naturlig nok kjenner godt til. Uansett hva som skjer, er det ingen automatikk i at keeperen som hentes inn vil ta over førstekeeperplassen til Magnus Sjøeng.

– Sjøeng har vært så god de kampene han har spilt, at det har blitt vanskelig for Per Kristian siden han kom hit. Det er et faktum at Sjøeng har levert veldig bra, og det er veldig gøy for oss som klubb. Når han har levert så bra som han har gjort er det ikke gitt at en ny keeper med mer erfaring og bredere cv går rett inn på laget, sier Fagermo.

Mener Rossbach trenger miljøskifte

Den tidligere Odd-treneren ønsker ikke å si for mye om sin gamle elev på Skagerak Arena, men mener at Rossbach kunne trengt et miljøskifte.

– Uansett om han går til Vålerenga eller ikke, mener jeg det hadde vært bra for Sondre at han flyttet på seg. Han har etter min mening vært for lenge i Odd, og stagnert litt etter at han var førstekeeper på alle aldersbetemte landslag. Der måtte Per Kristian sitte på benken bak Sondre, og hvis han skal ta de stegene alle trodde han skulle, må han vekk fra Odd. De har kanskje Eliteseriens aller beste keeper, mens vi også er flinke til å utvikle keepere. Så hvis han kommer hit kan det være bra for hans utvikling, forteller Fagermo.

Med Brage Skaret solgt, Amor Layouni operert og Henrik Bjørdal ute med en smell, blir det ingen ytterligere låneavtaler for VIFs yngre garde.

– Nå må vi beholde de vi har. Vi trenger de spillerne vi har for at kvaliteten ikke skal gå ned på trening, da vi kommer til å få flere skader og suspensjoner vi også i løpet av høsten. Vi er inne i en fin stim nå, og trener hver dag for å bli endre bedre, så ingen flere kommer til å forsvinne ut nå, fastslår Fagermo.

Sportssjef Joacim Jonsson ønsket ikke å kommentere keepersituasjonen i Vålerenga da Dagsavisen snakket med han etter torsdagens trening.


Mer fra Dagsavisen