Trikkeligaen

Kan forsvinne fra VIF i januar: – Han har blitt litt «tolvte mann»

Vålerengas Tobias Christensen (22) fikk ikke IFK Göteborg-overgangen han ønsket seg. Men en overgang i vinter kan ligge i kortene.

VALLE (Dagsavisen): Svenskene ønsket å hente VIFs midtbanemann, men til slutt fikk de nei fra Joacim Jonsson, Dag-Eilev Fagermo og co.

– Vi var jo i konkret dialog med IFK om Tobias, men det materialiserte seg ikke. Vi hadde ingen erstatter på plass, og budet var kanskje ikke det vi hadde ønsket. Vi ville ha litt mer for en U21-landslagsspiller, sier VIF-sportssjef Jonsson til Dagsavisen.

– Det har Tobias forståelse for. Men han vil spille fotball, noe jeg skjønner godt. Tobias er en kjempegod spiller. Så har Vålerenga også en veldig god midtbane. Så han har blitt litt «tolvte mann» i år, på en måte. Mangler det en i elleveren, kommer han alltid inn. Så han har fått en god del spilletid, men han vil jo spille hele tiden, og er utålmodig. Det skjønner vi. Vi har snakket om det. Så vi skal evaluere og se utover høsten. Han er så god, så han fortjener å få spille. Fortsetter situasjonen, så vil vi se på det igjen i januar, forklarer sportssjefen.

Sportssjef Joacim Jonsson på Vålerenga-trening onsdag.

Les alt om Vålerenga her!

Christensen-ros fra Fagermo

1-1-kampen mot HamKam sist var faktisk første gang denne sesongen at Christensen ikke startet eller kom inn i en seriekamp. Ti av kampene hans så langt har vært som innbytter, mens han har spilt sju fra start.

– Det var tilfeldig at han ikke var involvert mot HamKam sist. Fullstendig tilfeldig, forsikrer Jonsson.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo roser midtbanespilleren for måten han har håndtert saken på.

– Tobias har taklet det veldig profesjonelt. Vi har pratet ordentlig med ham. Vi har forståelse for hans situasjon, men han har også forståelse for Vålerengas situasjon, sier Fagermo til Dagsavisen.

– Han er en god spiller, og vi trenger han her.

Vålerenga-exit etter sesongen?

Samtidig erkjenner også Fagermo at situasjonen kan endre seg.

– Det var tøft for ham å være involvert i tre mål mot Aalesund for så å ikke få spilletid mot HamKam, men han har taklet det veldig bra. Men han var meget god i 2.-divisjonskampen mandag. Det viser en kultur vi ønsker å ha i Vålerenga. Men hvis det blir tøft for ham i høst, har jeg forståelse hvis han ønsker noe nytt i neste vindu. Vi får se hvordan det går i høst, sier VIF-treneren.

Christensen sa følgende til Dagsavisen om IFK før sommervinduet i Sverige stengte nylig:

– Om jeg får spille fast i VIF og følt at jeg hadde blitt skikkelig satsa på, så er det ikke noe hastverk med å dra bort for min del. Men jeg har ikke følt det helt. Jeg har sagt det jeg mener og vil til klubben, og det (IFK) kunne vært noe for meg. Utover det har jeg ikke lyst til å si så mye mer.

Fagermos Vålerenga tar imot Tromsø IL i Eliteserien søndag.

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!


Mer fra Dagsavisen