Trikkeligaen

Byttet ut Børven i pausen: – Ikke det vi vil med spissen

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo erkjenner at det var for tidlig å bruke Torgeir Børven fra start.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Spissen fikk bare en omgang på sin nye hjemmebane da Vålerenga slo Tromsø søndag kveld. Stefan Strandberg scoret matchvinnermålet i 1-0-seieren.

Til tross for en hel omgang på banen, kom ikke Børven seg til målsjanser.

– Jeg trodde at han skulle spille spiss sånn som jeg ønsker å se ham spille, men det tror jeg han har glemt, innleder Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo med glimt i øyet.

– Han løp altfor mye imot og var helt nede på vår 16-meter flere ganger. Vi må ha bevegelsene inn bak mot Tromsø, ikke imot, forteller VIF-treneren.

Les alt om Vålerenga her!

For tidlig

– Du har vært tydelig på at du skal gi både Stefan Strandberg og Børven tid til å komme i form. Var det for tidlig å sette inn Børven fra start i dag?

– Ja. Sett i ettertid var det det, innrømmer Fagermo.

Vålerenga-treneren er dog ikke bekymret for å få spissen tilbake til den versjonen han husker fra tiden de to hadde sammen i Odd.

– Torgeir er enn smart gutt, så dette går fint. Med treningshverdagen her blir han god. Men vi burde nok ha venta litt til med å starte ham, sånn at vi kunne jobba mer med spissrollen i Vålerenga-systemet.

Annerledes spillestil

Kampen mot Tromsø var Børvens første fra start i en tellende kamp siden april i fjor. Selv mener han at det ikke var for tidlig å være en del av startelleveren.

– Nei, kroppen var okay og jeg kunne spilt mer. Dag-Eilev ville ha litt mer løp inn i bakrom. Det hadde vært greit med beskjed litt tidligere enn til pause, men sånn er det, forteller Børven til Dagsavisen.

– Du var skuffa etter å ha blitt bytta ut?

– Ja. Alle har jo lyst til å spille.

30-åringen påpeker at Vålerenga ikke spiller helt likt som Odd gjorde da Børven var spiss på Fagermo-laget som kom på fjerdeplass i 2019.

– Vi spiller ikke helt som Odd gjorde den gangen. Det blir vel noen justeringer å gjøre, sier Børven.

Roser konkurrenten

Henrik Udahl kom inn for Børven til andre omgang.

– Han går inn med hjertet og jobber steinhardt. I tillegg kommer han til et par gode sjanser som han kanskje bør utnytte litt bedre, men han kommer til dem, roser Fagermo.

Selv om Børven har kommet inn, forteller VIF-treneren at det ikke er lett å sette ut Udahl av startelleveren. 25-åringen har vært god den siste perioden for VIF, hvor laget har gått sju kamper uten tap.

– Man skal ikke straffes for å være profesjonell, sånn som Henrik er. Det er heller det stikk motsatte. Det handler om det laget jeg mener er best, men i dag spilte Torgeir overraskende mye møtende. Det er ikke det vi vil med spissen, sier Vålerenga-treneren.

Børven roser også av sin spisskonkurrent.

– Han er bra. Det er vanskelig når man møter et lag i 5-3-2, spesielt i lavt press. Da er det bare å være tålmodig, som Henrik er i dag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Nyeste fra Dagsavisen.no: