Trikkeligaen: Lyn og Nordstrand stikker i fra

Massiv helg i Trikkeligaen, også kalt 3. divisjon, avdeling 1. Her er kortversjonen fra kampene:

Lørdag 20. august

GRORUD 2. lag – FRØYA 3–2 (2-0). Her ledet Grorud-rekruttene 3–0 til det gjensto 20 minutter etter å ha levert morsom og god angrepsfotball. Josias Furaha og Fredrik Finnøy scoret målene før pause, mens samme Finnøy sikret seieren etter pause. Frøyas siste redusering på straffespark kom åtte minutter på overtid, så seieren var egentlig aldri truet. Les interessante detaljer og reaksjoner i Dagsavisens omtale av kampen.

READY – OS 2–1 (1-0). Bunnlaget Ready hadde bare to seire før formsterke Os med sine ti seire kom på besøk til Readybanen lørdag. Men de ble overrumplet av et ivrig hjemmelag som fikk marginene med seg i denne kampen. Almin Hrustic sendte Ready i ledelsen etter 11 minutter før Amel Muratovic økte ledelsen etter 66 minutters spill. Os fant aldri ut av denne kampen og reduseringen kom først to minutter før slutt ved Kristian Halvorsen på straffespark. Dermed ser det ut til at Lyn og Nordstrand rykker ifra i teten, mens Ready tok tre kjærkomne poeng i bunnstriden der de nå ligger tredje sist, men med bare ett poeng opp til sikker plass.

NORDSTRAND – SANDVIKEN 2–0 (1-0). Nordstrand holder følge med Lyn i opprykkskampen etter at de vant kamp nummer 13 lørdag. Sverre Sandal ga laget ledelsen tidlig i kampen på et godt langskudd, men den andre scoringen kom ikke før i siste spilleminutt ved innbytter Nickolas Hakeem Steine. Så denne kampen levde helt inn. Dermed holder Nordstrand avstanden tre poeng opp til Lyn i tetposisjonen. Les reaksjoner fra Nordstrand og detaljer fra kampen i Dagsavisens referat her.

OPPSAL – LOKOMOTOV OSLO 0–0. Tett og jevnt på Trasop kunstgress lørdag der resultatet også gjenspeiler kampen. Begge lag mente de kanskje var nærmest, men uavgjort var et helt greit resultat. Lokomotivet beholder 5.-plassen på tabellen og har bare tap mot Lyn i de siste elleve kampene. Oppsal ligger på 8. plass med 20 poeng.

LYN – GREI 3–1 (0-1). Lyn måtte igjen flytte hjemmekampen sin, denne gang var det musikkfestival på Bislett, derfor ble kampen spilt på KFUM Arena. Som i forrige kamp havnet Lyn under da Grei fikk straffespark før pause og scoret på sin ene av to sjanser. Lyn dominerte hele kampen og to cornere ble avgjørende etter pause da kaptein William Sell headet inn begge før David Tavakoli punkterte kampen med sin scoring. Dermed beholder Lyn serieledelsen på tre poeng til Nordstrand. Les intervju med William Sell og detaljer fra kampen i Dagsavisens referat.

Søndag 21. august

SKEID 2. lag – FYLLINGSDALEN 0-2 (0-1). Så har Skeids rekrutter møtt veggen. I den forstand at de gikk på sitt andre tap på rad, det andre totalt og det første på hjemmebane i år. Spenningsmomentet var om Nordre Åsen ville bli klar, og den så veldig grønn og fin ut. Skeid hadde ballen mest, men fikk ikke uttelling. Bortelagets Joachim Edvardsen scoret begge målene etter to smarte kontringer av Fyllingen. Det var andre gang i år dette laget ikke klarte å score, men både Santiago Vasquez og Daniel Størseth Lunde hadde store muligheter. Skeid blir liggende på 4. plassen på tabellen. Litt flere detaljer og kampfakta finner du her.

Mandag 22. august

STABÆK 2. lag – KJELSÅS 2. lag 2-1 (1-1). Viktig kamp i bunnstriden på Nadderud kunstgress der hjemmelaget ville passere Kjelsås-rekruttene og komme seg opp på sikker plass. Det var tett og jevnt lenge, før Nicolas Pignatel Jenssen sendte Stabæk foran etter 27 minutter. Utligningen kom fire minutter før pause ved Ahmad Adil Abbas. Kjelsås kom fra et sterkt uavgjort resultat mot Lyn og ville kanskje vært fornøyd med poeng her også. Men ti minutter før slutt ble Philip Conradi Schie matchvinner for Stabæk 2. Dermed bytter lagene plass på tabellen, Stabæk2 rykker opp på sikker plass med sine 14 poeng, mens Kjelsås blir stående med sine 12 på den første nedrykksplassen.