Grorud-rekruttene vant med nydelig angrepsspill: – Det er en drøm å jobbe med dem

(Grorud 2 - Frøya 3-2). Josias Furaha og Fredrik Finnøy scoret hvert sitt mål og assisterte hverandre da Grorud-rekruttene vartet opp med flotte angrep. Finnøy satt også ett til i andrelagets åttende seier for sesongen. Til inspirasjon for A-laget?

GRORUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): Det var en periode midt i førsteomgang der det gikk altfor fort for gjestene fra Frøya. De la fra seg enorme rom og rakk aldri å stoppe de raske Grorud-kontringene. Når de unge vertene er presise med pasningene og kliniske foran mål er det vanskelig å stoppe dem. Josias Furaha og Fredrik Finnøy scoret og serverte hverandre i førsteomgang. Finnøy la på et til i andreomgang før det mot slutten ble litt hektisk da Frøya reduserte to ganger og Grorud avsluttet kampen med ni mann.

Fredrik Finnøy, to mål og en assist

Et nytt spisspar

Fredrik Finnøy var en lettet mann da Dagsavisen møtte han etter kampen. Han var blant dem som jublet høyest da sluttsignalet gikk. Og rollen var helt sentral, sammen med spissmakker Josias Furaha.

– Vi har faktisk ikke spilt sammen så mye før, men vi viser at relasjonene er der. Vi finner hverandre på målene, og de er fine. Før kampen var vi klar over at de gir fra seg rom og at vi på topp er kjappere enn deres forsvarsspillere. Når vi i tillegg klarer å vri spillet fort og bruke ballen så sitter det. Det er litt press etter at Elias Aarflot forsvant, men det liker vi, sier Finnøy selvsikkert.

Vilde Mollestad Rislaa instruerer Simen Nygaard

Vikartreneren strålte

G-19-lagets Vilde Mollestad Rislaa har vikariert som hovedtrener i Andreas Alreks fravær de to siste kampene. Alrek har gjennomgått en operasjon, men var på tribunen i dag og er klar til neste kamp. Mollestad Rislaa har nytt vært sekund i vikariatet.

– Det er en drøm å jobbe med disse gutta. De er så mottakelig for læring. Det er kjempegøy å utvikle fotballspillere, sier hun fornøyd til Dagsavisen.

Og dere leverer to klassemål i førsteomgang der?

Helt enig! Jeg må nok gi Alrek og spillerne æren for det. De har en fantastisk kultur der de pusher grensene sine hver dag på trening. Da kommer det lekkert angrepsspill, vet du, sier Mollestad Rislaa.

Til inspirasjon for A-laget?

Ja, hvorfor ikke. Vi spiller med samme logo på drakten.

Kontringsrom

Ettersom Frøya ikke har bortedrakter måtte Grorud stille med sitt hvite draktsett for å skape nok forskjell i fargene, men det gjorde ingenting. Som da de slo Frøya 4–0 i april, viste de at det passer å stille i hvitt. Grorud-rekruttene så ut til å kose seg da kampen satt seg etter 15 minutter. Frøya begynte å ta risiko offensivt uten å true målet i stor grad, Grorud brøt og da lå rommene klare for å løpes i. Det første målet var både en kontring og et flott lagmål. Omtrent hele det offensive arsenalet var involvert før Fredrik Finnøy fant spissmakker Josias Furaha med rom til å skyte. Det gjorde han også, rett opp i nærmeste kryss.

Det var starten på en meget god femtenminutters periode av Grorud. Balltempo var høy, kombinasjonene raske og presise. Tollef Kvello Etholm viste god forståelse for spillet da han ventet og ventet og ventet før han fant nøyaktig rett tidspunkt til å stikke Finnøy igjennom. Avleveringen var også presis, men Frøya fikk til slutt avverget.

Men det kom flere kontringer. Casper Myhren Fjeld vant ballen på høyresiden og spilte raskt til Josias Furaha. Spissen satt fart med ballen i beina og parkerte flere motspillere før han fant Fredrik Finnøy. Rollene var altså vendt om fra det første målet. Finnøy dro en iskald med høyrefoten og svingte til med venstrefoten. Rett i mål! To vakre scoringer og en fortjent ledelse til pause.

Tollef Kvello Etholm, klar for større oppgaver

Ny Finnøy-scoring og omgjort straffespark

Halvveis ble Tollef Kvello Etholm tatt av. Det var alltid planen. Er han klar for spill for A-laget? – Vi tok han av for å gi han litt hvile. Det er ikke noe mer enn det. Jeg vil ikke uttale meg om A-lagets uttak, sier Vilde Mollestad Rislaa.

Etter hvilen traff faktisk gjestene stolpen innen 20 sekunder hadde gått. Grorud slapp med skrekken og ble ikke noe særlig truet etterpå. Det meste handlet om hjemmelaget som kunne utnyttet et vanvittig bakrom i enda større grad. Fredrik Finnøy var ivrig og ropte etter gjennomspillene, men det ble prioritert å holde ballen i laget. Men det skulle lykkes igjen halvveis i andreomgangen da Finnøy befant seg helt fri foran mål. Innlegget kom til han og Finnøy dunket inn sitt andre.

Få minutter senere ble innbytter Marc Reyes felt inne i straffeområde. Linjedommer vinket for straffe, men etter en diskusjon omgjorde hoveddommer Omed Swara den avgjørelsen. Andreas Alrek satt på tribunen og var helt oppgitt over den avgjørelsen. Noe bittert også for Fredrik Finnøy, som sto klar med ballen i hendene. Han øynet selvfølgelig karrierens første hat trick.

Kaptein Tharun Satheeskumar måtte gi seg

Hektiske sluttminutter

Kaptein Tharun Satheeskuar måtte gi seg etter en smell i beinet da det gjensto ti minutter. Aldion Qazimllari og Marc Reyes hjalp han av banen. Vi håper det ikke er alvorlig for midtstopperen. Vilde Mollestad Rislaa, Groruds trener, hadde brukt opp alle byttene da Satheeskumar måtte gi seg. Dermed avsluttet hjemmelaget med en mann mindre, og Frøya reduserte. Med sju minutter tilleggstid ble det noe hektisk på slutten, Frøya fikk blod på tann, og fikk straffe i siste tilleggsminutt. Den ble ekspedert i mål, i tillegg ble Berger Kisaruko utvist, men Grorud var fortsatt ett mål foran og det holdt.

Over to oppgjør banker Grorud-rekruttene Frøya 7–2. I dag med lekker angrepsfotball. Det er lite stress i dette laget som ligger som plommen i egget i 3. divisjon. Her er det ingen fare for nedrykk i motsetning til A-lagets sesong der situasjonen er helt annerledes. Forhåpentligvis kan U21 gi dem et løft. Kanskje med Tollef Kvello Etholm i storform?

---

3. divisjon avdeling 1, runde 17 lørdag

Grorud 2 – Frøya 3–2 (2–0)

Grorud kunstgress: 60 tilskuere.

Dommer: Omed Swara, Bjørndal IF

Mål: 1–0 Josias Furaha (16), 2–0 Fredrik Finnøy (26), 3–0 Fredrik Finnøy (69), 3–1 Leander Rebnord (88), 3–2 Thorvald Trætteberg (90+7)

Gule kort: Didrik Didriksen, Frøya