Trikkeligaen

Ny Nordstrand-seier: - Egentlig ingen grunn til at vi skal være der oppe i teten

(Norstrand - Sandviken 2-0). Nordstrand har sett sterke ut etter en måneds sommerferie. Lørdag ble det en ny seier da Sandviken ble slått 2-0.

Seieren gjør at Nordstrand nå er oppe på 40 poeng etter 17 kamper. Det er like mange som Lyn, som møter Grei senere lørdag. Det blir nok tre poeng til David Tavakoli og co., men Nordstrand viser virkelig at de mener alvor.

– Vi har samme budsjett som Grei, som ligger i bunn. Det at vi leverer som vi gjør er helt spinnvilt. Det er egentlig ingen grunn til at vi skal være der oppe i teten. Jeg tror ikke Lyn liker at vi er så nærme dem, sier en ekstatisk Thomas Holm til Dagsavisen etter kampen.

For etter at Nordstrand var oppe i ryggen på Lyn i starten av juli, tok de bare ett poeng på to kamper mot Oppsal (0–4) og Stabæk 2 (2-2). Så ble det seier 1–0 over Ready før en måneds ferie, før det ble 4–2 over Grorud 2 på tirsdag og nå 2–0 over Sandviken.

– Vi så litt slitne ut i dag, men det er forståelig. Dette var den fjerde kampen på en uke, med to A-kamper, en 2. lagskamp og en juniorkamp. Men vi vant alle fire, så man kan ikke klage da, sier Holm.

Lørdag var det bergenslaget Sandviken som fikk unngjelde på “Niffen”, med en scoring helt i starten og en helt mot slutten.

Enorm Nordstrand-start

Allerede etter 35 sekunder var Nordstrand farlig frempå da Oliver Midtgård kom seg ned til linja. Han slo inn og fant Luka Fajfric, som sto på seks meter og skulle skye mot mål. Han ble presset såpass at

To minutter senere holdt Sandviken å surre det ordentlig til for seg selv. Odin Bellingmo skulle heade ballen tilbake til keeper, men han ble litt for ivrig og kom ut på 16 meter. Ballen gikk forbi målvakt Emil Harloff, men Bellingmo klarte akkurat å avverge 0–1 med en klarering på strek.

Men så klarte ikke Sandviken å stå imot, for 30 sekundere etter sto det 1–0 til hjemmelaget. Etter en herlig Zidane-finte fra 16 fant han Sverre Sandal, som sendte i vei en markkryper fra 25 meter. Ballen snek seg i mål til 1–0.

Det var med andre ord en god start fra hjemmelaget.

Roligere resten av kampen

Utover i omgangen roet oppgjøret seg, selv det var hjemmelaget som var det beste laget. 25 minutter var spilt da Reda Chick var nære på 2–0 med et volleyforsøk fra 20 meter, men ballen gikk i stolpen og ut.

Sandviken var i det store og hele rimelig ufarlige i den første omgangen, og Christoffer Bugge ble ikke satt på de store prøvene de første 43 minuttene. Så smalt det fra gjestene. Viktor Mendonca Wikheim, lillebroren til Djurgården-profil Gustav, dro seg inn i banen og hamret løs fra 25 meter. Ballen gikk i nettveggen. Svært nær for gjestene like før pause.

Men scoring ble det ikke. Dermed sto det 1–0 etter de første 45 minuttene.

Sandviken kom best ut i den andre omgangen. Fem minutter var spilt da Emil Jaf utfordret seg inn i Nordstrand-boksen og skjøt. Forsøket ble reddet av Bugge.

Utover det var det en skikkelig stillingskrig utover i kampen. Ingen av lagene klarte å skape det helt store, men det var hele tiden en nerve i oppgjøret.

Derfor smakte det nok veldig godt for Holm og co. da den forløsende 2-0-scoringen kom minuttet før full tid. Innbytter Nickolas Hakeem Steine fikk ball på 14 meter, dro seg litt inn i banen og skjøt mot det hjørnet han kom fra. Keeper var utspilt og Nordstrand-spillerne kunne juble for nok en seier.

Men en ny seier til tross – Holm tok ikke av etter oppgjøret.

– 1. omgangen er vi OK pluss. I pausen snakker vi om å gå for 2-0, men vi virket litt tunge i 2. omgang med mange tunge bein. Gutta virka litt trøtte. Men vi møtte et veldig bra lag, de er nok topp 4–5 i ligaen. De har tatt for få poeng i forhold til kvaliteten i laget, mener jeg, sier Holm.

– 2. omgang er ikke bra nok, men det viktigste er å ta tre poeng. Det er jo det det i bunn og grunn handler om. Det er gøy å være med helt der oppe. Vi går jo for opprykk, selvfølgelig, men – og jeg må være kjedelig nå – vi tar en kamp av gangen.

– Samtidig er det gøy for ligaen sin del at alt ikke er avgjort enda. Det er fortsatt litt spenning. Men jeg tror ikke Lyn digger at vi er så nærme dem, sier han med et smil.

August Fredriksen startet sin andre kamp på rad etter at han debuterte tirsdag mot Grorud 2. Han gjorde sakene sine godt lørdag.

– Det er en veldig spennende spiller. 19 år, masse tid foran seg og han kommer til å utvikle seg videre her. Han er god begge veier og litt unorsk i stilen. Bra teknikk, rolig med ball … Ganske komplett, sier Holm, som samtidig ville trekke fram hele laget og ingen enkeltspillere etter seieren lørdag.

– Jeg er så stolt av gutta, som legger ned så mye tid og får til så gode resultater. Vi tjener ingenting, men vi er sultne og unge.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

3. divisjon, avdeling 1 lørdag:

Nordstrand-Sandviken 2–0 (1–0)

Mål: 1–0 Sverre Sandal (4), 2–0 Nickolas Steine (90)

Gule kort: Reda Chikh.

Nordstrand: Christoffer Bugge, Mohammed Abbas, Edvard Vestby, August Fredriksen, Ola Hognerud, Sverre Sandal (Eirik Bækkelund etter 60), Andreas Holm, Thomas Helgheim, Reda Chikh (Mahmoud el Haj etter 88), Luka Fajfric, Oliver Midtgård

---





Mer fra Dagsavisen