Kapteinen løste floka for Lyn. Halvorsen vil hente en spiss

(Lyn - Grei 3-1). Lyn havnet under igjen, men kaptein William Sell stanget inn to mål. Trener Jan Halvor Halvorsen har snart en komplett stall.

EKEBERG (Dagsavisen): Lyn leder an i Trikkeligaen, men måtte slite også i sin andre kamp etter ferien. Seieren kunne blitt betydelig større.

– Det var på tide, utbrøt trener Jan Halvor Halvorsen til kaptein William Sell da han omsider møtte ham etter kampslutt.

For Sell stanget inn to mål etter cornere etter pause da Grei overraskende ledet 1–0 halvveis.

Irritert over bom

– Ja, det var på tide, men scoringene skulle kommet før pause. Jeg var irritert over bommene da. Men det løsnet og vi vinner, sier en lettet Lyn-kaptein til Dagsavisen.

Igjen måtte Lyn spille hjemmekamp fordi Bislett var opptatt med festival. Da var KFUM Arena på Ekeberg en fullverdig erstatter der Bastionen sang “Vi er serieleder” stort sett gjennom hele kampen.

For det var de også på målforskjell da de lå under ved pause og Nordstrand hadde vunnet sin kamp. Det ser ut til at det nå er bare disse to lagene det handler om i opprykkskampen etter at Os overraskende tapte for Ready.

Motstandere ligger lavt

Det ble rituell jubel foran Bastionen etter kampslutt.

– Jeg tenker ikke på de andre, vi konsentrerer oss om oss sjøl. Og jeg er veldig fornøyd med hvordan vi snur denne kampen. Vi skaper masse sjanser, vi er gode på dødball og den tredje scoringen kommer etter strålende angrepsspill, sier Jan Halvor Halvorsen til Dagsavisen.

Laget åpnet høstsesongen med svake 2–2 mot Kjelsås 2. lag, og i så måte var dette et skritt i riktig retning. Men Grei sliter også i bunnen av tabellen.

– Alle lag er vriene, for de legger seg lavt mot oss. Så er det vår oppgave og løse den utfordringen. Ja, det er et press om opprykk i Lyn, men det skal det være i en så stor klubb, sier William Sell.

Kontante dødballer

For å ta det kronologisk:

Grei tok ledelsen mot spillets gang da de på en kontring før pause fikk straffespark. Den satte Christiaan Wielens sikkert i mål etter 24 minutter.

Lyn kjørte hele omgangen, men Grei måtta passes på på kontringene. Lyn hadde sjanser, Sell hadde sine fire og rett før pause headet Anders Bjørntvedt Olsen kontant i tverrliggeren.

Men etter pausepraten kom Lyn på skinner. Og dødballene ble effektivt utnyttet.

To cornere med seks minutters mellomrom ble lagt inn i feltet der William Sell kom med full kraft og utlignet og sendte Lyn i ledelsen.

Grei-kaptein og keeper Marcus Kristiansen, som har plaget Lyn før, da som Korsvoll-keeper, var sjanseløs på de to scoringene. Siden hadde han noen redninger som hindret et større nederlag.

Det ble ofte kritisk foran Grei-keeper Marcus Kristiansen.

Re-comeback fra Skeid

3–1 målet til David Tavakoli kom etter kampens flotteste angrep da laget fosset fram på venstrekant før Tavakoli kontrollert plasserte ballen ned i hjørnet. Grei ville ha frispark før angrepet startet, men ble ikke hørt.

Etter dette handlet det stort sett bare om hvor stor seieren skulle bli.

Ti minutter før slutt fikk Mikkel Tveiten sitt comeback i Lyn etter overgangen fra Skeid i forrige uke. Der fikk han lite spilletid.

– Mikkel hater Skeid, sang Bastionen begeistret. Og neste hjemmemotstander for Lyn er nettopp Skeids rekrutter på Bislett. Men før det skal de til Bergen for å møte Fyllingsdalen søndag.

Jan Halvor Halvorsen er fornøyd med den forsterkningen og i denne kampen fikk også Even Bydal (fra Raufoss) sin første kamp fra start.

– Vi mistet noen spillere i sommerferien, spillere som fikk lite spilletid, men vi måtte styrke stallen. Nå har vi fått inn Even og Mikkel som begge er gode forsterkninger, og vi har hentet opp noen lovende unggutter. Men jeg vil ha inn en spiss til også, sier Jan Halvor Halvorsen.

David Tavakoli er Lyns og avdelingens toppscorer, men han trenger hjelp i en spennende høst. Og Lyn må gardere seg for skader.

Hvor han skal finne spissen gjenstår å se. Men mange spillere vi gjerne til Lyn. Serieleder med tre poeng i Trikkeligaen.

For Grei ble det andre tap på rad etter å ha ledet til pause. Laget ligger sist med sine ni poeng. Men det er bare tre poeng opp til sikker plass.

---

3. divisjon menn, avdeling 1 lørdag:

Lyn – Grei 3–1 (0–1)

KFUM Arena, Ekeberg: 309 tilskuere.

Mål: 0–1 Christiaan Wielens (straffe 24), 1–1 William Sell (54), 2–1 William Sell (60), 3–1 David Tavakoli (66).

Dommer: Brage Nygård, Salangen.

Gule kort: Alexander Pedersen, Christopher Lindquist, Lyn, Ivan Fernandez Castro, Grei.

LYN: Alexander Pedersen – Christopher Lindquist, August Randers, William Sell, Eirik Haugstad (Mikkel Tveitsen fra 82) – Martin Bakken (Kristijan Musovic Coric fra 90), Even Bydal, Herman Solberg Nilsen (Henrik Elvevold fra 70) – Ole Breistøl (Anwar Pellegrino fra 70), Anders Bjørntvedt Olsen, David Tavakoli.

GREI: Marcus Kristiansen – Kuber Sharma, Kristian Tveiten Storstrøm, Trym Aamodt Thorbjørnsen, Paul Monteira de Macedo – Nikolas Peter Tsiolas Omar Moftah Mahmoud fra 81), Erik Eck Jørgensen (Markus Cham fra 61), Runar Frøhaug Johnsen, Isak Lysfoss Løvlund (Ivan Fernandez Castro fra 81) – Christiaan Wielens, Ebrima Jammeh (Tin August Nguyen fra 64).

Øvrige resultater i avdelingen: Grorud 2. lag – Frøya 3-2, Nordstrand – Sandviken 2-0, Ready – Os 2-1, Oppsal – Lokomotiv Oslo 0–0.

Spilles søndag: Skeid 2. lag – Fyllingsdalen. Mandag: Stabæk 2. lag – Kjelsås 2. lag.