Trikkeligaen

Vurderer å omskolere VIF-profilen: – Han er ikke noe glad i det

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo mener Fredrik Oldrup Jensen har stort potensial som midtstopper. Selv vil han fortsette på midtbanen.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Tirsdag ble landslagsstopperen Stefan Strandberg klar for Vålerenga, men 32-åringen har ikke spilt kamper siden juni. Dermed blir han ikke med i søndagens tropp mot Aalesund.

– Han blir ikke med. Vi venter nok litt, og ønsker at han skal trene litt mer før han blir med i kamptropp. Det vil Stefan selv også, så vi er enige om det og tar ikke noen sjanser, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen fredag.

Dag-Eilev Fagermo på fredagens Vålerenga-trening.

Dermed blir Vålerengas stopperpar nok en gang bestående av kaptein Jonatan Tollås Nation og Fredrik Oldrup Jensen. Nå vurderer Vålerenga-treneren å “gjøre om” Oldrup Jensen til midtstopper på permanent basis.

– Det har jeg vurdert mange ganger, men han er ikke noe glad i det. Det kan han derimot bli etter hvert, så lenge han presterer bra der.

Les alt om Vålerenga her!

Lite erfaring

Selv om Oldrup Jensen selv vil spille i den dype rollen på midtbanen, erkjenner han at han har potensial som midtstopper.

– Med trening og erfaring i posisjonen, så kunne jeg nok løst den på en god måte. Men jeg trives best på midtbanen. Det er midtbanespiller jeg er, og det er der jeg ønsker å vise potensialet mitt, sier han til Dagsavisen.

Likevel føler han seg noe usikker i rollen per nå.

– Jeg er jo ikke stopper, men jeg får steppe inn når vi trenger det. Jeg prøver å løse det så godt jeg kan, men jeg har lite erfaring der. Det dukker stadig opp situasjoner som jeg er litt usikker på å løse, innrømmer 29-åringen.

Nå som Odin Thiago Holm har tålt å spille mer og mer i de siste fire kampene, har Oldrup Jensen fått mindre spilletid i ankerrollen på midten. Likevel tror han det er større sjanse for minutter på midtbanen enn i forsvarsleddet fremover.

– Jeg håper å spille på midtbanen, og nå har vi fått inn en solid midtstopper her også. Så jeg regner ikke med at jeg er tiltenkt i midtforsvaret når vi har Stefan på huset.

Mistet plassen på midten?

Han har også latt seg imponere av Thiago Holm i sin egen posisjon de siste kampene.

– Odin er en veldig bra spiller. Han har noen ferdigheter som ikke så mange andre har, og vi er ikke så like spillertyper.

Oldrup Jensen vil dog ikke si at han er 19-åringens læremester.

– Jeg tviler på at du får han til å si at jeg har lært ham mye, men han har kanskje studert meg, smiler han.

Stoppervikaren mener fortsatt at konkurransen på midtbanen er helt åpen.

– I mitt hode så har ikke Odin tatt over plassen. Jeg føler at det er sånn overalt på banen, at det er ingen som har en fast plass. Så nei, jeg tror ikke han har overtatt den rollen på midtbanen.

AaFK neste

Med tolv poeng på de fire siste kampene og en meget god VIF-periode, jakter Oldrup Jensen og resten av laget sin femte strake seier når Aalesund gjester Intility Arena søndag.

– Ved å gjøre akkurat det samme som i de fire siste kampene, så opprettholder vi den seiersrekka vi har nå, sier Oldrup Jensen og legger til:

– Det er stor forskjell på selvtilliten i laget nå, og fotballen er rar. For fire uker sida var vi i nedrykksstriden, og nå har vi plutselig fire seiere og livet smiler. Vi må bare bruke den gode selvtilliten vi har i laget nå.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen