Trikkeligaen

VIF-treneren om Børven-jakten: – Det er 50-50

Vålerenga er i dialog om å hente Torgeir Børven. Dag-Eilev Fagermo innrømmer at VIF er i førersetet hvis måltyven vender hjem til Norge.

EKEBERG (Dagsavisen): Dagsavisen har flere ganger omtalt VIF-interessen for Torgeir Børven, som både har spilt for Vålerenga tidligere og under Fagermo i Odd. Det gode forholdet duoen imellom er en av faktorene som gjør at 30-åringen er åpen for en retur til Valle.

Børven er fortsatt i Norge på ferie, og trente med Vålerenga på Intility Arena nylig, men skal i utgangspunktet møte på jobb hos tyrkiske Gaziantep til sesongoppkjøring førstkommende søndag.

– Det er dialog om Børven, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Les alt om Vålerenga her!

Torgeir Børven på Vålerenga-trening mandag.

Fram og tilbake

– Hva må falle på plass?

– Det er vel økonomi. Så er det klubben hans også, svarer Vålerenga-treneren.

Børven har en lukrativ avtale i Tyrkia, så 30-åringen må trolig belage seg på et lønnskutt hvis han skal komme hjem. Samtidig kjenner Dagsavisen til at den tyrkiske klubben sliter med å bestemme seg for spissens videre fotballskjebne. En kilde tett på spilleren røper at «bildet endres nærmest annenhver dag» fra Gaziantep-hold.

– Det (Børven) er en case vi jobber med. Det er det, sier Dag-Eilev Fagermo.

Vålerenga-trening torsdag.

– Hvor realistisk er det at han kommer til Vålerenga?

– Det er vel 50-50, kanskje, slik situasjonen er nå. Hvis han skal hjem til Norge, så er han i hvert fall veldig interessert i å gå til Vålerenga. Han har vært her, og vi har fulgt med på ham. Kommer muligheten, og han er klar for det, vil vi være i førersetet, svarer Vålerenga-treneren.

Børven og hans agent har ikke ønsket å kommentere saken overfor Dagsavisen. Til TA, som skriver at også Odd er interessert i måltyven, sier Børven følgende:

– Jeg vet ikke om det er mulig å få til en overgang vekk fra Tyrkia. Jeg har kontrakt der i ett år til, sier Børven, som opplyser til avisen at han nå er helt skadefri etter lyskeoperasjonen i vår.

Roser Vålerenga-investor Trøim

Dagsavisen har tidligere omtalt at Vålerenga vil forsterke i flere posisjoner i sommer. Samtidig kan spillere forsvinne ut. Franske Toulouse ønsker å hente keeper Kjetil Haug. Onsdag erfarte TV 2 at Rosenborg-keeper André Hansen skal være lysten på en retur til Oslo, og at han kan være en aktuell erstatter for Haug. Dag-Eilev Fagermo er ikke like sikker.

– Det tror jeg er urealistisk. Hvorfor skal Rosenborg slippe André Hansen? Om det er medieskapt, vet jeg ikke. Skal André til Oslo, så kan det hende at det kan skje noe. Men det kan jeg aldri tenke meg fra RBKs side. Det virker urealistisk, det må jeg si, sier Vålerenga-treneren.

Spillere inn og ut på Valle engasjerer mange, ikke bare fansen. Onsdag observerte Dagsavisen VIF-investor Tor Olav Trøim på sidelinjen da laget trente på Ekeberg.

– Han var innom, ja. Vi snakket blant annet om spillerlogistikk og litt sånt, røper trener Fagermo.

Oslo  20170730.
Tor Olav Trøim på tribunen før treningskampen i fotball mellom Vålerenga og Manchester United på Ullevaal stadion.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

– Har han mange meninger om spillerlogistikk?

– Trøim er fantastisk, det må jeg si. Jeg tror ikke alle i Vålerenga vet hvor viktig han har vært og er for VIF. Han har stor kunnskap om Eliteserien og fotball generelt – og er utrolig glad i Vålerenga. Han har meninger. Ingen tvil om det, svarer Fagermo.

– Så hvis man trenger litt ekstra for å få til Børven-avtalen, så kan Trøim forespørres?

– Absolutt, sier Fagermo.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen