Trikkeligaen

Haug om Toulouse-budet: – Skal jeg ut, må det være muligheter som førstekeeper

Kjetil Haug vil bli utenlandsproff, men lar seg ikke stresse av at Toulouse snuser på ham.

EKEBERG (Dagsavisen): – Det er selvfølgelig alltid kult å høre om interesse fra bedre ligaer og større klubber, men jeg har fortsatt ett og et halvt år igjen av kontrakten min her, sier Vålerenga-keeper Kjetil Haug til Dagsavisen.

Kjetil Haug smigres av budet som den franske klubben Toulouse la på bordet i forrige uke.

På Dagsavisens VIF-børs snitter burvokteren høyest blant spillerne, og prestasjonene i målet har ført til både utenlandsk interesse og bud. Men selv vet sisteskansen lite om hvor nær han er å signere for den nyopprykkede Ligue 1-klubben.

– For å være helt ærlig tror jeg det er flere journalister som vet mer enn det jeg gjør. Med mindre noe er på plass og helt sikkert, har jeg bedt agenten min og klubber om å holde meg unna prosessen. Da er det lettere for meg å holde fokus der jeg faktisk har kontrakt og er førstekeeper, forteller han.

Vålerenga-trening mandag.

Kjetil Haugs agent, Imad El Hammichi, har ikke besvart Dagsavisens henvendelser tirsdag.

Les alt om Vålerenga her!

– Ikke noe hast

Keeperen fylte nettopp 24 år, og har vært VIFs førstekeeper siden Kristoffer Klaesson forlot Oslo-klubben i fjor sommer. Frem til det var Haug andrevalget bak Leeds-proffen, til tross for at han er to år eldre.

– Jeg satt på benken i flere år, og fikk endelig muligheten til å spille førstelagsfotball fast på et bra nivå her i fjor. Så jeg har ikke noe lyst til å dra til en klubb hvor jeg blir et sikkert andrevalg.

– Hvis jeg eventuelt skal bevege meg ut av Norge på et tidspunkt så blir det fordi det er muligheter for å bli førstekeeper, legger han til.

Men den tidligere Manchester City-junioren stresser ikke med å komme seg utenlands igjen.

– Det er ikke noe hastverk for meg å komme meg ut, men kall det en liten drøm. Norge er et fantastisk fint sted å spille fotball, men kommer det tilbud fra bedre ligaer er det alltid interessant. Likevel føler jeg ikke at jeg må komme meg vekk når jeg spiller i en så stor klubb som Vålerenga og trives med det. Men kommer muligheten, så får vi vurdere det, sier Haug.

Toulouses nåværende førstekeeper, Maxime Dupé, ble kåret til årets keeper i Ligue 2 forrige sesong, og sto i mål i samtlige kamper. Dermed er Dupé også en ettertraktet mann på overgangsmarkedet, ifølge L’Équipe.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo sa følgende til Dagsavisen om Toulouse-budet mandag:

– Haug er ikke klar for noen andre. Men skulle han forsvinne, må vi ha keeper inn.

Bak førstekeeperen er bare Magnus Sjøeng (20) i A-stallen og Storm Strand-Kolbjørnsen (18) på proffkontrakt.

Nytt språk?

Målvakten hadde en stor tabbe i 0-4-tapet for Rosenborg, men har ellers spilt en god vårsesong til tross for lagets svake prestasjoner.

– Jeg synes det har vært positivt for min egen del i år hvis vi ser bort fra Rosenborg-kampen. Som keeper har man sånne kamper også, men totalt sett har jeg hatt en god start på sesongen.

– Det er selvfølgelig synd at vi ikke har fått bedre resultater ut av det, for når man har en kjempekamp i et 1-5-tap sitter man ikke igjen med den følelsen man ønsker, legger Haug til.

Haug tilbrakte ferien i England, hvor han spilte ungdomsfotball i Manchester City fram til han kom til VIF i 2019. Han har også vært i Frankrike tidligere, men er usikker på hvordan hans eget navn vil høres ut på fransk.

– Det har jeg ikke peiling på. Fransk kan jeg ikke, flirer Haug.

– Navnet kommer sikkert til å høres litt småsexy ut, i alle fall, fleiper han avslutningsvis.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen




Mer fra Dagsavisen