Trikkeligaen

Ronny Deila blir Dønnums nye trener i Belgia: – Kan være rett mann for Standard Liège

Den tidligere Vålerenga-treneren gjenforenes med Aron Dønnum i belgiske Standard Liège. Det har sistnevnte god tro på.

EKEBERG (Dagsavisen): Aron Dønnums låneopphold i VIF avsluttes ved månedsskiftet, og når eidsvollingen kommer tilbake til Belgia er Ronny Deila Standard Lièges nye hovedtrener.

Lørdag skrev TV 2 og Nettavisen om at Deilas nåværende klubb, New York City FC, og Standard var enige om betingelsene, og at den tidligere VIF-treneren etter all sannsynlighet gjenforenes med Aron Dønnum.

Mandag ettermiddag kom bekreftelsen:

Deila har ledet NYCFC til en foreløpig annenplass i MLS i inneværende sesong, og vant MLS-finalen med laget forrige sesong.

Les alt om Vålerenga her!

Tok Dønnum opp på A-laget

Dønnum er spent på å se sin gamle hovedtrener igjen.

– Jeg har ikke pratet med ham ennå, men det er jo en gammel kjenning. Det blir spennende om det blir sånn og å se hvordan ting blir, sa VIF-juvelen til Dagsavisen før bekreftelsen kom i ettermiddag.

Deila var treneren som sørget for at Dønnum fikk proffkontrakt i 2016, og senere ga kantspilleren debuten i Eliteserien året etter.

– Han så talentet mitt og “pusha på” sammen med Kjetil Rekdal for å få meg opp i A-stallen, så han har vært avgjørende for meg. Så fikk jeg sjansen etter mye hard jobbing og låneopphold, og da hadde vi en fin tid sammen mot slutten av perioden han var her, forteller Dønnum.

VIFs leiesoldat tror at Ronny Deila kan være rett mann for den belgiske toppklubben, som gjorde en svak sesong før sommeren og havnet på 14. plass før sluttspillet.

– Ronny har en fin fotballfilosofi, er veldig klok og kan mye fotball. Han kan absolutt være rett mann for oss og klubben, hevder Dønnum.

– Trenger en oppvask i klubben

Når låneavtalen med Vålerenga utgår 30. juni, gleder Belgia-proffen seg til å komme tilbake til Liège, der flere forandringer venter i innad i klubben.

– Det blir både gøy og spennende før serien starter igjen. Mye må jo skje i klubben, for det var ikke akkurat en vellykka sesong sist. Vi trenger en oppvask i klubben, så det blir veldig spennende.

Låneoppholdet i VIF har resultert i to scoringer på ni kamper og varierende prestasjoner som resten av laget. Men alt i alt mener Dønnum selv at han har hatt godt av comebacket i Vålerenga.

– Målet mitt da jeg kom hit var å bidra så mye som mulig, og som jeg har sagt tidligere så trenger ikke jeg ukevis med ferie. Mentalt sett har det vært bra for meg å være i Norge og nærmere familie og venner, og jeg har fått trent godt.

– Jeg vil bidra så godt jeg kan de siste kampene her før jeg drar tilbake, legger Dønnum til.

Aalesund borte førstkommende søndag er første utfordring for Dønnum og VIF etter ferien, før Brumunddal i cupen og Odd i serien venter neste uke. De nevnte oppgjørene blir høyrekantens siste tre kamper i Vålerenga før returen til Belgia.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen