Trikkeligaen

Her er Tyrkia-proffen på VIF-trening: – Kan bli aktuell for oss

Torgeir Børven (30) har ikke spilt kamper for tyrkiske Gaziantep siden februar. Dagsavisen kjenner til at måltyven er åpen for spill på Valle.

VALLE (Dagsavisen): Børven trener for tiden med Vålerenga, og var tilsynelatende i meget godt humør da han entret kunstgresset på Valle mandag.

– Børven er her fordi jeg har kjent ham i mange år. Han måtte gjøre et lite inngrep nylig, og det var det legen her i VIF som gjorde. Så har vi sagt at så lenge at vi har apparat til at han kan være her, så kan han trene med oss. Han er god kamerat med Fredrik Oldrup Jensen og har bodd hos ham, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

VIF-treneren utelukker ikke at man kan komme til å få se Børven i VIF-drakt. Men flere faktorer spiller inn.

– Nå hjelper vi ham først og fremst med rehabiliteringen. Det er ikke noe mer enn det. Men blir det sånn at vi trenger en spiss, og Børven skal hjem, så kan det være at han er aktuell her. Det kan det. Men det er ikke slik at det er noen forpliktelser til det fra hans side, bare fordi han er her nå.

Torgeir Børven på Vålerenga-trening mandag.

Fagermo sier følgende om 30-åringens form:

– Det er først nå han trener ordentlig med oss, siden han har hatt det inngrepet. Men normalt sett er han veldig profesjonell og veldig nøye med å ta vare på kroppen sin.

– Hvor realistisk er det eventuelt å få ham til VIF hvis man trenger en spiss i sommer?

– Akkurat nå har vi jo spisser. Men er det slik at det forsvinner en spiss, og at vi må ha en erstatter inn, så er det sikkert ikke helt umulig. Han er jo her nå, og han liker Vålerenga godt, påpeker Fagermo.

Børven har ett år igjen av sin kontrakt i Tyrkia, pluss en opsjon på ytterligere ett år. Dagsavisen vet at spissen er åpen for å komme til Vålerenga hvis klubben skulle ha ønske om å hente ham. Koblingen til Dag-Eilev Fagermo, som tidligere trente Børven i Odd, er hovedårsaken til det.

Utenlandsproffen, som etter planen reiser tilbake til Tyrkia neste uke, ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagsavisen. Det gjør heller ikke hans agent Kent Karlsen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen