Trikkeligaen

VIF-treneren tar Näsberg i forsvar: – Det er én ting vi må huske på

Dag-Eilev Fagermo avviser at stopperprofilen har ønsket å bli Bosman-spiller.

VALLE (Dagsavisen): Nylig ble det klart at Ivan Näsberg er ferdig i Vålerenga. Midtstopperen, som for tiden kobles til greske PAOK, har en kontrakt som utløper i sommer. Denne kommer han ikke til å forlenge.

– Jeg føler jeg har hatt bra dialog med Ivan helt siden jeg kom. Jeg liker jo gutten og spilleren Ivan veldig godt. Og du må huske på, Ivan er den spilleren som har vært involvert i færrest baklengsmål siden jeg kom. Han er den beste forsvarsspilleren vår. Det er en grunn til at vi har gjort alt vi kan for å beholde ham, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

På fredagens trening tok Fagermo og Näsberg en prat alene på treningsfeltet.

– En ting jeg tror du skal ta med, fordi jeg får jo noen meldinger av supportere, er at vi skal huske på at vi avslo et ganske godt bud på Ivan i fjor sommer, fra Belgia. Så var det klubber som var interessert i januar også. Men vi sa nei. Så det er på langt nær slik at Ivan har ønsket å bli Bosman-spiller. Det er alltid to sider av en sak. Hvis folk tror at han bevisst har gått for det, så er det feil, sier Vålerenga-treneren.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo i solskinnet på Valle fredag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

I dialog med mulige erstattere

– Hvor enkelt er det å erstatte en sånn spiller?

– Ikke enkelt, men det jobber vi med. Vi jobber hardt med å finne en stopper, en ledertype, en sjef, i vinduet som kommer i sommer, svarer Fagermo.

Sportssjef Joacim Jonsson bekrefter at jakten på en erstatter er i full gang.

– Vi hadde ønsket å ha Ivan med videre. Vi gjorde det vi kunne, og nesten mer enn det. Men det var nok ikke dét det sto på. Jeg tror Ivan og agenten var fornøyd med det VIF kom med, men han ønsket seg et nytt eventyr. Det får vi respektere. Da må vi bare gjøre vårt ytterste for å erstatte Ivan. Det skal vi gjøre. Målsettingen er å finne en som er enda bedre, sier Jonsson til Dagsavisen.

– Vi må ha en stopper til når Ivan forsvinner. Det må vi. Og vi er i dialog med flere, legger han til.

Les alt om Vålerenga her!

– Hvor enkelt er det å finne en som er bedre? Dere får jo ingen overgangssum for Näsberg.

– Det er jo ikke enkelt. «Alle» vil ha spisser, men ellers er det venstrebacker og stoppere som er vanskeligst å finne. Men vi har noen klare alternativer som vi mener kan gå inn og erstatte Ivan og forhåpentlig gjøre Vålerenga enda bedre. Så får vi se om vi kommer i mål.

Jonsson: – Så heldig er du ikke

– Hvem er de alternativene?

– He-he. Så heldig er du ikke. Men vi legger listen høyt, det kan jeg si. Vi skal finne en god nok erstatter, sier Jonsson.

– Kan han forsvinne før kontraktstiden utløper?

– I teorien kan han det. Hvis en klubb kommer med sinnssykt mye penger til oss, så kan vi diskutere det. Men i utgangspunktet er det nei, sier Jonsson.

Joacim Jonsson i solskinnet på Valle fredag.

Søndag gjester Vålerenga, som står med seks poeng etter fire kamper, Sandefjord. Der starter trolig Näsberg på sin vanlige stopperplass. Trener Dag-Eilev Fagermo opplyser dog at kantspiller Amor Layouni mister matchen med lysketrøbbel, men at han trolig er tilbake mot Tromsø (b). Midtbanemannen Fredrik Oldrup Jensen er usikker, men kan rekke Sandefjord-matchen. Gjør han ikke det, går trolig Tobias Christensen inn i den sentrale rollen på midten.

Fagermo ser fram til søndagens match.

– Denne treningsuken har vi jobbet spesielt med to ting. Det første er at vi skal være råere i presset i forsvarsspillet. Det andre er at vi skal ha mer riktige innløp samtidig i boksen, så vi kommer til større målsjanser. Spillerne har respondert veldig bra på det, sier Vålerenga-treneren.

PS! Ivan Näsberg sier til Dagsavisen at han ikke ønsker å kommentere valget sitt riktig ennå. Hans agent David Driscoll har ikke besvart Dagsavisens henvendelser.

Mer fra Dagsavisen