Trikkeligaen

Vålerenga bekrefter: – Han er ferdig her

Ivan Näsberg, som kobles til gresk fotball, fortsetter ikke fotballkarrieren på Valle når kontrakten løper ut.

VALLE (Dagsavisen): Det bekrefter Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

– Ivan har sagt definitivt nei til å bli i Vålerenga. Det fikk vi beskjed om i dag (mandag). Han er ferdig her, sier Fagermo.

– Hva tenker du om det?

– Det er sånn det er, det. Vi har prøvd alt vi kan i to år. Ivan har fått en haug av tilbud, og vi har strukket oss så langt vi kan, men han vil ikke. Og vil han ikke, så får vi ikke gjort noe med det, svarer VIF-treneren.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Hellas neste?

I helgen skrev Dagsavisen at Näsberg nå skal nærme seg den greske storklubben PAOK.

– Det vet jeg ikke noe om. Men Ivan har kontrakt her ut juli, og det er ingen overgangsvindu i Norge som er åpent før det. Men jeg regner med at siden han skal til en annen klubb, så vil de sikkert ha ham tidligere. Nå spekulerer jeg jo, da. Men oppkjøringen i utlandet starter jo lenge før 31. juli, sier Fagermo.

– Kommer dere til å hente inn erstatter for Näsberg i sommer?

– Det avhenger litt av hvilke muligheter vi har økonomisk. Men kan vi det, så tror jeg vi vil hente en erstatter, sier Fagermo og fortsetter:

– Vi ser på løsninger. Så vi er ikke på etterskudd der, hvis det skulle bli mulig.

Spiller mot Sandefjord

– Påvirker det Jonatan Tollås Nations framtid at Näsberg forsvinner?

– Jeg har hele tiden sagt at jeg ikke kommer til å straffe Ivan. Vi kommer til å spille med det laget jeg mener er best. Sånn blir det. Men det blir jo spennende å se om Ivan klarer å være konsentrert og skjerpet for Vålerenga framover. Det er ikke så lett, det, når man er klar for annen klubb. Men vi får se. Det blir jo prestasjonene som avgjør om han spiller eller ikke, svarer Vålerenga-treneren.

– Jeg kan ikke si mye mer enn det. Når det gjelder Tollås’ situasjon, så prater vi sikkert med ham om det gradvis i tiden framover, sier Fagermo, og viser til at Tollås har en kontrakt som utløper etter inneværende sesong.

Jonatan Tollås Nation (t.h.) på Vålerenga-trening mandag.

– Spiller Ivan Näsberg mot Sandefjord?

– Jeg har ikke tatt ut elleveren. Men slik det er nå, så gjør han det, sier Fagermo.

Näsberg og hans agent David Driscoll har ikke besvart Dagsavisens henvendelser. Näsberg var ikke tilgjengelig etter mandagens trening.

Saken er oppdatert

Mer fra Dagsavisen