trikkeligaen

Vålerenga avslo Näsberg-bud: – Vi har ikke tenkt å selge Ivan

Belgiske medier melder at Charleroi nylig la inn et bud på 400.000 euro for Vålerenga-stopper Ivan Näsberg. VIF bekrefter at det har vært et konkret bud inne, men er klar på at 25-åringen ikke er til salgs.

Dagsavisen har tidligere omtalt at Näsberg foreløpig ikke ønsker å komme til forhandlingsbordet om en ny kontrakt, noe VIF har uttrykt skuffelse over. 25-åringens nåværende avtale utløper neste sommer. Näsberg har ikke lagt skjul på at han drømmer om å spille i en større liga.

Nå skriver den belgiske avisen L’Avenir at Charleroi, som spiller på øverste nivå i Belgia, la inn et bud på 400.000 euro for Näsberg tidligere denne måneden. Budet, som tilsvarer i overkant av 4,1 millioner kroner, skal ha fått tommelen ned fra VIF. Nettstedet Voetbalkrant har også omtalt saken.

Vålerenga vil ikke selge

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen svarte mandag på Dagsavisens spørsmål per SMS.

– Belgiske medier melder at VIF har avslått et bud på Ivan fra Charleroi på 400.000 euro. Stemmer det? Og er det noen konkrete bud inne på Ivan nå – eller konkret interesse – fra Charleroi eller andre klubber?

– Ingen bud eller konkret interesse fra noen på noen nå.

– Men stemmer det at Charleroi la inn bud – og at dere avslo det?

– Vi har avslått bud på Ivan tidligere i år, det er riktig, bekrefter sportssjefen.

– Ok. Slik situasjonen er per i dag – der det har vært bud inne og Ivan samtidig ikke vil komme til bordet – er det realistisk å tro at han fortsatt er VIF-spiller til høsten?

– Vi har ikke tenkt å selge Ivan i år. Det har interesserte klubber og Ivan fått beskjed om. Vi har heller ikke gitt opp å forlenge, svarer Ingebrigtsen.

Näsberg fokuserer på her og nå

Ivan Näsberg har ikke besvart Dagsavisens henvendelse i saken. 11. juni svarte han følgende til Dagsavisen på spørsmål om hva som må til for at han skal bli med videre på Valle:

– Det må jo være en totalpakke, da. Både sportslig, økonomisk og alt. Men for å være ærlig har jeg ikke tenkt så mye i detalj på det nå. Jeg har sagt til VIF at jeg fortsatt har lenge igjen her. Det er det jeg forholder meg til.

25-åringen sa dette rundt håpet om utenlandsspill:

– Det er fortsatt det som er målet. Jeg har ambisjonen og driven for å forhåpentligvis ta neste steg. Det er drømmen – både for meg, og sikkert for de fleste andre som sitter i garderoben her også.

Mer fra Dagsavisen