trikkeligaen

VIF-spissen om 2021-marerittet: – Jeg tok smertestillende hver dag

Vidar Örn Kjartansson hadde vondt nesten hele fjorårssesongen. Nå er måltyven smertefri, og har satt seg personlig mål om å være Eliteseriens toppscorer igjen i 2022.

ALGARVE (Dagsavisen): Skadetrøbbel, deriblant et beinbrudd, bidro til at islendingen ikke fikk sesongen han eller laget ønsket seg i fjor. Da endte det kun med en skuffende sjuendeplass i Eliteserien. For Kjartanssons del ble det med fem fulltreffere i seriespillet.

Nå røper islendingen at ting ser helt annerledes ut, sammenlignet med i fjor.

– Forskjellen er massiv, for jeg måtte bruke smertestillende nesten hver dag i fjor. Skadeproblemene mine startet egentlig helt tilbake i februar. Jeg gjorde alt for å bli smertefri, men det fungerte ikke. Da ble det til slutt operasjon, sier Kjartansson til Dagsavisen.

– Men jeg er ikke opptatt av å komme med unnskyldninger. Jeg ser virkelig fram til 2022-sesongen. Forhåpentlig blir det en av mine beste, hvis jeg får trent bra. For jeg var ikke «der» i fjor. Vi har i tillegg en veldig bra tropp nå, legger han til.

Se videointervju med Kjartansson i vinduet under.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Medaljemål

– Før forrige sesong sa du ville bli toppscorer i serien, som du ble i VIF i 2014. Hva er ambisjonen i år?

– Hvis jeg både er «fit» og smertefri, så skal jeg være toppscorer i Eliteserien. Det er alltid min ambisjon. Men i fjor hadde jeg en svak start og slet som sagt med skader. Så kom jeg tilbake, fortsatt ikke helt hundre prosent, så det ble bare fem mål da. Det er en skam. Ingen spiss vil være stolt av det, svarer han ærlig.

Dermed er motivasjonen for å snu det på topp nå.

– Jeg er full av energi. Sulten på å komme tilbake. Og forrige sesong ble annerledes på mange måter. Laget var fast i Oslo i månedsvis på grunn av korona, og vi fikk ikke dratt ut for å spille treningskamper. Det var tøft, kombinert med skadeproblemene mine, påpeker Kjartansson.

Vidar Örn Kjartansson på Vålerenga-trening i Portugal.

Han mener evnen til å «drepe» kampene manglet i 2021, men tror nykommerne Vegar Eggen Hedenstad, Petter Strand, Brynjar Bjarnason og Taofeek Ismaheel vil endre på det.

– Vi er absolutt sterkere enn i fjor. Nå handler det om å gjøre ting rett, sier islendingen.

– Hvor på tabellen bør Vålerenga sikte?

– Vi bør automatisk ha som mål å være blant de tre beste. Vålerenga bør alltid være topp tre. Jeg tror alle ønsker å vise at fjoråret bare var en feil, svarer 31-åringen.

Ingen superinnbytter

– For egen del – hvordan kjenner du deg sammenlignet med tidligere år? For eksempel med tanke på hurtighet, styrke, skarphet foran kassen?

– Skarpheten vil komme med formen. Jeg har jo ikke spilt på lenge. Nå har jeg trent mye med vekter i det siste. Jeg jobber dessuten med å ta av to-tre kilo. Jeg tror styrken min er der den skal være. Jeg er ganske lik som spiller, men jeg tror jeg kan gjøre mye mer nå enn for noen år siden. Da kunne jeg «bare» score mål. Nå kan jeg gjøre mye mer for laget i tillegg. Da jeg var yngre tenkte jeg kun på å score mål, jeg brydde meg ikke så mye om kamputfallet, sier han humrende.

Vidar Örn Kjartansson feirer scoring på Vålerengas treningsfelt i Portugal.

Les mer om Vålerenga i Algarve her!

– Hvordan kjentes formen mot Halmstad tirsdag?

– Ganske bra, bedre enn jeg trodde. Jeg følte meg ganske tung mot Krasnodar i Marbella, men mot Halmstad var det lovende. På en vanlig dag ville jeg ha scoret to mål mot dem. Og dét er godt å ha i bakhodet med et innhopp på 30 minutter, sier han og fortsetter:

– Jeg er en veldig dårlig innbytter, jeg er vant til å starte kamper. Det er annerledes når man får hele oppvarmingen med resten av laget.

Vidar Örn Kjartansson fikk et innhopp i kampen mellom Vålerenga og Halmstad i Atlantic Cup.

– Så du blir ingen superinnbytter i framtiden?

– Nei, aldri. Jeg har prøvd det med landslaget. Det er umulig, konstaterer islendingen.

Fagermos håp

Dag-Eilev Fagermo har tidligere uttalt at Kjartansson er en av Skandinavias beste spiller når han er frisk og i form. Vålerenga-treneren har dermed store forhåpninger til spissen i 2022.

– Vidar trener veldig bra. Det er veldig tidlig for ham ennå, så han trenger vinteren. Men tre-fire uker til, så håper jeg han skal være veldig bra. Han blir «kjørt» bra på trening. Men akkurat nå er han tung og sliten, sier Fagermo til Dagsavisen.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo på onsdagens trening i Lagoa.

Mer fra Dagsavisen