trikkeligaen

Nielsens VIF-plan: – Absolutt åpen for det

Håvard Nielsen (28) gleder seg over at han er ønsket på Valle, og ser for seg å kunne vende hjem til VIF. Bare ikke riktig ennå.

28-åringens kontrakt med Bundesliga-jumbo Greuther Fürth utløper til sommeren, og i sosiale medier spekuleres det i om hvorvidt 2022 kan være året han vender tilbake til Oslo. Og Vålerenga er, som i fjor, klar på at Nielsen står på ønskelisten.

– Vi har sagt det før: Håvard er hjertelig velkommen tilbake til klubben sin, sier VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen på klubbens treningsfelt i Algarve.

– Så tror jeg man må snakke med Håvard og agentene hans hvis man skal få et godt bilde av hvilke tanker han har videre. Det skal jeg la dem få snakke om, legger han til.

Se sportssjefen snakke om Tyskland-proffen i videoen under.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Nielsen svarer

Og for VIF-fansen som håper på en snarlig Nielsen-retur, er ikke beskjeden fra Tyskland-proffen så positiv – foreløpig. En retur til Norge virker fortsatt å være et stykke unna.

– Det er alltid veldig hyggelig at det snakkes om meg blant VIF-fansen, og at klubben er positiv til å hente meg tilbake. Jeg har riktignok en personlige mål som jeg jobber knallhardt mot, og det er fortsatt mye jeg kan bli bedre på. Det er gøy med fotball i utlandet, og Bundesliga er et veldig godt sted å være i for øyeblikket, skriver Nielsen i en SMS til Dagsavisen.

12 December 2021, Bavaria, F'rth: Football: Bundesliga, SpVgg Greuther F'rth - 1. FC Union Berlin, Matchday 15, at Sportpark Ronhof Thomas Sommer. Fuerth's Havard Nielsen, left, celebrates with Marco Meyerhoefer after scoring his side's opening goal during the German Bundesliga soccer match between Greuther Fuerth and Union Berlin, at the Sportpark Ronhof Thomas Sommer, in Fureth, Germany, Sunday, Dec. 12, 2021. (Daniel Karmann)

Han antyder at det vil være flere utenlandsmuligheter til sommeren, skulle Fürth-oppholdet komme til en ende.

– Jeg hadde en del spennende muligheter da jeg forlenget i fjor, så jeg er fortsatt sulten og gjør alt jeg kan for å ta ytterligere steg, skriver angrepsspilleren.

Vender hjem?

Men hva så med Vålerenga? Ser Nielsen for seg å vende tilbake på et tidspunkt?

– Ja, det er jeg absolutt åpen for. Det er selvsagt vanskelig å vite hva som skjer, hvor lenge jeg spiller og om VIF fortsatt er interessert på det tidspunktet. Men som Oslo-gutt er det klart at Vålerenga er et godt sted å komme tilbake til, fastslår Nielsen.

28-åringen har spilt 17 seriekamper for Fürth denne sesongen, hvorav elleve fra start. Han står foreløpig med to seriemål i 2021/2022.

Mer fra Dagsavisen