trikkeligaen

VIF-sportssjefen om forsterkninger: – Vi må ha erfarne spillere

Dag-Eilev Fagermo har etterlyst det. Nå går også Jørgen Ingebrigtsen langt i å innrømme at det trengs mer rutine inn i Vålerenga til 2022-sesongen.

VIF har et ørlite håp om fjerdeplass og Europa-spill i siste serierunde mot Kristiansund søndag. Men forberedelsene til 2022 har for lengst begynt. Onsdag sa Fagermo at han håper å ha på plass en eller to nye spillere allerede før jul, og VIF-treneren har ikke lagt skjul på at det trengs flere.

– Profilen skal være den samme med satsing på lokale talenter, men jeg vil ha inn fire eller fem etablerte spillere som kan styrke oss, sa Fagermo til Dagsavisen i oktober. Han har også uttalt at han i etterpåklokskapens navn nok burde ha beholdt en ringrev som Magnus Lekven, som forsvant etter 2020-sesongen – i likhet med flere andre erfarne spillere.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Dag-Eilev Fagermo har tidligere vært inne på manglende erfaring i laget. Det forsvant mange erfarne spillere ut etter 2020-sesongen. Kommer dere til å hente inn flere erfarne spillere før 2022-sesongen?

– Å tenke i de baner – å komplettere med mer erfaring – er ikke unaturlig. Vi har en strategi å passe på, med utviklingen av unge spillere fra eget akademi. Den har jeg snakket mye om. Samtidig er det slik at hvis unggutta skal utvikle seg slik vi ønsker, må de også ha en del erfarne og rutinerte spillere rundt seg. 16 av 24 i A-stallen vår nå er 23 år eller yngre. Så er jo alle ett år eldre til neste år. Men vi må finne balansen, sier VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Han er skuffet over at ikke klubben har maktet å kjempe om edelt metall i 2021. Så hva må bli bedre neste år?

– Det er en hel organisasjon, en hel klubb, som kommer på fjerde, femte eller sjetteplass. En klubb. Så alle er nødt til å bli bedre, svarer han.

Ingebrigtsen trekker fram andre norske klubbers utvikling som en inspirasjon for VIF i fortsettelsen.

– Alt i hele organisasjonen må bli litt bedre neste år. Se for eksempel på det Viking får til – for eksempel på stadion, med publikum og markedsinntekter. De har fått en kjempeoppsving i Stavanger. Og se på hva Molde har fått til over mange år. Og på Bodø/Glimt, ikke minst – hvordan de har utviklet seg fra fjorten uavgjorte i 2018, til sølv i 2019 og gull i 2020, sier Ingebrigtsen.

Før all konsentrasjon rettes mot 2022, skal VIF avslutte årets serie mot KBK på søndag. Resultatet der – og i andre kamper – kan få stor sportslig og økonomisk betydning.

– Det er litt vanskelig å si hvordan Kristiansund kommer til å angripe matchen. Men de må jo vinne. De er et direkte, fysisk lag, men de har hatt utfordringer over tid. For vår del må vi spille som i 2. omgang mot Mjøndalen. Vi skal vinne, sier Dag-Eilev Fagermo.

Han opplyser at Vidar Örn Kjartansson er den eneste på skadelisten før serieavslutningen.

Mer fra Dagsavisen