trikkeligaen

Denne duoen er ferdig i VIF: – Lå i kortene

Verken keeper Mathias Dyngeland (26) eller midtbanemannen Nicolaj Thomsen (28) fortsetter i VIF-drakt i 2022.

Jørgen Ingebrigtsen bekrefter noe som har ligget i kortene lenge, nemlig at Nicolaj Thomsen og Dyngeland ikke blir med videre i Vålerenga etter inneværende sesong. Thomsens korttidskontrakt går ut, mens Dyngelands låneopphold avsluttes.

– Det har ligget i kortene. Å hente inn Mathias (på lån fra Elfsborg), har vist seg å være en god avgjørelse nå som Kjetil Haug ble skadet. Det er gledelig. Det hadde nok vært kjempespennende for Magnus Sjøeng å stå de siste kampene, men samtidig er jeg usikker på hvor gunstig det hadde vært å legge det presset på en 19-åring, sier VIF-sportssjef Ingebrigtsen til Dagsavisen.

– For oss som klubb har det vært veldig bra å få inn Mathias, med tanke på konkurransesituasjonen på keepersiden. Men for ham personlig, har ikke situasjonen blitt slik han ønsket, med å være reserve bak Kjetil.

For en drøy måned siden antydet danske Thomsen til Dagsavisen at han kom til å dra videre etter sesongen.

– Nicolaj hadde helt sikkert sett for seg enda mer spilletid da han kom. Vi er veldig fornøyde med bidraget hans, men samtidig har han ikke klart å spille seg til fast plass i elleveren. Det er vel et signal til begge parter om at det er lurt at han reiser videre. Han er snart 29 år, og trenger å være et sted der han kan spille fast, sier Jørgen Ingebrigtsen.

Tidligere mandag skrev Dagsavisen om at VIF nå anser Ivan Näsberg som tapt fra sommeren av. Sportssjefen sier følgende om spillerjakten:

– Vi har sagt kjempelenge at vi ønsker å øke antallet spillere i forsvarsleddet, og det gjelder fortsatt. Situasjonen med Ivan gjør at vi vil hente en ny midtstopper, og som vi har nevnt flere ganger ser vi også etter ny back. Vi ønsker å forsterke oss. Vi har flere konkrete navn på blokken, men jeg ønsker ikke å kommentere noen av disse nå.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev!

Nyeste fra Dagsavisen.no: