trikkeligaen

Fagermos ønske: Fire-fem nye spillere inn

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo ser fortsatt muligheter i årets sesong, men har også tankene på 2022-årgangen av VIF.

VALLE (Dagsavisen): Vålerenga spiller antakelig årets største publikumskamp når 20.000 tilskuere venter mot Rosenborg på Lerkendal søndag kveld.

Det minner han om at denne sesongen ikke er over, selv om mange sier det om Vålerenga.

Det er 27 poeng igjen å spille om, legger man det til dagens poengsum for VIF på 30, ender man ganske høyt.

Slo Molde borte

– Vi skal slåss for hvert poeng og selvsagt har vi muligheter på Lerkendal. Hvis du sier at VIF ikke har vunnet en seriekamp der siden 2005, vil det jo bare trigge oss. Vi har slått Molde borte i år, hvor lenge siden var det det skjedde sist, er motspørsmålet fra Fagermo.

Han har akkurat avsluttet fredagens trening der han drillet startelleveren mot Rosenborg. Som han sa til Dagsavisen tidligere i uka: Henrik Bjørdal blir høyreback i Christian Borchgrevinks fravær.

Og Seedy Jatta starter på høyre kant.

– Jeg så Seedy i landskampene nå og han var veldig bra. Og han har vært god på trening. Vi ser selvtilliten kommer og han har også tatt store steg på trening, sier Fagermo om den tidligere Skeid-kanten.

Hviler Thiago Holm

Hemmelighold av laguttak har aldri vært Fagermos greie. Osame Sahraoui starter som indreløper og Odin Thiago Holm på benken.

– Gressmatte og fysisk sterke RBK-spillere er ikke optimalt for Odin. Derfor starter han på benken. Men han er fortsatt vårt største talent, det står jeg fast ved sier Fagermo der vi står lent over gjerdet oppe på tribunen på Intility Arena.

Han har allerede lagt planene for oppkjøringen til 2022 med treningsleir i Spania og treningsturnering i Portugal.

Og han tenker på fornyelsen av stallen.

– At vi stiller med Henrik som høyreback nå er litt payback for at vi ikke lyktes i det siste overgangsvinduet. Gode backer er det ikke mange av. Til neste vindu skal vi være bedre forberedt.

Bredere stall, mer rutine

– Hva vil dere se etter?

– Profilen skal være den samme med satsing på lokale talenter, men jeg vil ha inn fire eller fem etablerte spillere som kan styrke oss. Vi trenger i hvert fall to forsvarsspillere, en på midten og en foran, så får vi se hvordan vi angriper det, sier han.

For det holder ikke bare å ha talenter. Vålerenga leverer flest spillere til aldersbestemte landslag nå, men har ingen på A-landslaget.

– I siste landslagspause hadde vi åtte mann på de forskjellige aldersbestemte lagene, Rosenborg er nest best med fire. Totalt var elleve mann ute i landslagsoppdrag. Dette er veldig bra. Men vi ser at vi trenger også mer rutine og bredere stall, sier han.

Rosenborg ligger sju poeng og tre plasser foran Vålerenga på tabellen foran søndagens Lerkendal-møte. Lagene har sluppet inn omtrent like mange baklengsmål (27 mot 28), men trønderne har scoret ni flere mål (43 mot 34).

Det er kanskje de ni målene Vidar Örn Kjartansson skulle levert hvis han hadde hatt en vellykket sesong.

Slik ble det ikke.

Avspark søndag klokka 19.00.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Nyeste fra Dagsavisen.no: