trikkeligaen

VIF-kapteinen om Näsberg: – Forstår at han vil til utlandet

Jonatan Tollås Nation (31) skulle ønske at Ivan Näsberg ble værende i Vålerenga. Samtidig unner han midtstoppermakkeren et utenlandseventyr.

VALLE (Dagsavisen): Ivan Näsbergs kontrakt med Vålerenga går ut til sommeren, og klubben har ikke klart å få på plass en forlengelse av avtalen. Tirsdag uttalte Dag-Eilev Fagermo til VG at han forventer en Näsberg-exit.

– Det løpet er kjørt. Jeg tror han er borte fra Vålerenga i januar eller til sommeren, sa VIF-treneren til avisen.

Näsberg har selv sagt til Dagsavisen at han drømmer om utenlandsspill. I sommer avslo VIF et bud fra belgiske Charleroi på 25-åringen. Lagkompis og stoppermakker Jonatan Tollås Nation har forståelse for at Näsberg ser ut til å dra videre.

– Selvfølgelig synes jeg det er synd. Jeg liker å spille med Ivan – vi har hatt et godt partnerskap i flere år. Så jeg kunne selvfølgelig ønske at han ble i klubben. Men samtidig, både som kompis og som en som har vært i en lignende situasjon selv, så vet jeg at han er i en fin alder. Og han vil prøve seg i utlandet, som han har sagt selv. Jeg skjønner at han har lyst til å ta den muligheten, sier Vålerenga-kapteinen til Dagsavisen.

– Jeg håper man får beholde ham så lenge som mulig. Han har vel kontrakt ut sommeren neste år. Så får klubben gjøre en vurdering på om de vil selge ham i vinter eller ha ham her ut kontrakten, fortsetter Tollås Nation.

Ivan Näsberg på Intility.

Skaret vil overta

Stopperveteranen røper at han ikke har prøvd å overtale sin makker.

– Nei. Ivan er voksen nok til å ta den avgjørelsen selv. Som sagt, jeg kunne ønsket at han ble i klubben. Men samtidig, man har en kort karriere som fotballspiller. Jeg har full forståelse for at man har lyst å prøve seg i utlandet, sier Tollås Nation.

Han gleder seg over kompisens framgang de siste årene.

– Ivan har vært inn og ut av laget i mange år. Litt venstreback, litt stopper, litt venstreback igjen, litt stopper igjen. Han har aldri fått en fast posisjon. Nå har han de siste par sesongene blitt satset på som stopper under Fagermo. Han skal selvfølgelig ha mye «kred» for det. Og den jobben Ivan har lagt ned som stopper har vært meget bra. Så skjønner jeg at når man først har prestert så bra, så får man lyst å ta muligheten som dukker opp, poengterer kapteinen.

En som håper å fylle Näsbergs sko på stopperplass i 2022, er unggutten Brage Skaret (19).

– Ja, selvfølgelig har jeg lyst å ta den plassen. Så vil jeg også si at det er synd for VIF å miste Ivan. Han er en meget god spiller og Vålerenga-gutt. Men selvfølgelig, hvis plassen er der, så skal jeg kjempe for å ta den. Og jeg ser fram til den oppgaven, sier Skaret til Dagsavisen.

Vålerengas Brage Skaret føler seg endelig bra igjen etter koronaen. Her på Intility Arena.

Tollås med videre

Kaptein Tollås er selv på utgående kontrakt, men skrev før årets sesong under på en «én pluss én»-avtale. Denne innebar at et visst antall kamper ville gi ham en automatisk forlengelse ut 2022. Trener Fagermo sier forlengelsen er spikret.

– Den er forlenget, den. Tollås har kontrakt ett år til. Han har innfridd det. Så den er i boks, sier Fagermo til Dagsavisen.

– Vi har jo en skriftlig avtale fra i fjor på det, ja. Penn og papir på forlengelsen gjenstår, men det har ikke så mye å si. Det er bare stegene inn på kontoret som mangler. Alt er klart med det, supplerer Tollås.

– Hva drøyer med stegene inn på kontoret?

– Det er ikke noe hastverk. Vi stresser ikke. Vi vet jo at vi har en avtale på at jeg blir med neste år også, sier stopperveteranen.

Søndag tar Tollås og co. imot nedrykkstruede Brann på Intility Arena. VIF har ikke tapt hjemme mot Brann i serien på ti år (0-2-tap i juli 2011).

– Så lenge vi har mulighet for topp fire, legger vi alt i potten. Men vi må prestere, sier Tollås.

Vålerenga ligger foreløpig på 7.-plass i Eliteserien når seks runder gjenstår, åtte poeng bak tabellfirer Rosenborg.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen