trikkeligaen

Näsberg benekter å ha fått tre forslag fra Vålerenga: – Det er noe de sier

Vålerenga har uttalt at Ivan Näsberg ikke vil komme til forhandlingsbordet om en ny avtale. Nå tar midtstopperen bladet fra munnen.

VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen og Dag-Eilev Fagermo har nylig uttalt til Dagsavisen at de er skuffet over at Ivan Näsberg ikke vil forhandle om en ny kontrakt. Avtalen mellom partene utløper neste sommer.

– Vi har gitt ham og representantene hans to-tre konkrete utspill, men synes det er synd at de ikke engang ønsker å forhandle, sa Ingebrigtsen 1. juni.

Nå legger Näsberg fram sin side av saken.

– Det stemmer at jeg har fått et forslag fra klubben. Men det er ett, ikke to eller tre. Og det har jeg egentlig svart på, sier Ivan Näsberg til Dagsavisen.

– Hva svarte du?

– Det blir mellom meg og klubben.

– Men klubben sier altså at man har kommet med to-tre utspill til deg og dine representanter. Hva tenker du om det?

– Det er noe de sier. Men vi har god dialog – både jeg, agenten min og klubben. Det er ingen vanskeligheter, forsikrer midtstopperen.

Jeg har datoene foran meg nå. 22. april, 27. april og 3. mai.

—  VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen om Näsberg-dialogen

– Ønsker du å fortsette i Vålerenga etter kontraktens utløp?

– Akkurat nå har jeg over en sesong igjen av kontrakten. Jeg har fortsatt god tid. Nå har jeg fokus på sesongen. Det er det jeg tenker på.

Näsberg ser på totalpakken i VIF

– Hva må til for at du skal bli med videre i Vålerenga?

– Det må jo være en totalpakke, da. Både sportslig, økonomisk og alt. Men for å være ærlig har jeg ikke tenkt så mye i detalj på det nå. Jeg har sagt til VIF at jeg fortsatt har lenge igjen her. Det er det jeg forholder meg til.

Midtstopperen sier han ikke preges av kontraktssnakket.

– Jeg tenker på det når jeg har tid. Akkurat nå kommer kampene tett i tett, det er det jeg konsentrerer meg om. Jeg stresser ikke med kontrakten i det hele tatt. Jeg tenker lite på det.

Näsberg har tidligere uttalt at han går med en utenlandsdrøm i magen. Dét er fortsatt tilfellet.

– Absolutt. Det er fortsatt det som er målet. Jeg har ambisjonen og driven for å forhåpentligvis ta neste steg. Det er drømmen – både for meg, og sikkert for de fleste andre som sitter i garderoben her også, påpeker han.

– Tror du en utenlandsbillett kommer lettere til deg hvis du lar kontrakten løper ut?

– Det er ikke noe jeg har tenkt på. Det er såpass lenge til kontrakten min går ut, gjentar han.

Näsberg er klar på at han overlater spekulasjoner og rykter rundt framtiden til sin agent.

– Det er slik jeg vil ha det. Jeg fokuserer på å prestere for Vålerenga på banen – 110 prosent. Og det kommer jeg til å gjøre hele veien, understreker han.

Vålerenga svarer

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen er muntlig forelagt Näsbergs uttalelser.

– Näsberg sier han har fått ett forslag, ikke to eller tre?

– Jeg har datoene foran meg nå. 22. april, 27. april og 3. mai, svarer Ingebrigtsen til Dagsavisen.

– I det siste møtet med Ivan, ble det sagt at han skulle komme tilbake til oss. Så det er veldig gledelig hvis han nå sier at han skal komme tilbake til forhandlingsbordet, legger sportssjefen til.

VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen.

– Han sier selv at det er god dialog mellom ham, agenten og klubben. Hva svarer du til det?

– Det er helt fair at det er Ivans oppfatning. Vi opplever som sagt at det ikke er annen dialog enn at de ikke har ønsket å forhandle om ny kontrakt. De har takket nei tre ganger til å forhandle. Beskjeden har vært at Ivan vil vente og se om det dukker opp en ny mulighet.

– Kommer dere til å ta et nytt initiativ til samtaler?

– Min opplevelse er at Ivan var veldig tydelig – det var han som skulle si fra hvis noe endret seg. Det respekterer vi selvfølgelig. Men jeg håper at han og representantene hans vil komme tilbake til bordet, slik at vi kan forhandle om en ny avtale, avslutter Jørgen Ingebrigtsen.

PS! Näsberg har vært ute med skade, men sier til Dagsavisen at formen blir bedre dag for dag. Han håper å kunne være på banen borte mot Viking søndag.

Mer fra Dagsavisen