trikkeligaen

Thomsen om VIF-framtiden: – Gir ikke mening å fortsette hvis man ikke får spille

Nicolaj Thomsen (28) har utgående kontrakt med Vålerenga. Foreløpig ser det ikke ut til at partene forlenger avtalen.

VALLE (Dagsavisen): Én seriekamp fra start og seks innhopp er fasiten etter at Thomsen ankom Valle på en korttidsavtale i sommer. Nå har han bare et par måneder igjen før VIF-kontrakten utløper. Foreløpig har det ikke blitt mye dansk dynamitt på banen.

– Jeg hadde håpet på mer spilletid enn det jeg har fått, slik at jeg kunne ha vist hva jeg er god for. Det føler jeg ikke helt at jeg har fått sjansen til ennå. Men vi får se hva som skjer. Jeg har hatt en god prat med trenerne, sier Thomsen til Dagsavisen.

– Hva ønsker du selv? Vil du fortsette i VIF?

– Jeg vil selvfølgelig gjerne fortsette i Vålerenga. Men det gir ikke så mye mening å fortsette hvis man ikke spiller så mye fotball. Da får jeg ikke bidratt. Jeg ville elsket å spille i VIF. Hjelpe laget. Men jeg tror det er best for begge parter, hvis det ikke er en intensjon om å bruke meg, at jeg drar videre. Men vi får se, svarer 28-åringen ærlig.

Nicolaj Thomsen (t.h.) i aksjon i 1-1-kampen mot Tromsø IL i august. Det er så langt den eneste matchen han har fått starte for VIF i serien.

Fagermo har forståelse

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo er ikke overrasket over Thomsens betraktninger.

– Jeg skjønner jo at når du er seriemester med Aalborg og har spilt for FC København og Nantes, så er det ikke like givende å spille mot Eidsvold Turn og Senja borte for andrelaget her. Det har jeg full forståelse for, innleder Fagermo overfor Dagsavisen.

– Jeg har snakket mye med Nicolaj om det. Men i den situasjonen vi er i på tabellen nå, så investerer jeg i de unge spillerne. Vi vil jo gjerne klatre på tabellen, men vi vil også investere i ungguttene vi har. Så jeg har sagt det til ham. Han kommer bak Odin Thiago Holm i køen, for eksempel. Og Seedy Jatta og Osame Sahraoui. For det er en framtidsinvestering for VIF å bruke dem. Hadde vi vært helt oppi toppen av serien, så hadde jeg vært mer kynisk i laguttaket. Nå er jeg for så vidt også dét nå, men likevel … Hvis det er noenlunde jevnt, så velger jeg de yngre spillerne, forklarer VIF-treneren.

Vålerengas trener Dag-Eilev Fagermo  under Europa Conference League kvalik-kampen mellom  Vålerenga og Gent på Intility Arena

– Ønsker du selv å ha Thomsen med videre neste år?

– Vi har ikke tatt noen beslutning på det ennå. Det må vi gjøre når vi kommer inn i november, tenker jeg. Det samme gjelder Mathias Dyngeland, svarer Fagermo, og viser til VIFs innleide reservekeeper.

– Fra utsiden kan man kanskje tenke seg at Thomsen ikke blir med videre, siden han kun har startet én match?

– Han er jo inne på det selv. Det er et poeng, det. Jeg skjønner det, sier VIF-treneren.

Lysten på et eventyr

Thomsen sier han ikke har tenkt så mye på neste destinasjon, hvis det ikke blir mer spill for VIF.

– Det skal jeg finne ut av. Jeg har alltid sagt at jeg vil være klar for et eventyr langt unna, men det kan komme noen muligheter. Vi får eventuelt se hva som byr seg, sier dansken.

Han ønsker ikke å gå i detalj rundt dialogen han har hatt med Fagermo.

– Vi har hatt noen samtaler. Men innholdet i dem er det bedre at vi holder internt. Han vet hvor jeg står, og jeg vet hvor han står, sier Thomsen.

Selv føler han seg i god form.

– Formen er fin, men det handler selvfølgelig også om å få spille kamper. Det bygger de siste prosentene, og det har ikke skjedd riktig ennå. Men føler meg ganske bra, forsikrer 28-åringen.

Haugesund neste

På onsdagens trening ble indreløper Henrik Bjørdal igjen drillet som høyreback. Dag-Eilev Fagermo innrømmer at han ikke er sikker på om Christian Dahle Borchgrevink rekker søndagens seriekamp hjemme mot FK Haugesund. Jonatan Tollås Nation glimret også med sitt fravær på trening, dette grunnet sykdom, men han skal ikke stå i fare for å miste FKH-matchen.

– FKH slo Mjøndalen 7-0 i forrige serierunde. Blir man skremt av det?

– Jeg blir mer skremt på Mjøndalens vegne, sier en humrende Fagermo.

– FKH kommer hit med selvtillit, men det har vi også. Vi burde ha slått Rosenborg (2-2) sist, og vi var gode mot Strømsgodset (3-0-seier) før det, tilføyer VIF-treneren.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen