trikkeligaen

VIFs nysignering spiller for å forlenge kontrakten

Nikolaj Thomsen (28) er Vålerengas nye midtbanespiller. Selv om dansken kun er hentet inn med kontrakt ut året, ønsker den tidligere FC København-spilleren å overbevise VIF om forlengelse.

VALLE (Dagsavisen): Torsdag ble Nikolaj Thomsen klar for Vålerenga. Etter å ha vært klubbløs siden 1. juli, ventet dansken på den rette klubben, som i hans tilfelle ble VIF. Etter to treninger i hovedstaden har han lite vondt å si om førsteinntrykket i Vålerenga.

– Jeg har fått et veldig godt inntrykk her. Først og fremst ser laget veldig spennende ut med unge, gode og tekniske spillere. Og så er det utrolig hvor godt jeg har blitt tatt imot her. Alle i klubben har vært veldig imøtekommende, og har man behov for hjelp så får man det. Det er et godt samhold her, forteller Nikolaj Thomsen til Dagsavisen etter mandagens trening.

Trener Dag-Eilev Fagermo er godt fornøyd å ha fått på plass midtbanespilleren i VIF.

– Han er veldig fotballsmart. En svært klok spiller, rett og slett. Det ser man tidlig. Han er best på midtbanen, men vi har en utfordring på høyreback-posisjonen akkurat nå, når Christian Borchgrevink nå er suspendert og utilgjengelig til helgen, sier hovedtreneren.

Nikolaj Thomsen i aksjon på mandagens VIF-trening. Den opprinnelige midtbanespilleren ble drillet som høyreback i spillsekvenser. Foto:

Spiller for forlengelse

Thomsen ligger for øyeblikket an til å vikariere på høyrebackplassen mot Tromsø på søndag, selv om han har hatt lite trening i sommer. Men det er som indreløper han foretrekker å spille.

– Jeg er egentlig midtbanespiller, ja. Mest indreløper, men jeg kan også bekle flere roller på midten. Høyreback har jeg ikke spilt siden 2017. Da vikarierte jeg som back i tre-fire kamper. Så det er ikke noe jeg er veldig vant til, men om laget trenger meg der, stiller jeg selvfølgelig opp, sier nykommeren.

Dansken med fortid i Aalborg, franske Nantes og FC København, skrev kun under en korttidskontrakt med Vålerenga ut 2021. Den håper han på å kunne forlenge.

– Målet mitt her er selvsagt å hjelpe laget til så mange seiere som mulig, og forhåpentligvis spille meg til en lengre kontrakt.

– Du ser for deg en lengre fremtid her, med andre ord?

– Ja, absolutt. Jeg har skjønt på de første dagene i Oslo at jeg kommer til å trives veldig godt her. Det er en fin by og fin klubb. Hvis jeg gjør mine saker bra her, vil jeg forlenge. Ny kontrakt er målet, konstaterer han.

En eventuell kontraktsforlengelse er ikke noe Fagermo utelukker heller.

– Foreløpig hentet vi Nikolaj med kontrakt ut året for at han kunne se litt på oss og vi kunne se litt på ham. Men det kan hende vi forlenger, ja, sier VIF-treneren.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo gir nysigneringen Nikolaj Thomsen og resten av VIF-gjengen instrukser på mandagens trening. Fagermo utelukker ikke at det er aktuelt å forlenge danskens korttidskontrakt. Foto:

Født med redusert syn

Thomsen er født nesten blind på det ene øyet, men det har ikke hindret ham i å bli en meget god fotballspiller. VIFs nykommer har flere aldersbestemte landslagskamper, og debuterte for Danmarks A-landslag som 21-åring.

– Jeg ser rundt ti prosent på høyre øye, men det er ikke noe som har bydd på utfordringer for meg på banen. Jeg er jo født sånn, så jeg vet ikke hvordan det er å ha optimalt syn engang. Jeg ser figurer og ulike ting med begge øyne, men på høyresiden er det ikke skarpt, bare.

Sånn sett er han fornøyd med å eventuelt skulle spille høyreback noen kamper.

– Det er jo en fordel at jeg ikke skal spille på venstresiden da, for på høyrebacken ser jeg jo inn i banen med øyet på venstre side. Hadde jeg spilt venstreback, hadde det nok ikke gått så bra, fleiper Thomsen.

VIFs nysignering har som nevnt vært klubbløs etter at kontrakten med FCK gitt ut ved månedsskiftet juni-juli, og dermed har ikke dansken fått trent optimalt med et lag i sommer. Likevel ser det ut til at han starter mot Tromsø til helgen.

– Det kan fort hende at Nikolaj må starte, slik situasjonen er nå, sier Fagermo.

Sist Thomsen spilte kamp var for FCK 3. mai i år.

– Jeg har jo ikke spilt kamp på veldig lenge, og jeg har heller ikke hatt noen pre-season. Men altså, det er spennende, og hvis trenerne sier jeg skal spille, så spiller jeg, avslutter nykommeren som sannsynligvis får sin Vålerenga-debut på søndag borte mot Tromsø.

PS. Vidar Örn Kjartansson trente for fullt sammen med laget på mandagens trening, og er kampklar igjen etter en lengre skadeperiode. Amor Layouni trente alternativt, og blir mest sannsynlig ikke klar til søndag.

Hold deg oppdatert på Vålerenga! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her


Mer fra Dagsavisen