trikkeligaen

Zuta-perle da VIF holdt lekestue med røde Godset: – Skjønt

Vålerenga – Strømsgodset 3-0. Tre kamper uten seier ble snudd til sprudlende angrepsfotball og tre poeng da Vidar Örn Kjartansson, Tobias Christensen og Leonard Zuta senket tilreisende drammensere, som attpåtil måtte avslutte med ti mann.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Etter tre kamper uten seier kom Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga tilbake på vinnersporet mot Strømsgodset på eget kunstgress søndag. Kjartansson, Christensen og en perle fra Zuta sikret full pott. Zuta, som scoret sitt første VIF-mål, smiler fra øre til øre etter sitt bidrag. Han kjente med en gang at det luktet mål av frisparket.

– Ja, man bruker å kjenne det i foten. Det var et bra frispark, med bra retning. Jeg legger en del etter trening i å trene på det, sier han til Dagsavisen.

– Det var «skjønt» å score mitt første VIF-mål på den måten, spesielt nå når fansen er tilbake på tribunen, tilføyer han.

Trener Dag-Eilev Fagermo var naturlig også fornøyd med seier og en solid forestilling.

– Det er viktig for oss å prestere bra, for det har vi ikke gjort. Vi hadde en god kamp mot Molde nylig, og så hadde vi en veldig god kamp mot Gent hjemme i Conference League. Ellers har ikke prestasjonene i høst vært bra nok. Derfor gleder nesten prestasjonen i dag meg mer enn seieren, selv om seieren var viktig. Det er bra at vi både scorer tre og holder nullen, sier han til Dagsavisen.

Supportere under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Strømsgodset på Intility Arena.

Vålerenga hadde invitert til «gjenåpningsfest» uten koronarestriksjoner, og tilskuerne som hadde møtt opp fikk se hjemmelaget gå ut i et forrykende tempo. I løpet av de fem første minuttene hadde VIF spilt seg til to kjempesjanser. Først fikk Osame Sahraoui sjansen fra kort hold, men avslutningen hans ble beinet unna av et Strømsgodset-bein like foran streken. Den andre var en kjempemiss av Vidar Örn Kjartansson fra fem meter – men heldigvis for islendingen hadde assistentdommeren vinket for offside.

Men sjansesløseriet skulle ikke vare, til glede for hjemmefansen. Etter ni minutter vartet Kjartansson opp med en flott prestasjon til 1-0. Henrik Bjørdal ble spilt gjennom av Sahraoui, og Bjørdals innlegg fant Kjartansson inne i boksen. Han dro ballen med seg, satte den mellom beina på en Godset-forsvarer og så ballen gå pent inn i venstre hjørne. Klanen – som hadde bydd opp til fest med røde bluss før kampstart – jublet hemningsløst. Det samme gjorde Kjartansson, som virket svært lettet over nettsusen.

Vålerengas Vidar Örn Kjartansson jubler med lagkamerater etter 1-0 målet under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Strømsgodset på Intility Arena.

VIF-dominans

Kort tid etter fikk «ørnen» en ny god mulighet for VIF, men fra kloss hold satte han ballen rett på Viljar Myhra i Godset-buret.

Bortelaget hadde lite å by på, men etter 19 minutters spill fikk de en stor mulighet. Halldor Stenevik slo inn til Johan Hove som var umarkert i VIF-boksen, men Hoves avslutning fra kort hold gikk svakt over.

Så fortsatt VIF sitt angrepskjør. Amor Layouni fikk et nydelig gjennomspill av Osame Sahraoui, men Myhra vartet opp med en flott redning. Kun et par minutter etter var det Henrik Bjørdals tur – midtbanemannen fikk tid og rom i boksen og løsnet skudd – men ballen suste i metallet og ut.

Osame Sahraoui og Amor Layouni fikk en mulighet hver til etter dette, men Strømsgodset slapp med skrekken.

Men tre minutter før hvilen sto det fortjent 2-0 til vertene. Osame Sahraoui drillet vekk hele Godset-midtbanen, satte fart og slapp ballen til midtbanekollega Tobias Christensen. Han takket for tilliten og løsnet skudd – og ballen gikk vakkert ned i høyre hjørne. VIF-trener Dag-Eilev Fagermo klappet begeistret på sidelinjen.

Rødt kort

Et rystet Strømsgodset-lag forsøkte å mobilisere fra start i 2. omgang, men håpet om poeng ble i stor grad knust bare to minutter etter hvilen. Osame Sahraoui fikk frispark i farlig posisjon, og venstreback Leonard Zuta gjorde seg klar. Og for et vakkert stykke arbeid tilskuerne fikk se. Backen curlet ballen utakbart i mål via tverrliggeren foran Klanen – hans første nettkjenning i VIF-drakt.

Og det kunne fort stått 4-0 etter en times spill. Tobias Christensen spilte fri Amor Layouni alene mot Myhra inne i boksen, men fra skrått hold blåste Layouni ballen svakt over mål.

Vålerenga fortsatte å kjøre på, og både nevnte Layouni og Vidar Örn Kjartansson fikk gode sjanser til å øke ledelsen ytterligere. Men det ville seg ikke.

Det ville det heller ikke for bortelaget. Til slutt rant frustrasjonen over, og Gustav Valsvik var uvøren i løpsduell med innbytter Seedy Jatta som siste mann. Dommer Christian Moen trakk opp det røde kortet, naturlig nok til hjemmefansens fornøyelse.

Vålerenga feirer Tobias Christensens 2-0-scoring under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Strømsgodset på Intility Arena.

VIF kontrollerte slutten av kampen og spilte seg til flere muligheter. Henrik Udahl traff metallet og Henrik Bjørdal traff nettaket, men det ble med tre nettkjenninger denne gang.

– Vi har snakket den siste uken om viktigheten av intensiteten på trening, hvor viktig det er å ta den med seg i match. Og det synes jeg vi viste fra start av. Vi kom veldig mye sjanser fra start av, sier Leonard Zuta.

Dag-Eilev Fagermo peker også på antallet sjanser.

– Det er gledelig å se hvor gode vi var. Men jeg tror vi hadde 20 målsjanser, så seieren burde ha vært større. Men vi får glede oss over prestasjonen, sier VIF-treneren.

Et skår i gleden var at Ivan Näsberg pådro seg en liten skade før slutt, men han klarte å avslutte kampen.

Vålerenga gjester Rosenborg i neste serierunde. Den matchen spilles 17. oktober. Kommende torsdag har VIF planlagt en treningskamp mot Stabæk.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

---

Eliteserien fotball, runde 22

Intility Arena

Vålerenga – Strømsgodset 3-0 (2-0)

Mål: 1-0 Vidar Örn Kjartansson (9), 2-0 Tobias Christensen (42), 3-0 Leonard Zuta (47)

Dommer: Christian Moen, Løvenstad

Gult kort: Ari Leifsson og Jack Ipalibo, Strømsgodset.

Rødt kort: Gustav Valsvik, Strømsgodset

VIF (4-3-3): Kjetil Haug – Christian Dahle Borchgrevink (Jacob Dicko Eng fra 80.), Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Leonard Zuta – Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen (Mathias Emilsen fra 88.), Tobias Christensen (Odin Thiago Holm fra 68.) – Osame Sahraoui, Vidar Örn Kjartansson (Henrik Udahl fra 68.), Amor Layouni (Seedy Jatta fra 68.)

Eliteserien menn søndag, 21. runde:

Mjøndalen – Brann 1-1, Odd – Molde 1-3, Stabæk – Bodø/Glimt 0-3, Tromsø – Haugesund 2-0, Vålerenga – Strømsgodset 3-0, Kristiansund – Rosenborg 1-0.

Spilt lørdag: Sarpsborg – Lillestrøm 2-1 , Viking – Sandefjord 2-1 .