trikkeligaen

Kwarasey om Vålerenga-exiten: – Føltes veldig kynisk

Keeper Adam Larsen Kwarasey (33) har vært taus om VIF-exiten i fjor høst, men nå åpner han opp om avskjeden fra Valle.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Men jeg har tenkt mye på det. Vi er jo alle mennesker. Jeg har ikke vært på stadion siden (jeg dro), innleder han til Dagsavisen.

Kwarasey var ferdig på Valle i august i fjor, til tross for at han i utgangspunktet hadde kontrakt ut 2020. Men klubben besluttet å heller satse på Kristoffer Klaesson og Kjetil Haug, og dermed gikk VIF og Kwarasey hver til sitt.

33-åringen, som nå er hovedtrener i 4.-divisjonsklubben FC Oslo, bedyrer at han fortsatt har sterke følelser for Vålerenga. Men avskjeden var vanskelig, innrømmer han.

– Jeg har tenkt veldig mye på at jeg ikke vil høres bitter ut. For det er jeg ikke. Men jeg synes det var tøft. Det ene var at man følte seg i en sånn «skadet og ikke kunne bidra»-kategori, det er nå én ting. Men vet ikke hvor mange år av livet jeg har tilbrakt i klubben. Jeg har en sønn som spiller aldersbestemt fotball der. Jeg elsket klubben da jeg var liten selv, og gjør det for så vidt det ennå. Men det gjør noe med deg at du føler at du får en «nå er du ferdig, ha det bra»-beskjed. Jeg har kanskje ikke bidratt til medalje eller sånne ting, men VIF var tross alt over ti år av livet mitt, sier han og fortsetter:

– Jeg har fortsatt kontakt med en del av spillerne. Men jeg har ikke hørt noe fra klubben, egentlig, om hvordan det går med ryggen eller noen ting. Og det er litt trist. Da føler man seg egentlig bare som en brikke i et spill i sin egen familie. For det er egentlig det VIF var for meg – familie. Det var jo klubben min. Det var dit jeg ville da jeg dro hjem igjen, tilbake fra Brøndby.

Klaesson-ros

Kwarasey understreker at han aksepterer det som ble klubbens avgjørelse.

– Det var stort for meg å komme hjem. VIF er klubben jeg vokste opp med. Favorittlaget mitt. Så fikk man kanskje ikke til det man hadde lyst til, men store deler av livet. Det er litt trist da, at det ble som det ble med avskjeden. Det føltes veldig kynisk. Jeg aksepterte jo at jeg var ferdig der. Kristoffer Klaesson var et stort talent, og en jeg sikkert selv også ville satset på hvis jeg var i VIFs sko. Så jeg forsto det valget hundre prosent, sier han.

Men exiten skjedde på en slik måte at framtidig samarbeid kan bli krevende.

– Alle som er der vet at jeg er Vålerenga-gutt. Så måten det skjedde på, var litt kjedelig. Men jeg er ikke interessert i å begynne å diskutere med noen der oppe. Ikke i det hele tatt. Men man må begynne å kunne behandle ansatte som mennesker. Uten å gå inn på navn, så er det flere som har gitt store deler av livet sitt til klubben, for så å nesten bli dyttet ut dørene. Det er egentlig litt unødvendig – for mange kunne vært fine ambassadører for Vålerenga. Jeg kunne bidratt masse selv, jeg. Den muligheten blir litt ødelagt, da. Så ærlig må man få lov til å kunne være, uten at man blir kalt bitter av den grunn. For det er jeg ikke. Hadde jeg vært det, hadde neppe sønnen min spilt i VIF, sier han.

Vålerenga svarer

Vålerenga-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen er forelagt sitatene fra den tidligere VIF-keeperen.

– Det er egentlig ikke så mye å kommentere. Adam sier jo at han ville gjort det selv, til og med – det å prioritere Kristoffer, sier Ingebrigtsen til Dagsavisen.

– Adam var jo skadet. Han trente vel knapt fra Dag-Eilev kom til han selv sluttet. Jeg tror han sier det bra selv: Det er kjedelig at det ble som det ble. Men vi prioriterte Kristoffer, og det tror jeg alle forstår, sier sportssjefen.

Vålerenga-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen.

Om Kwaraseys påstand om kynisme, sier Ingebrigtsen følgende:

– Jeg kjenner vel ikke meg helt igjen der. Jeg hadde selv flere samtaler med Adam, og Dag-Eilev (Fagermo, VIF-trener, journ.anm.) hadde også et par møter.

– Vi snakket gjennom situasjonen. Så kan det hende at man har opplevd situasjonen litt ulikt. Men jeg har en tavle ved siden av meg her, med navnet på de seks spillerne som sluttet hos oss på høsten – jeg har ikke snakket med noen av dem. Sju-åtte sluttet året før der igjen, og jeg har ikke snakket med dem heller, legger han til.

Sportssjefen mener det ikke er gitt at klubben skal følge opp tidligere spillere.

– Jeg vet ikke om Adam forventer noe annet enn alle andre. Men det er jo kanskje slik fotballen er. Hvis man ikke har en personlig relasjon, er det kanskje ikke naturlig at man snakker så mye sammen etter avsluttet arbeidsforhold. Det er kanskje en dum ting, men slik er det, sier Ingebrigtsen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen