trikkeligaen

Lokomotiv Oslo nærmest seieren i Tromsø – Ready venter fortsatt på årets første seier

(Tromsø 2. lag – Lokomotiv Oslo 1-1). Etter en kanonstart på sesongen med to strake seiere har nå «Loket» sporet litt av. Lørdag ble det uavgjort i det høye nord, som gjør at Lokomotiv Oslo har spilt tre kamper uten seier. Seier ble det heller ikke for Ready.

Etter en god start spillemessig for Lokomotiv Oslo, der gjestene ved flere anledninger truet vertenes mål vel og merke uten å skape store sjanser, var det Tromsø 2 som tok ledelsen på sin første sjanse i kampen. A-lagsspiller Mikael Norø Ingebrigtsen fikk ballen ute til høyre og kom seg til kanten av Lokomotiv Oslos 16-meter. Kantspilleren ser så opp og finner Elias Langmo mer sentralt i banen. Han får ballen under kontroll, tar et touch, og banker ballen i krysset med et strålende skudd fra 15 meters hold.

Jevnspilt førsteomgang

Dommer Tor-André Nilsen underkjente først målet, men etter å ha konferert med sin assistentdommer på linja bestemte han seg for å godkjenne målet likevel. Dermed havnet «Loket» under, akkurat som de gjorde i sesongen første bortekamp mot Mjølner, som til slutt endte med 2-1-seier etter en fin snuoperasjon. Ti minutter etter TILs ledermål fikk vertene en god mulighet igjen, da høyreback Joakim Andersen spilte Norø Ingebrigtsen nydelig igjennom, men A-lagsspilleren sendte ballen utenfor fra litt skrå vinkel en 7-8 meter fra målet.

Like før halvtimen spilt fikk Lokomotiv Oslo presset frem tre cornere på rad, etter to gode server fra Ola Rognebakke som TIL-forsvaret headet ut til ny corner. Den tredje ble tatt kort, før innlegget ble svingt inn, men også den stanget den tidligere KBK-spilleren og nyinkjøpte TIL-stopperen Christophe Psyche vekk fra farlig område. Et par minutter over halvtimen er det Kasper Hoftvedt som demper en ball i bakrom, men med en TIL-stopper i ryggen og en nokså skarp vinkel på mål var det vrient å få til mer enn en halvpasselig avslutning som keeper reddet.

Det siste kvarteret, og egentlig hele den første omgangen, var jevnspilt. Lokomotiv Oslo var absolutt med på notene, og var flere ganger nære på å skape noen ordentlige store sjanser takket være fine kombinasjoner i oppbyggingen, men den siste pasningen sviktet de gangene gjestene hadde muligheten. Helt på tampen kom TIL seg ned til dødlinjen, men Loket-keeper Sivert Pieroth avskjærte innlegget. Dermed ebbet omgangen ut med 1-0 til Tromsø-rekruttene.

Knallstart etter hvilen fra Loket

Lokomotiv Oslo kom knallsterkt ut av startblokkene etter pause, og skaffet seg corner etter bare to minutters spill. Midtstopper Mika Mykkeltvedt raget høyest inne i feltet, men klarte ikke å komme nok over ballen slik at headingen gikk rett opp i været slik at TIL-forsvaret fikk klarert. Men bare minutter senere skulle imidlertid utligningen komme, da Sverre Skudal Aase spilte Kasper Hoftvedt igjennom med en nydelig gjennombruddspasning.

Loket-spissen dempet ballen og skjøt den i lengste omtrent i samme bevegelse, og dermed var lagene like langt. Et nydelig angrep fra gjestene som virkelig var det beste laget i starten av den andre omgangen. Etter fem minutter gikk streamen hos Direktesport ned, og dermed var det ikke lett å se hva som skjedde fra det 50. minutt til cirka ett kvarter før pause.

Av det lille en kunne se hadde Lokomotiv Oslo et farlig skudd som TIL-rekruttenes keeper reddet da bildene kom tilbake. Etter det fikk Lokomotiv Oslo to sjanser til som keeper Mats Trige måtte ut i aksjon for å avverge. De siste ti minuttene før slutt skjedde det ikke veldig mye foran målene, men på banen hardnet det til og taklingene satt langt løsere enn tidligere i kampen. Loket fikk noen overgangsmuligheter etter sløvt TIL-spill på egen banehalvdel, men klarte ikke å utnytte sjansene sine. Dermed endte det med poengdeling på Alfheim.

Poenget gjør at Lokomotiv Oslo nå har spilt tre kamper på rad uten seier, og står med åtte poeng på de første fem serierundene. Det gjør at laget nå er på fjerdeplass, foran den resterende rundens kamper denne helgen.

Ready tapte etter snuoperasjon

I 3.divisjon avd. 4 tok Ready imot Bjarg lørdag, og foran 50 tilskuere på Gressbanen kunstgress fikk hjemmelaget en pangstart. Fredrik Storløkken scoret sitt første mål for sesongen etter elleve minutters spill.

Ledelsen holdt i drøye ti minutter, da Anders Stavnesli utlignet for gjestene like over halvspilt 1. omgang. Den stillingen holdt seg til pause, men bare sju minutter etter hvilen ga Christoffer Hafsås bortelaget ledelsen.

Til tross for et sterkt Ready-press mot slutten av kampen, klarte Ready aldri å svare på Bjargs snuoperasjon. Dermed endte det med 1-2-tap, og Ready venter med det fortsatt på årets første seier. Begge de to første hjemmekampene endte med uavgjort, 1-1 mot Frigg og 3-3 mot Stord sist. Med kun to poeng på de første fem kampene, ligger Ready dermed fortsatt nest sist på tabellen.

---

3.divisjon avd. 6 – runde fem

Tromsø 2 – Lokomotiv Oslo 1-1 (1-0)

Alfheim stadion:

Mål: 1-0 Elias Langmo (10.), 1-1 Kasper Hoftvedt (50.)

Lokomotiv Oslo (5-4-1): Sivert Pieroth – Ola Rognebakke, Mika Mykkeltvedt (Jonas Njerve), Knut-Idar Skjelten Dalhus, Mikkel Storeskar, Joakim Birkeland – Mathias Nordby Sørensen, Iver Ukkestad, Espen Dalsbotten Ringlund, Sverre Skudal Aase – Kasper Hoftvedt (William Dahlen).

Dommer: Tor-Arne Einebakken Nilsen

---

3.divisjon avd. 4 – runde fem

Ready – Bjarg 1-2 (1-1)

Gressbanen kunstgress, 50 tilskuere

Mål: 1-0 Fredrik Storløkken (11.), 1-1 Anders Stavnesli (24.), 1-2 Christoffer Hafsås (53.)

Ready: Emil Wilhelmsen Moe – Tommy Aandewiel (Magnus Arnesen fra 87.), Ulf Lenander (Nikolai Skants fra 87.), Sindre Grytnes, Aleksander Fredvik, David Sarnacki (Sondre Meløe fra 68.), Drilon Zeneli (Bleart Shishani fra 73.), Even Omholt, Kasper Kvello, Junio Kauta, Fredrik Storløkken.

Gule kort: Drilon Zeneli, Kasper Kvello, Ready. Pål Mildestveit, Bjarg.