trikkeligaen

Kjelsås spiller med handicap. Reddet poeng på overtid

(Notodden - Kjelsås 3-3). Igjen startet Kjelsås på en omstendelig opphenting etter å ha kommet to mål under. Det gir laget for mye ekstraarbeid. De berget poeng på overtid.

De som liker drama bør oppsøke 2. divisjonskamper. For her starter vi med avslutningen.

Da vi passerte 90 minutter ledet Notodden 3–2 og ble tildelt straffespark to minutter på overtid. Jørgen Voilås driblet seg gjennom hele Kjelsås-forsvaret og ble felt. Etter å ha bommet på tre hundreprosentsjanser tidligere i kampen, valgte han selv å ta straffesparket for å avgjøre den endelig.

Overprøvde linjemann

Men straffesparket gikk utafor, Kjelsås gikk rett i angrep og fikk presset inn utligningen ved Mansour Sinyan. Eller var det Yaw Paintsil igjen? Det så ut som assistentdommer markerte for offside, men dommeren overprøvde den avgjørelsen ettersom ballen antakelig kom fra motstander.

Men dermed berget Kjelsås i hvert fall ett poeng i en kamp som de også kunne vunnet.

Da får vi ta det forfra.

Kjelsås åpnet best i torsdagens 2. divisjonskamp i Notodden, men klarte ikke å utnytte overtaket i tellende resultat.

Notodden kom inn i kampen og takket ja til mulighetene som kom. For da Kjelsås slapp gassen stakk Notodden fram og scoret kampens første mål ved Espen Mogen Hagen etter sju minutter.

Og da svenske Melvin Frithzell satte den andre scoringen midtveis i omgangen, så de svartkledde Kjelsås-gutta tunge ut. Skulle de igjen rote bort en kamp de i hvert fall kunne være jevne i?

Fiskvik med viktige redninger

Notodden fikk selvtillit, Kjelsås det motsatte og keeper Emil Fiskvik holdt laget inne i kampen med tre redninger da han fikk omtalte Jørgen Voilås alene mot seg.

Vi vet ikke hva Kjelsås-trener Eivind Kampen serverte i pausen, han bekreftet bare at de hadde litt å jobbe med.

Men etter hvilen kom laget med en helt annen energi, erobret ballen og beholdt den, og dermed kunne Yaw Paintsil redusere sju minutter ut i omgangen. Han avanserte langs 16-meteren og fyrte av en kanon med venstrebeinet.

Dermed fikk laget nytt håp, og plutselig var det mentale spillet snudd opp ned.

Nesten reprise fra Grefsen stadion

Jesper Solli var som vanlig svært aktiv og da var helt rettferdig da nettopp han fikk inn utligningen til 2–2 da han fikk stå alene i Notodden-feltet.

Skulle det bli en reprise fra kampen på Grefsen stadion der Notodden også ledet med to mål til pause, men tapte 2-3? Det så faktisk slik ut.

Men i fotballen er ikke manus konstante. Mens Kjelsås kjørte kampen, fikk Notodden plutselig tak i ballen på midten og Sjur Lothe fikk gå altfor uforstyrret alene og fikk av gårde et målgivende skudd. Emil Fiskvik var på denne avslutningen også, men ikke nok. Ballen trillet inn i hjørnet. Dermed var hjemmelaget oppe i ledelsen igjen.

Kjelsås skapte noen saftige sjanser igjen, blant annet Sigurd Martinussen en heading etter corner som mange så i mål.

Før det hadde Kjelsås måtte bytte ut Eivind Willumsen med noe som så ut som en skulder som var slått ut av ledd.

Avslutningen er omtalt, det kunne endte med 2–4 tap for Kjelsås, men de rodde inn 3–3. Og er dermed a poeng med Notodden og Sotra, bare to poeng over nedrykksstreken.

---

2. divisjon menn, avdeling 2 torsdag:

Notodden – Kjelsås 3–3 (2–0)

Optime Arena, Notodden: 239 tilskuere.

Mål: 1–0 Espen Hagen (7), 2–0 Melvin Frithzell (25), 2–1 Yaw Paintsil (52), 2-2Jesper Solli (68), 3–2 Sjur Lothe (77), 3–3 Mansour Sinyan (90+5)

Dommer: Abdulhadi Al-Fahad, Ekholt BK.

Gule kort: Willian Pozo-Venta, Martin Holmen og Jens Jonassen, Notodden.

Kjelsås lag: Emil Fiskvik - Runar Breden, Lars Brotangen, Sigurd Martinussen (Helmer Rusten 87), Sebastian Ottesen (Ola Bjørnland 46) - Mansour Sinyan, Jesper Solli, Eivind Willumsen (Rasmus Løvseth 72), - Yaw Paintsil, Erik Rosland, Ole Erik Midtskogen.