trikkeligaen

Ullern Oslos eneste serieleder. Slik var Oslo-lagenes kamper i 3. divisjon

Ullern topper sin 3. divisjonsavdeling, Frigg jakter også opprykk, mens Lyn antagelig er hektet av. Her er Oslo-lagenes helg i 3. divisjon.

Avdeling 1

LØRENSKOG – STOVNER 0–0. Vi kunne i hvert fall notere historiens første seriepoeng for nyetablerte Stovner på Strømmen stadion lørdag. Det er jo noe. Flere fakta finnes knapt enn at Osama Zariouh og Fabio Alves Pena fikk hvert sitt gule kort, det siste etter litt tumulter i sluttminuttene. Kampen ble ikke produsert av Direktesport og ingen av klubbene har hjemmesider som oppdaterer med kampreferater. Men Stovner ligger dermed nest sist på tabellen som Gjøvik/Lyn topper etter å ha vunnet alle sine fire første kamper.

KONGSVINGER 2. lag – GRORUD 2. lag 1–2 (1-0). Etter at A-laget snudde til seier i sluttminuttene lørdag, kunne ikke 2. laget være noe dårligere dagen etter. Ett minutt før full tid headt Moudouba Coker ballen mot mål. Var den ikke? Spillet fortsatte, men etter litt betenkningstid valgte sommer å dømme mål. Det var den avgjørende scoringen som ga Grorud2 deres første seier for sesongen. Laget tok ledelsen etter 16 minutter da den tidligere Skeid- og Kongsvinger-backen Ridouan Essaeh serverte en fin pasning til Josias Furaha som satte inn 1–0. Kongsvinger utlignet etter pause hjemme på Gjemselund på straffespark. Det hører også med at Kongsvinger hadde to skudd i tverrliggeren i tillegg til et par andre hundre prosent-sjanser. Men bare målene teller!

Topp tre: Gjøvik/Lyn 12, Gjelleråsen 9, Elverum 9.

Avdeling 2

HØNEFOSS – OPPSAL 2–0 (2-0). Her var det forventet en jevn kamp, men Hønefoss festet grepet om kampen og avgjorde den i praksis før pause. Sigurd Svendsen skjøt et flatt skudd ned i hjørnet etter 20 minutter på Aka Arena og dermed var de blåkledde på etterskudd. Ti minutter senere kom sesongens vakreste scoring for Hønefoss da Jason Nathan Bli fikk en trilleball mot seg på 20 mest hold og upresset dundret han ballen opp i motsatt vinkel. Utakbart for Oppsal-keeper Sebastian Lihaug. Hønefoss hadde ytterligere et skudd i stolpen, mens Oppsal ikke skapte noen ting. Den første sjansen noterte vi etter 70 minutter … Opprykksambisjonene til Oppsal fikk seg et skudd for baugen!

Topp tre: Eik Tønsberg 10, Ørn Horten 7, Hønefoss 7.

Avdeling 4

FJØRA – FRIGG 1–2 (0-2). Frigg durer videre i toppen av sin avdeling etter seieren i Sognahallen lørdag. Ulrik Ferrer fikk sitt ønske oppfylt etter forrige kamp, at han og toppscorer Vital Kaba fikk starte samtidig etter Kabas fravær i forrige kamp. Da scoret Ferrer hat trick. I denne kampen svarte de på tilliten ved å score hvert sitt mål før pause. Les mer om kampen her.

READY – STORD 3–3 (1-1). Igjen var Ready involvert i en ganske ellevill kamp. Forrige helg tapte de 3–4 for Fyllingsdalen, nå scoret de tre mål igjen uten å vinne kampen. Og står fortsatt uten seier så langt i sesongen. Les om dramatikken her.

FANA – LYN 3–1 (1-1). Hva skal man si? Lyn er hektet av i opprykkskampen allerede og gikk på sesongens første tap i Bergen lørdag. Laget står uten seier så langt, står med bare tre scoringer, to av dem på straffespark. Etter det Dagsavisen erfarer sitter trener Bent Inge Johnsen trygt. Ni kamper gjenstår, nå er fokus å berge plassen. Les om nedturen i Bergen her.

Topp tre: Fyllingsdalen 12, Frigg 10, Fana 7.

Ulrik Ferrer scoret to, antagelig tre mål på Tørteberg lørdag.

Avdeling 6

LOKOMOTIV OSLO – RANA 0–1 (0-1). I Ranas første angrep kom også kampens eneste scoring foran 100 tilskuere på Tørteberg lørdag ettermiddag. Anton Pettersen Nordeng utnyttet et passivt forsvar og satte scoringen før ett minutt var spilt. Så var det mer eller mindre et lite under at det ikke ble flere scoringer i denne kampen og etter vårt øye vant hjemmelaget sjansestatistikken. Særlig en aktiv Kasper Hoftvedt og innbytter William Dahlen brente store hundre prosent sjanser. Det svartkledde Lokomotiv Oslo angrep og angrep, Rana hadde farlige kontringer, men den tidlige scoringen ble avgjørende. Og dermed gikk hjemmelaget på sitt første nederlag denne sesongen. Bortelaget pådro seg fem gule kort mot Lokomotivets ene.

FINNSNES – NORDSTRAND 2–0 (0-0). Dommer Michael Pedersen fikk den friskeste jobben i denne kampen der det ble delt ut ni gule kort, seks av dem til hjemmelaget i kampens ti siste minutter! Hvorfor? Utallige fysiske situasjoner med taklinger i grenseland. Og tilsnakk uten at det var noen grove episoder som oppsto. Men nok av dramatikk. Hjemmelaget tok ledelsen på straffespark etter en time, mens Kenny Marblow styrte inn 2–0 tre minutter før full tid. Men Nordstrand skapte sjanser og misbrukte eventyrlige muligheter. Eirik Sveen hadde to av dem, den siste var størst der han skjøt over åpent mål fra fire meter. Tre minutter på overtid fikk Nordstrand også straffespark, men skuddet fra innbytter Petter Kristiansen ble reddet. I neste angrep reddet også Finnsnes på streken. Skal det løsne snart for dette Nordstrand-laget som nå ligger sist på tabellen med sitt ene poeng?

ULLERN – BODØ/GLIMT 2. lag 2–1 (0-1). Glimts 2. lag hadde bare med seg tre innbyttere på Oslo-turen søndag og de holdt ledelsen i kampen i over en time. Thomas Rataj sendte laget i ledelsen på et elegant skudd etter en snau halvtime. Men Ullern kjørte kampen og etter 65 minutter kom utligningen på Ullern kunstgress. En cormer ble slått inn i feltet og der raget Thomas Skog Martinussen høyest og headet i mål. Et snaut kvarter senere kom seiersmålet. Ullern presset på med bølge etter bølge, Glimt fikk ikke klarert og Nicholas Grøndalen Kristiansen fikk av gårde skuddet inne i mølja som gikk i mål. Det var fullt fortjent og særlig Finn Badou Jor og Jens Bonde Aslaksrud hadde store sjanser til å øke ledelsen. Sistnevnte kom alene med keeper, men skuddet ble slått ut. Med seieren gikk Ullern til topps på tabellen, ett poeng foran Melbo og Rana.

STABÆK 2. lag – SKEID 2. lag 2-2 (0-1). Skeid hadde sesongens første seier langt nede i shortsen, men tre minutter på overtid kom utligningen på Nadderud kunstgress mandag kveld. Skeid fikk ikke klarert ballen ut i eget forsvar og Stabæks Uche Sabastine fikk stå helt alene og skyve ballen i mål fra 5-meteren. Før det hadde Skeid tatt ledelsen to ganger i kampen ved Gabriel Andersen, som så ut til å bli kveldens matchvinner. Og Jason Onsrud Buan var sentral bak begge oppspillene. Først leverte han et hardt og langt innkast av en styrke som ble et innlegg, og Gabriel Andersen headet Skeid i ledelsen etter 37 minutter. Utligningen kom etter en times spill da innbytter Martin Helland skjøt et hardt skudd i nærmeste hjørne som vel Skeid-keeper Anders Gundersen burde stoppet. Nevnte Buan fyrte av en kanon etter 77 minutter som keeper fikk slått til corner. På det påfølgende hjørnesparket hang Andersen høyest i lufta igjen og stanget Skeid i ledelsen påny. Så kom det omtalte utligningen på overtid før Skeid rakk å sette et skudd i tverrliggeren før dommeren båste av.

Topp tre: Ullern 10, Melbo 9, Rana 9.