trikkeligaen

Hardt ut mot Dagsavisens tabelltips

Gull til Molde, sølv til Vålerenga, bronse til Rosenborg. Podkasten “Trikkeligaens” programleder er himmelropende uenig.

Søndag spilles årets første toppkamp i Norge når Vålerenga og Rosenborg møtes i første serierunde på Intility Arena. Toppkamp fordi Dagsavisen, i likhet med en rekke andre medier, har plassert disse lagene i medaljekampen.

Programledernes protest

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Aftenposten og Dagsavisen er også helt enige om rekkefølgen på de fem øverste lagene.

Men en mann protesterer kraftig. Podkasten Trikkeligaens programleder og lidenskapelige VIF-supporter, Aslak Borgersrud.

– Det blir gull! Og det kan jeg argumentere lenge for, sier Borgersrud i denne helgens ekstra podkast om Eliteserien.

Han argumenterer blant annet slik:

– I fjor høst var Vålerenga Norges nest beste lag (bak Bodø/Glimt). Nå har Vålerenga forsterket laget betraktelig sammenlignet med andre halvdel av sesongen i fjor. Man har fått bedre tid med treneren, unge spillere er blitt ett år eldre. Sammenlignet med starten av sesongen i fjor er det en helt annen verden.

Også argument nummer to: La oss si at det er fire toppklubber i Norge, da. Glimt, Molde, Vålerenga og Rosenborg. Da vil man vinne iblant.

Argument tre: Molde er veldig avhengig av en viss Wolf Eikrem. Hvis han er ute med skade er de betydelig svekka. Bodø/Glimt har mista alle målscorerne sine og det er veldig vanskelig å se for seg at de skal klare å skape den magien igjen. Rosenborg har et helt nytt og uprøvd lag, de er ikke samspilt og Åge Hareide har ikke klart å bevise noe i Norge på en stund. Rosenborg kan floppe på alvor, sier “Slasken” og konkluderer:

– Hvis det var jeg som hadde satt opp tabelltipset: Det er klart Vålerenga vinner serien i år. Minst ett av de andre laga kommer til å floppe!

Hvis, hvis, hvis

Men de andre i redaksjonen lar seg ikke påvirke:

– Er du ferdig, Aslak, spør Pål Karstensen, som peker på VIFs tynne stall, men sterke startellever.

Og alle er enige at HVIS Vålerenga unngår skader og IKKE selger de beste spillerne i sommer, kan programlederens tips ikke utelukkes …

Svaret får vi til advent 2021.
Reidar Sollie

Sportssjef i Dagsavisen.