trikkeligaen

Dagsavisens tabelltips: Slik fordeles medaljene i Eliteserien

Mange peker på Vålerenga i gullkampen. Det er det mange gode grunner til. Her får du også VIFs reaksjon på tipset.

Det har vært vurderinger helt til det siste å sette dem helt øverst, men fakta og fornuft trumfer ønsker og håp. Vi kan begynne med det enkle: VIF har sluppet inn mål i alle treningskamper. Det kan de lære av, men det antyder også en svakhet.

Det er faglig enighet om at tabelltips like godt kan settes sammen av otere, katter eller pingviner. Ingen treffer hundre prosent. Det er derfor vi har Norsk Tipping A/S, som lever i beste velgående og håver inn penger til staten på all vår feiltipping gjennom en sesong.

Men hvis vi kan se en tendens hos den såkalte ekspertisen, er man noenlunde enige i hvilke lag det vil handle om i topp og bunn.

Så her er våre topp fire:

4. BODØ/GLIMT

Hvorfor sette fjorårets suverene og imponerende ligavinner utenfor medalje? Av den enkelte grunn at den offensive kraften som sto bak 60 av lagets scoringer i fjor, er borte. Toppscorerne i Bodø har funnet seg andre jaktmarker. De er selvfølgelig erstattet, men trener Kjetil Knutsen må igjen kunne trylle hvis erstatterne skal fylle skoene. Nå scoret Glimt utrolige 103 mål i fjor og var det eneste laget sammen med VIF som var ubeseiret på hjemmebane.

Første seriekamp: Bodø/Glimt - Tromsø søndag 9. mai klokka 18.00.

BRONSE: ROSENBORG

Laget vant treningskamp-tabellen, men prestasjonene har ikke vært like gpde som resultatene. Og sist helgs 1–2 for Ranheim bekreftet skepsisen. Åge Hareide har fornyet laget med hard hånd. Siden laget som avsluttet sesongen 2019 er det i praksis bare André Hansen og Even Hovland tilbake i startelleveren. Svenske Stefano Vecchia skal bli den nye hiten. Og Markus Henriksen vil bli et anker som kan brukes både i forsvar og på midtbane. Og: Rosenborg er Rosenborg. Det er et massivt krav om at fjorårets fjerdeplass skal forbedres. Og det kler ikke Åge Hareide ikke å klare det.

Første seriekamp: Vålerenga - Rosenborg søndag 9. mai klokka 20.00.

SØLV: VÅLERENGA

Hvorfor ikke plassere Vålerenga helt øverst? De har jo i praksis styrket laget. Ja, førsteelleveren er skarpere med det som i dag ser ut som Norges mest spennende angrepsrekke. Trioen Amor Layouni, Vidar Örn Kjartansson og Aron Dønnum er norsk toppklasse. De har skapt usedvanlig mange sjanser i treningskampene, men har misbrukt mange av dem. Ørnen har ennå ikke scoret i år. Laget skal selge minst en spiller til Europa hvert år og når og vis Dønnum går er ett vinnerargument borte. Vi tror spillernes egen målsetting er ganske presis: Medalje og avansement til gruppespillet i den nye Conference League. Hvis VIF lykkes i det siste vil laget også få et kampprogram som en litt liten stall kan få problemer med å håndtere. Men det blir mye morsom acton med VIF i år.

Første seriekamp: Vålerenga - Rosenborg søndag 9. mai klokka 20.00.

GULL: MOLDE

Molde har egentlig levd sitt eget liv i hele vinter. De har gjort en imponerende innsats i Europaligaen, innsatsen der har styrket økonomien ytterligere, stallen er enda bredere og laget har hatt kamper på høyeste nivå mens mange norske klubber knapt har fått trent. Det eneste som kan virke mot dem er at de opplever Eliteserien som en nedtur. Men det ser ikke slik ut. Det var mye vann mellom båtene i fjor, laget tok sølv hele 19 poeng bak Bodø/Glimt og sju poeng foran VIF. Antallet bortetap (seks i fjor) må betydelig ned hvis dette tipset skal gå inn.

Første seriekamp: Molde - Kristiansund søndag 9. mai klokka 18.00.

Reaksjonen fra Vålerenga

VALLE (Dagsavisen): – Veldig hyggelig at Dagsavisen har tippet oss på andreplass. Det passer inn i våre ambisjoner for sesongen, som er å ta medalje i Eliteserien og komme oss inn i gruppespillet i Conference League. Det er innafor de ambisjonene vi har, så det setter vi pris på. Jeg synes det er veldig kjekt at Dagsavisen har trua på Vålerenga i år, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo om tabelltipset.

Han er enig i at Bodø/Glimt er svekket og at det blir jevnere i toppen i år enn i fjor.

– Jeg tror det blir jevnt. Det kan man se litt på resultatene i treningskampene også. Det blir ikke noe nytt suverent år av ett lag som raser fra de andre, sier han og fortsetter:

– Jeg synes det ser bra ut for oss. Førsteelleveren vår står ikke tilbake for noen i Norge, og de unge spillerne utvikler seg stadig, sier Fagermo.

Fagermo peker på Moldes bredde i stallen som noe som kan bli avgjørende.

– Molde har muskler til å gjøre det de vil. De må kanskje kjøpe en spiss, og det gjør de sikkert, sier Fagermo.

Osame Sahraoui følger opp:

– Det er gøy at vi blir tippet høyt oppe av Dagsavisen, og vi skal gjøre det vi kan for å leve opp til det. Førsteelleveren vår er knallsterk, men vi har også mange gode unge talenter som jeg er helt sikker på vil prestere bra hvis de får sjansen, sier Sahraoui til Dagsavisen.

Tabelltipset 2021

GULL: Molde

SØLV: Vålerenga

BRONSE: Rosenborg

4. Bodø/Glimt

5. Viking

6. Odd

7. Sarpsborg 08

8. Haugesund

9. Lillestrøm

10. Stabæk

11. Tromsø

12. Mjøndalen

13. Kristiansund

14. Sandefjord

15. Brann

16. Strømsgodset


Mer fra Dagsavisen