Trikkeligaen

Skeid kollapsa etter pause: – Vi har en jobb å gjøre

Etter en gnistrende førsteomgang var det full stopp for Skeid etter pause mot KFUM. – Vi har snakka lenge om gode prestasjoner, og lite poeng, men vi må begynne å ta poeng nå, sier Skeid-trener Gard Holme.

Det ble nok en gang en kamp der Skeid-leiren kunne si seg fornøyd med mye av det som skjedde, samtidig var sluttproduktet for svakt, da alt skulle summeres opp.

Før pause var Skeid nemlig det klarte beste laget. De hadde også noen vanvittige målsjanser, som ikke endte i scoring. Nærmest var Ulrich Østigård Ness, som først banka ballen i stanga med høyrefoten, før han liggende på sin egen retur headet kula i den andre stanga. På returen hælsparket Jakob Napoleon Romsaas ballen tilbake til Ness, som da fikk ballen over streken, men ble avvinka for offside.

– Det er en veldig bra førsteomgang. Jeg syns vi gjør arbeidsoppgavene våre veldig, veldig bra. Forsvarsspillet vårt bunnsolid, slipper ikke til noe som helst. Men vi gir bort nok en gratis-corner, og den jobben foran mål taper vi, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen etter kampslutt.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Nytt baklengs på hjørnespark

For fire minutter før pause ga David Hickson bort et hjørnespark, og en oppgitt Gard Holme sa følgende på Skeid-benken: «Hva har vi snakka om hele uka? Ikke gi bort lette hjørnespark».

Grunnen til at han har snakka om dette ble åpenbar, da Skeid tapte tre dueller på rad inne i eget felt, og Momodou Lion Njie til slutt headet ballen i mål.

Hjemme mot Sandnes Ulf sist, tapte Skeid kampen på omtrent akkurat samme måte.

– Unødvendig av oss å gå 0-1 til pause der. Det er her heller vi som skulle leda etter den førsteomgangen, sier Holme.

I tillegg til kjempesjansen til Østigård Ness, var også Napoleon Romsaas og Buduson frampå etter gode gjennombruddspasninger, men heller ikke de klarte å få ballen i mål. Samtidig burde førsteomgangen ha gitt Skeid masse tro på at det kunne være mulig å komme tilbake.

Det klarte de ikke.

For etter pause var aldri Skeid i nærheten av å true KFUM, som etter to nye mål vant ganske komfortabelt.

– Vi klarer vi ikke å opprettholde nivået vårt i andreomgang. Vi flytter ikke beina like bra, og ikke like på alerten i alle omstillinger. Der er rett og slett Kåffa bedre enn oss, sier Holme.

Kvalitetsforskjell på innbytterne

Både Holme og KFUM-trener Jørgen Isnes gjorde alle sine fem bytter i løpet av andre omgang. Og her så man kanskje den aller største forskjellen på lagene. For mens Isnes og KFUM kunne sende innpå tomålsscorer Petter Nosa Dahl, samt Robin Rasch, som leverte en målgivende pasning, fikk Holme lite igjen for sine bytter.

– De gjør bytter som kommer inn, og forsterker dem. Vi klarer ikke å stå matchen på samme nivå hele tiden, mens de opprettholder, og til og med bare blir bedre og bedre.

– Hva tenker man da, som trener?

– Nei, hva tenker man da ... Man tenker at vi har en jobb å gjøre for å utvikle oss. Vi har snakka lenge om gode prestasjoner, og lite poeng, men vi må begynne å ta poeng da, og da må vi klare å stå matchene bedre enn det her. Og så kan det hende at Kåffa er litte grann bedre enn oss. Og det må vi erkjenne, og de vinner fortjent, forteller Holme.

Ferie på bunnen

Med nok et tap blir Skeid stående på tre poeng, og ligger med det sist i 1. divisjon før en tre uker lang ferie.

– Vi er jo der alle forventer at vi skulle være. Og så vil vi jo ikke være der, så vi har en jobb å gjøre for å komme oss vekk fra nedrykkssumpa, men vi kan ikke ha for mye fokus på det, for da kommer vi oss ikke ut derfra heller, sier Holme.

Den gode førsteomgangen i dag, samt flere andre gode kamper denne sesongen er noe som i hvert fall ikke fratar Holme håpet om at de kan snu det, og komme tilbake etter ferien.

– Det er det som gjør at vi har veldig sterk tro. Vi kan spille så bra at vi bør lede fortjent borte mot Kåffa til pause. Og mot de aller fleste laga vi har møtt så har vi vært gode i perioder, men vi har ikke klart å stå de kampa godt nok, og det er mange faktorer som gjør det, men det skal vi prøve å gjøre noe med.

Han er likevel klar på at de ikke kan gjemme seg bak ålreite prestasjoner. Tabellen er det fremdeles det som teller i fotball.

– Det er viktig å se bak resultatet, men så er det også viktig å se på resultatet, for det er det det handler om, slår han fast.

– Hva skal man jobb med da?

– Først skal spillerne få en liten ferie. Det har de faktisk fortjent. De har jobba knallhardt, og selv om det ikke har blitt så mange poeng har vi blitt bedre. Men vi må samtidig bli enda bedre på å score mål, og da må vi gjøre noe med den delen av spillet. Det er det som både er vanskeligst og morsomt å jobbe med, og så er det klart at vi slipper inn for mye mål. Det er ting både på dødball, og i forsvarsspillet vårt ellers, som vi må bli bedre på, spesielt når vi begynner å bli litt slitne, forklarer Holme.

Skeids neste kamp er borte mot Frigg i cupen. Den spilles 15. juni, på Tørteberg. Neste seriekamp kommer fem dager seinere, hjemme mot Sogndal.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta:

1. divisjon, runde ni

KFUM Oslo – Skeid 3-0 (1-0)

KFUM Arena, 1037 tilskuere

Mål: 1-0 Momodou Lion Njie (41), 2-0 Petter Nosakhare Dahl (73), 3-0 Dahl (84).

Dommer: Eivind Bodding, Haga.

Gult kort: Jørgen Hammer, Momodou Lion Njie, KFUM Oslo.

Lagene:

KFUM Oslo (3-4-3): Jonas Vatne Brauti – Momodou Lion Njie (Håkon Hoseth fra 45.), Aaron Kiil Olsen, Jørgen Hammer – Dadi Dodou Gaye, Moa Mahnin (Robin Rasch fra 63.), Simen Hestnes, Fredrik Kristensen Dahl – Remi-André Svindland (Petter Nosakhare Dahl fra 63.), Tore André Sørås (Johannes Hummelvoll Nuñez fra 86.), Håkon Stavrum (Filip Delaveris fra 63.).

Skeid (3-4-3): Anders Gundersen – Stian Pettersen, Fredrik Berglie, Tomas Lopez Borgersen (Anders Johansen fra 63.) – David Hickson (Gabriel Andersen fra 82.), Bendik Rise, Marcus Melchior (Ousmane Diallo Toure fra 63.), Morten Renå Olsen (Mads Aaserud fra 82.) – Ulrich Ness, Johnny Buduson, Jakob Romsaas (Florind Lokaj fra 71.).

---






Mer fra Dagsavisen