Fotball

Kåffa feiret seieren på by’n

Etter 3-0 over Skeid bar det rett ut til fest og moro for KFUM-gjengen. Det er pause i seriespillet fram til 20. juni. – En tredjedel av sesongen er spilt, og jeg er godt fornøyd med prestasjonene så langt, sier trener Jørgen Isnes.

Brød&Sirkus i Tordenskjoldsgate var stedet bussen fra Ekeberg kjørte Kåffa-gjengen til denne siste mandagskvelden i mai måned.

Stemningen var på topp i garderoben etter kampslutt. Alle var enige om at 1. omgangen ikke var mye å snakke om, og at lagets brede tropp ble nokså utslagsgivende etter pause. Igjen ble hjemmelagets bytter avgjørende for kampens utfall.

Dagsavisen tok en kjapp prat med en av innbytterne, Petter «Nosa» Dahl, som skulle dusje før bussen skulle ta dem «down town».

– Trener Jørgen Isnes ga oss klar beskjed i pausen. Vi måtte opp et par knepp spillemessig. Og vi hørte jo på ham. Det er vrient å si hvorfor vi var såpass tamme før pause, det har jo noe å gjøre med at Skeid var gode, da.

– Du har det med å score to mål i kamper. Sist du scoret var jo i serieåpningen mot Grorud, også da to..?

– Ja, jeg har slitt med nettkjenninger etter det. Derfor veldig deilig å få to kasser igjen i dag, sier «Nosa» til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Til hytta ved Risør

Tilbake til trener Jørgen Isnes, som så lettet ut.

– Det er sjelden jeg snakker om skader, men vi har hatt mange angripere på skadelista i denne vårsesongen. Derfor er det fint å se at innbytterne våre kommer inn i kamp etter kamp og leverer.

– Hvordan blir festen nå i kveld?

– Den har vært planlagt i en tid, uavhengig av resultatet her i kveld. Spillere, støtteapparat og sponsrer skal kose seg med god mat og litt i glasset. Dette er sommerferien vi får i år. Noen spillere reiser utenlands, andre blir hjemme. De får ni dagers fri fra fellestreninger, men da med innlagte egentreninger. Så samles vi til fellestreninger igjen.

– Du, da?

– Jeg tar meg noen dager på hytta utenfor Risør. Det er alltid deilig, men værvarslet ser ikke så lovende ut, så jeg vet ikke når jeg tar med badebuksa og drar nedover, sier KFUMs trener, med glimt i øynene.

Irriterende uavgjortkamper

– Dere ligger på 5. plass, og du sier du er fornøyd. Med alt?

– Nei, det blir man jo aldri. Jeg er godt fornøyd med at vi scorer mange mål, og at vi evner å avgjøre kamper mot slutten. Vi har tapt to, og det er mot de lagene som ligger øverst på tabellen (Brann og Mjøndalen). Jeg irriterer meg litt over at det kun ble uavgjort i hjemmekampene mot Grorud og Raufoss, særlig den siste.

– Før dere drar på fest, hvorfor leverte dere en såpass svak 1. omgang i kveld?

– Mye grunnet Skeids gode motspill. Vi spilte for trangt og ga dem mange kontringsmuligheter. Heldigvis var spesielt Aaron Kiil-Olsen god i kveld. Han ryddet opp i stor stil. Vi var ikke gode før pause, men jeg mener altså at Skeid var hovedårsaken til det. Jeg føler med laget fra Torshov. De er så tett på poeng i mange av kampene. De får bruke pausen nå godt de også, avslutter Jørgen Isnes.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta:

1. divisjon menn mandag, 9. runde:

KFUM Oslo – Skeid 3-0 (1-0)

KFUM Arena, 1037 tilskuere

Mål: 1-0 Momodou Lion Njie (41), 2-0 Petter Nosakhare Dahl (73), 3-0 Dahl (84).

Dommer: Eivind Bodding, Haga.

Gult kort: Jørgen Hammer, Momodou Lion Njie, KFUM Oslo.

Lagene:

KFUM Oslo (3-4-3): Jonas Vatne Brauti – Momodou Lion Njie (Håkon Hoseth fra 45.), Aaron Kiil Olsen, Jørgen Hammer – Dadi Dodou Gaye, Moa Mahnin (Robin Rasch fra 63.), Simen Hestnes, Fredrik Kristensen Dahl – Remi-André Svindland (Petter Nosakhare Dahl fra 63.), Tore André Sørås (Johannes Hummelvoll Nuñez fra 86.), Håkon Stavrum (Filip Delaveris fra 63.).

Skeid (3-4-3): Anders Gundersen – Stian Pettersen, Fredrik Berglie, Tomas Lopez Borgersen (Anders Johansen fra 63.) – David Hickson (Gabriel Andersen fra 82.), Bendik Rise, Marcus Melchior (Ousmane Diallo Toure fra 63.), Morten Renå Olsen (Mads Aaserud fra 82.) – Ulrich Ness, Johnny Buduson, Jakob Romsaas (Florind Lokaj fra 71.).

---





Mer fra Dagsavisen