Trikkeligaen

Grorud-treneren klar i talen: – Denne gruppa har snudd det før

Johan Gjønnes Nilsen avviser at det er nedrykksfrykt etter 1-2-tapet i bunnkampen mot Stjørdals-Blink. Grorud-treneren er trygg på at det snart vil snu.

GRORUD ARCTIC MATCH (Dagsavisen): Grorud ante håp om tre poeng da Bjørn Martin Kristensen sendte laget i føringen, men Blink kom tilbake og snudde kampen etter scoring av Johann Hoseth Kosberg og et selvmål av Glenn André Harviken.

Grorud står med fem poeng etter ni kamper, og jakter fortsatt sesongens første seier.

– Det er klart, vi møtte et lag som per nå ligger rundt oss på tabellen. Da skal man helst vinne. Så det er skuffende å tape, rett og slett, sier Johan Gjønnes Nilsen til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Samlet i motgang

Grorud dominerte før 1-1-scoringen til Blink.

– Vi ble litt passive, og slapp inn baklengsmål vi ikke kan slippe inn. Vi må bare bli bedre på å forsvare eget mål. Det blir vanskelig når man slipper inn sånne baklengsmål, erkjenner han.

Grorud-treneren er trygg på at han kan løfte gruppa etter nedturen mandag.

– Det er heldigvis en gjeng som står samlet også i motgang, og som drar i samme retning. Nå blir det noen dager fri, og så må vi komme tilbake for å bli bedre. Motivasjonen i gruppa er fin, sier Gjønnes Nilsen.

Han er klar på at alle må gjøre det de kan for å heve seg.

– Vi må erkjenne hvor vi står. Fem poeng på ni kamper. Vi må se på oss selv, både hver og én og som gruppe. Vi må bli bedre.

– Frykter du et mulig nedrykk, eller kommer dere til å snu dette?

– Jeg har sett denne gruppa snu ting før. Vi snur det. Det er jeg ikke bekymret for, sier Grorud-treneren.

Tom for krefter

Grorud-målscorer Bjørn Martin Kristensen var frisk underveis, men gikk til slutt tom for krefter og måtte byttes ut etter 74 minutters spill. Fra sidelinjen var det tungt å se Blink knipe seieren.

– Det er alltid deilig med scoring for egen del, men dette holder jo ikke. Jeg hadde hatt en langt bedre følelse hvis det hadde blitt scoring og seier, sier Kristensen til Dagsavisen.

Groruds Bjørn Martin Kristensen fant nettmaskene mot Blink mandag, men til liten nytte.

Han ser fram til å koble av med litt ferie, men forsikrer at han skal holde seg i form og komme sterkere tilbake – og oppfordrer lagkameratene til det samme.

– Noen personlige mål for fortsettelsen?

– Det eneste målet er å holde Grorud i divisjonen. Og det skal vi klare, sier måltyven.

---

Kampfakta

Fotball, 1. divisjon menn

Grorud – Stjørdals-Blink 1-2 (1-1)

Grorud match kunstgress, 340 tilskuere

Mål: 1-0 Bjørn Martin Kristensen (12), 1-1 Johann Hoseth Kosberg (35), 1-2 Glenn André Harviken (selvmål, 85)

Gult kort: Robin Bjørnholm-Jatta, Stjørdals-Blink.

Dommer: Stian Røvig Sletner, Rustad Abildsø Sportsklubb

Grorud (4-3-3): Simen Lillevik Kjellevold – Fredrik Carson Pedersen (William Bjeglerud fra 87.), Glenn André Harviken, Henrik Bredeli, Fabian Østigård Ness – Sindre Osestad, Preben Mankowitz (Vetle Skåttun fra 65.), Saadiq Elmi – Thomas Elsebutangen, Bjørn Martin Kristensen (Josias King Furaha fra 74. (Elias Aarflot for Furaha fra 87.)), Nikolai Hristov

---

Mer fra Dagsavisen