KFUM kontrollerte inn 3-0-seier

(KFUM Oslo - Skeid 3-0) Skeid var best før pause, men lå under 0-1. Etter hvilen spilte hjemmelaget inn en solid 3-0-seier. Kåffas tredje strake seier i seriesammenheng.

KFUM ARENA (Dagsavisen): Skeids trener Gard Holme sa til Dagsavisen før kampen at de kom til Ekeberg for å angripe, med tre poeng som mål for kvelden.

Det er å ta i å hevde at de dominerte spillet, men de var det førende laget i første omgang. Men fotball dreier seg som kjent også om å få ballen inn i mål.

David Hickson Gyedu fyrte av kampens første skudd etter fem minutter. Jonas Brauti var nede og reddet sikkert.

Spillet bølget i en periode fram og tilbake, og minuttet senere var det Remi-André Svindland som fyrte Kåffas første skudd – en meter over Skeid-keeper Anders Gundersens tverrligger.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Smått utrolig situasjon

Skeid var altså hakket bedre enn hjemmelaget, og etter 27 minutter opplevde vi en smått utrolig situasjon.

Johnny Buduson sender en fin ball til Ulrich Østigård Ness, som sender ballen i stanga. Han går så i bakken, og sittende får han sin egen retur mot seg. Skeid-gutten nikker ballen – i den andre stolpen. Returen derfra går til Jakob Napoleon Romsaas, som sender ballen mot nettmaskene, men der er Østigård Ness på beina igjen, og sender ballen i mål. Men da blåses han av for offside.

Østigård Ness i alle roller, med andre ord.

Hjemmelagets største sjanse kom etter 38 minutters spill. Håkon Stavrum skjøt fra 16 meter, Skeids keeper var med og reddet, men ga retur. Litt mot spillets gang tar så KFUM ledelsen to minutter før pause. Etter en corner nikker Jørgen Hammer ballen rett opp i lufta, opp går lagkamerat Fredrik Kristensen Dahl som nikker til Simen Hestnes, som igjen nikker ballen til midtstopper Momodou Lion Njie, som også nikker, og denne gang går kula kontant inn i nettmaskene.

1–0 til hjemmelaget til pause. Nokså flatterende for Kåffa.

Nydelig scoring

Etter pause skjedde det fint lite, annet enn flere bytter på begge lag, som sidemannen kommenterte.

Før hjemmelaget doblet ledelsen etter 73 minutters spill. Robin Rasch, som startet på benken, hadde kommet inn, og på sedvanligvis tatt tak og styrt mye på midtbanen.

Han slår en glimrende stikker til en annen innbytter Petter “Nosa” Dahl. Han får på et vis til en overstegsfinte som setter Skeids keeper ut av spill. «Nosa» triller ballen elegant inn i nettmaskene.

Skeid hadde brukt en del krutt før pause, og kom med lite forover i denne omgangen. Kåffas rutinerte spillere hadde god kontroll.

Ny Nosa-scoring

Derfor ikke unaturlig at «Nosa» igjen scoret minutter før slutt. 3-0, full kontroll.

Rett etter var nok en innbytter nær nettsus, da Filip Møller Delaveris sendte en suser i stolperota.

Kampen ebbet ut i en etter hvert kontrollert hjemmeseier.

Etter en noe turbulent periode, er KFUM inne på vinnersporet for fullt. Inkludert cuptriumfen mot Gamle Oslo har de nå fire strake gevinster.

Det er nå pause i seriespillet fram til 20. juni. Da møter KFUM Sandnes Ulf borte, mens Skeid skal ut mot Sogndal på hjemmebane.