Ready stadig ubeseiret etter straffemål på overtid – tap for Ullevål og Ullern

Ready reddet ett poeng mot Stabæk med en straffescoring på overtid.

GRESSBANEN (Dagsavisen): Der vi tidligere har startet samlesakene med Ready fordi de har vært det beste Oslo-laget så langt denne sesongen, var det ingen tvil om at også denne saken skulle starte med toppoppgjøret mellom Ready og Stabæk på Gressbanen onsdag kveld.

Det sto 1-1 til pause før det ble hele åtte mål (!) i den andre omgangen. Oppgjøret endte 5-5 etter at Iskander Nugmanov scoret på straffe i det 91. minuttet. Dermed endte det 5-5.

– Jeg hater å ikke vinne bandykamper. Vi jobber hardt for å bli bedre og mer samspilte hele tiden, men det er ikke nå vi skal være best. Det er en lang sesong. Vi skal fortsette å jobbe hardt fremover for å være gode når sluttspillet begynner, sier Readys Gustav Eriksson.

Det gjør at både Ready og Stabæk er ubeseirede i Eliteserien. Stabæk leder med 17 poeng etter ni kamper, mens Ready er nummer to med 15 poeng etter åtte kamper.

– Det var en veldig bra kamp, synes jeg. Bra kvalitet og tempo i kampen. Begge lagene spilte en veldig bra kamp, sier Readys kaskhakstanske stjerne Iskander Nugmanov.

– Var du nervøs for straffen på overtid?

– Nei, jeg var ikke særlig nervøs. Dommeren sa at dette var kampens siste skudd, så da måtte jeg bare sette den i mål, sier han med et smil.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Sjansefattig 1. omgang

Ready var nær å ta ledelsen etter ti minutter da Iskander Nugmanov slo ballen inn i Stabæk-boksen. Ballen traff leggskinnen til Jesper Tho og gikk like utenfor Stabæk-målet. Nugmanov fikk bra treff på den påfølgende corneren, men forsøket gikk rett i blokka.

Utenom det var det ikke mye å skrive hjem om de første drøye 20 minuttene, på en bane som var preget av både mye tåke og dårlig is. Litt ut av ingenting var det Stabæk som tok ledelsen etter 19 minutter. Stian Stærkeby vant ballen høyt i banen og ga til storscorer Nikolai Jensen, som skjøt fra nærmere 30 meter. Ballen snek seg i mål.

Etter 0-1-målet hadde Ready et par halvsjanser, men ingenting klarte å overliste Sindre Beckmann i Stabæk-buret. Magnus Høgevold fikk en stor mulighet etter 35 minutter da han kom alene med Markus Thommessen, men avslutningen fra Stabæk-kapteinen ble stoppet av keeperen.

Minuttet før pause var det smått utrolig at det ikke sto 1-1. Stian Kavli slo ballen inn på fem meter, der Gustav Eriksson bare skulle bredside inn Readys første mål for kvelden. Ballen hoppet over køllebladet til svensken, og da gikk det et sukk gjennom publikum.

Men de skulle få sin scoring før pause. På overtid havnet en knallhard ball ut på 16 meter, der Oscar Wingård sto klar. Han hamret ballen kontant i mål på imponerende vis, for den ballen må ha kommet i nesten 100 kilometer i timen! Dermed sto det 1-1 til pause.

Målrik 2. omgang

Og bare sju minutter ut i den andre omgangen var kampen snudd. Wingård fant Eriksson foran mål. Spissen satte ballen lekkert forbi Beckmann til 2-1.

Timen var passert da Stabæk utlignet. Jensen fikk ball ved dødlinja og vippa ballen inn i boks. Der traff den en Ready-spiller før ballen gikk i en bue over Thommessen og i mål til 2-2.

Ready trodde de hadde satt inn 3-2 etter 62 minutter etter et kjapt frislag som gikk via Wingård, men dommerne avblåste scoringen, uvisst hvorfor. Men bare minuttet senere sto det 3-2 til hjemmelaget da Eriksson hamret inn en corner på lekkert vis.

Fem minutter senere fikk Stabæk straffe da en Ready-spiller i egen boks stoppet et skudd på liggende og ulovlig vis. Fredrik Randsborg la ballen lekkert i krysset til 3-3.

Ready-spillerne jubler for mål.

Men igjen scoret Ready på corner, og scoringen var helt identisk som 3-2-målet. Og hvem scoret? Gustav Eriksson, selvfølgelig! Det var smått utrolig, for det var en tro kopi av målet til svensken bare noen minutter før. Helt lik!

– Det var så klart helt fantastisk å klinke inn to cornermål. For motstanderen har jeg har vel en ganske vanskelig måte å skyte på fra corner. Vi hadde faktisk snakket om at Stabæk var dårlig på cornerrus og at vi skulle utnytte det. Det var deilig med to like mål, sier Eriksson

Men igjen svarte Stabæk, og igjen etter en corner. Jørgen Akeren pirket ballen inn i mål etter en retur. 4-4 med ti minutter igjen!

To minutter før full tid var kampen snudd. Svenske Bjørn Buskqvist hamret inn en cornerscoring, men dramatikken var ikke over. 30 sekunder før slutt fikk nemlig Ready straffe for det samme som Stabæk fikk – liggende spill.

Nugmanov var sikkerheten selv og utlignet til 5-5. For en kamp vi var vitne til! Det var også noe av det siste som skjedde. Dermed delte topplagene poengene.

– Det var en spennende og tett match, med en morsom ramme rundt som samlet så mange folk som var lov. Kampen går litt i bølger, der det var ganske jevnt i første omgang, mens Stabæk har mer ball enn oss i andre. Vi blir litt for passive den siste halvdel av den omgangen, sier Ready-trener Lars Christan Sveen og fortsetter:

– Det var en artig toppkamp med kamp med dueller og litt temperatur, uten at det aldri ble noe stygt. Man vil alltid ha to poeng, men totalt sett er det kanskje greit med ett. Og så er det veldig kaldt av Iska å sette straffen på overtid, legger han til.

Nytt Ullevål-tap

Ullevål dro til Solberg for å kjempe om to poeng med topplaget fra Solbergelva. Det hvitkledde hjemmelaget tok føringen 1-0 etter scoring av Sondre Kristoffersen 18 minutter ut i kampen, før et Ullevål-selvmål sørget for 2-0 etter 35 minutter. Jesper Bergersen, som ikke var med mot Mjøndalen i forrige runde, reduserte til 1-2 bare minuttet etter på corner. Det var også stillingen til pause.

Kampen sto og vippet på 2-1 i store deler av den andre omgangen, før Even Gamst økte til 3-1 etter 70 minutter. Sju minutter senere gikk Solberg opp til 4-1 ved Eirik Solberg, før Ullevål reduserte etter nok en corner minuttet etter ved Jesper Sagen. Og bare minuttet etter reduserte Brage Falch Milde til 3-4. Da ble det uhyre spennende siste ti minutter.

Likevel var det Solberg som var nærmest scoring på tampen. Kristoffersen fikk muligheten til å bli tomålsscorer, men bommet på straffe på overtid. Dermed endte det 4-3 til Solberg.

– Vi har mye ball og de har mye ball. De skaper ikke så veldig mye, mens vi har mange avslutninger. Vi sliter med det siste lille, sier Ullevål-keeper Simen Lycke Kjøllmoen.

Etter den sterke rekken på fem strake seirer har Ullevål nå tapt tre på rad – mot Stabæk, Mjøndalen og nå Solberg. I neste kamp på 2. juledag møter de Ready på Gressbanen. Ullevål ligger på 4.-plass med ti poeng, det samme som onsdagens overmakt i Solberg.

Nytt tap for Ullern i bunnbatalje

Ullern tok imot Høvik hjemme til en skikkelig bunnkamp på Ullernbanen. Ullern åpnet best og tok ledelsen 1-0 etter bare tre minutter ved Henrik Berg, før Høvik tok fullstendig over. 1-1 var et faktum 40 sekunder senere, før Maxim Pyanov og Lars Holmsen scoret to mål på to minutter for Høvik etter 34 og 36 minutter. Dermed sto det 3-1 til pause.

Høvik åpnet også den andre omgangen best. Svante Kjellberg-Line satte inn 4-1 etter 49 minutter. Da så det ut til å bli et stortap for Ullern. Så reduserte Didrik Strømme til 2-4 etter 58 minutter, før Fredrik Sletta satte inn 3-4 åtte minutter senere.

Men selv om de hadde 22 minutter å utligne på, klarte ikke Ullern gjøre mål. Dermed tapte de sin femte strake kamp og sin sjette denne sesongen.

– Vi begynner bra og setter en kasse. Så kommer Høvik rett i angrep og scorer. Vi får ikke ting til å stemme etter det. I andre omgang har vi en del sjanse, men får ikke ballen inn i mål. Vi kommer tilbake i andre omgang, men det holder ikke helt inn, sier Ullerns Fridtjof Schmidt.

– Den førsteomgangen var den dårligste førsteomgangen var i år. Høvik er effektive og scorer fine mål, og ville mer enn oss. Rett og slett, sier en skuffet Strømme.

Moro var det likevel for Sletta-familien onsdag – yngstemann Andreas scoret for Drammen, hans eldre bror Fredrik scoret for Ullern, mens pappa Håkon dømte Solberg-Ullevål.

Hva skjer med Skeid?

Skeid sin kamp mot Mjøndalen ble utsatt som følge av koronasmitte i Skeid-troppen. Det var den fjerde kampen Skeid har utsatt de siste to ukene.

Nå virker det som om laget fra Torshov skal spille tre kamper den neste uken – fredag 17. mot Ready, søndag 19. mot Sarpsborg og onsdag 22. mot Mjøndalen. Alle kampene spilles mens de andre lagene har fri grunnet det som skulle være landslagspause, men de samlingen har blitt avlyst grunnet koronaviruset. Deretter møter Skeid Drammen 2. juledag.

Så blir spørsmålet hvor hjemmekampene til Skeid skal spilles fremover. Bandyforbundet har nemlig besluttet at Skeid ikke får spilt flere kamper på hjemmebanen Voldsløkka, og da står Skeid bandy plutselig uten hjemmebane.