vintersport

Femte seier på rad for Ullevål etter storseier over Høvik

Ullevål tok kommandoen fra start mot Høvik og vant hele 10-1. Seieren var deres femte på rad.

HØVIKBANEN (Dagsavisen): Dermed er Ullevål oppe på ti poeng etter seks kamper etter fem seirer og ett tap. Det startet svakt med 1-6-tap for byrival Ready i serieåpningen, men siden den gang har pilen kun pekt en vei for laget fra Bergbanen – opp.

5-0 over Ullern, 3-1 over Sarpsborg, 3-1 over Skeid, 2-1 over Drammen og søndag 10-1 over Høvik.

Drøye sju minutter var spilt da Ullevål gikk opp i 1-0. Greger Svenn traff ikke ballen noe særlig etter en corner, men på snodig vis snek ballen seg gjennom muren til Høvik på målstreken og i mål til 1-0.

Mislykket alvorsprat

Også 2-0 kom etter en corner. Fredrik Bakken fikk like dårlig treff som Svenn, men også denne ballen gikk – på uforståelig vis – i mål. Og da Jesper Sagen pirket inn 3-0 etter en retur etter 24 minutter, måtte Høvik samle seg ved eget mål og ta en alvorsprat.

- Dette her er altfor dårlig! Nå må vi klare å roe ned ball og finne hverandre, være i bevegelse og spille hverandre gode, var den klare meldingen fra veteranen Torstein Nævestad.

Men praten så ikke ut til å hjelpe for Høvik. 4-0 fra Fridtjof Aleström etter 32 minutter ble fulgt opp av 5-0 fra Jesper Bergersen tre minutter senere. Og en enorm 1. omgang ble toppet av Jesper Gadderud sitt cornermål tre minutter før pause til 6-0!

Endte med tosifret

Høviks store stjerne Maxim Pyanov fra Russland reduserte til 1-6 etter 55 minutter etter et frislag, før Sagen scoret sitt andre mål for kvelden etter halvspilt 2. omgang og sitt tredje kvarteret før full tid.

Også Bergersen fikk sitt hat trick. Han scoret 9-1 etter 83 minutter og fastsatte sluttresultatet til 10-1 på overtid.

Det blir en ordentlig manndomsprøve for Ullevål på onsdag. Da kommer Stabæk på besøk til Bergbanen. Stabæk er ett av to ubeseirede lag i Eliteserien sammen med Ready.