Sport

Bandy: Stortap for Ullevål, vanvittig seier for Ready

Ullevål lå under 0-3 mot Drammen etter ti minutter og tapte til slutt 2-8. Ready var i en egen klasse mot Solberg og vant hele 12-0!

MARIENLYST (Dagsavisen): Ullevåls damelag klarte dermed ikke det herrene klarte – å slå Drammen. Onsdag imponerte herrelaget stort ved å slå Drammen 2–1 på Bergbanen, men lørdag ble Drammen sitt damelag for sterke for Ullevål.

På Marienlyst gikk hjemmelaget gikk opp i 1–0 allerede etter fire minutter, og etter ti minutter sto det 3–0. Allerede da så de gulkledde gjestene ganske så fortapte ut.

Martine Hansen Bakken reduserte til 1–3 etter 20 minutter med et lekkert frislag fra nærmere 30 meter.

– Tanken var å skyte ballen i boks, slik at jentene kunne gå på retur. Så gikk den istedenfor rett i mål. Det var gøy, sier Bakken.

Likevel var det Drammen som scoret kampens neste mål, fem minutter før pause. Andrine Høydahl fant Kaja Mjøs foran mål, som pirket inn 4–1. Det var også stillingen til pause.

Tar med seg mye positivt

Så scoret Drammen de tre neste målene i kampen før Hansen Bakken igjen vartet opp med et lekkert mål. Hun tok ballen fra egen halvdel, dro av seks-sju Drammen-spillere og kom helt alene med Drammen-målvakt Hanne Galleberg og la ballen lekkert i mål. Da sto det 2–7. Drammen scoret også kampens siste mål til 8–2.

– Vi får til mye mer spill sammen enn det vi har gjort tidligere, så den delen har blitt bedre og kommer seg litt og litt for hver kamp. Det er veldig bra å ta med videre. Det er det defensive vi sliter med. Vi går ikke ordentlig i duellene og lar de gå for lenge før vi går i. Vi blir ryggende og da får de masse skuddmuligheter, sier tomålsscorer Bakken.

– Resultatet viser ikke at vi faktisk fikk til mye denne kampen. Dette var mye bedre enn mot Stabæk (2-11). Sara sto veldig bra og reddet masse, så vi andre går ikke hardt nok i. Og når de skyter rett opp i nettaket, er det ikke så mye å gjøre, sier Sofie Mjaaland.

Ullevål fikk til mye bra spill og det var bare unøyaktighet som gjorde at de ikke scoret flere mål. De tok et stort steg fra treningskampen mot nettopp Drammen i høst på rinkbandybane, der de slapp inn nærmere 20 mål og kun scoret ett.

Dermed står Ullevål med en seier og fire tap på de fem første kampene. De har slått Solberg og tapt for NTNUI, Ready, Stabæk og nå Drammen. Det gjør at de er nest sist i Dameserien med to poeng.

– Vi blir sakte, men sikkert litt og litt bedre, selv om resultatene er litt stygge. Vi må jobbe enda hardere fremover, sier Mjalaand.

Og selv om det ble stortap, kommer ikke det til å legge en demper på lørdagens julebord.

– Det er god stemning på julebord, selv om vi tapte. Alle er positive og holder humøret oppe. Vi ser fremover og kommer til å jobbe med, sier Bakken.

Storseier til Ready

På Gressbanen var det duket for oppgjør mellom Ready og Solberg. Der var det – bokstavelig talt – ingen verdens tvil om hvor seieren skulle ende. Det sto 0–0 etter sju minutter, før Ready virkelig fikk hull på byllen.

For fra minutt 7 til 37 scoret Ready hele ni (!) mål, der fem av de var signert Ina Dahl. Linnea Grönquist og Mina Melbye scoret to hver i den første omgangen som Ready vant hele 9–0 (!).

– 1. omgangen var egentlig bare helt greit. Vi gjør ikke helt det vi blir enige om. Vi faller ned på deres nivå og klarer ikke få opp farten i eget spill, men det ble bedre utover i omgangen og i 2. omgang, sier Dahl.

Den andre omgangen vant Ready «bare» 3-0, som gjorde at det endte 12–0 på Gressbanen. Dahl ble den store spilleren for Ready med seks mål og en målgivende, og kunne scoret sju mål, men bommet på straffe helt på tampen. Melbye scoret fire mål, mens Grönquist endte med to mål og tre målgivende pasninger.

– En bra dag. Jeg spilte en ny posisjon (spiss), og det ga resultater. Som spiss er jobben å score, og det klarte jeg. Det var gøy, sier Dahl.

Ubeseiret og klare for landslagssamling

Som på herresiden er Ready ubeseiret så langt denne sesongen. De står med tre seirer på tre mulige kamper og har 25–2 i målforskjell.

– Vi er fornøyde med seriestarten. Det er alltid deilig å vinne, og vi kriger helt til siste slutt. Det er fortjent at vi står med tre seirer, sier Dahl.

For de bandyinteresserte anbefales det å få med seg godbiten mellom ubeseirede Stabæk og Ready 14. desember 20.00, mest sannsynlig på Rud Hauger.

– Det blir spennende. Det blir vår første skikkelige test. Det handler nok mest om hvem som vil mest. Jeg tipper det kommer til å bli en jevn kamp, sier Dahl.

Hun skal på landslagssamling søndag med fem andre Ready-spillere – Linnea Grönquist, Nora Bakke, Filippa Horn, Andrine Hollerud og Mina Melbye.

– Det blir først og fremst morsomt å spille med andre spillere man ikke er vant med. Man lærer masse nye ting når man er på samling, som man tar med seg videre. Jeg håper ikke jeg har brukt opp alle målene og all flaks til samlingen, sier hun og ler.

Mer fra Dagsavisen