Sport

Usikkerhet rundt om bandysesongen kan fortsette: – Det kan jeg ikke svare deg på

Det er usikkerhet rundt gjennomføring av kamper i eliteseriene i bandy og innebandy som følge av regjeringens skjerpede koronarestriksjoner. Verken bandyforbundet eller Skeid bandy vet om de får fortsette sesongen.

Da regjeringen mandag presenterte nye tiltak for å hindre ytterligere smittespredning ble det sagt at store deler av toppidretten skulle skjermes.

Samtidig understreket Kulturdepartementet at toppidrettsbegrepet i denne situasjonen ikke må defineres for vidt. I Norges Bandyforbund er man usikre på om det betyr at kampaktiviteten i eliteserien i bandy og innebandy må settes på pause.

«Forbundet avventer en endelig avklaring på om et unntak blir gjeldende for eliteserien for herrer i bandy, dameserien i bandy og eliteseriene for kvinner og menn i innebandy, som tidligere har vært innunder myndighetenes begrensede toppidrettsbegrep», skriver bandyforbundet på sine nettsider.

Dersom konklusjonen er at toppdivisjonene i de to idrettene faller inn under toppidrettsunntaket i regjeringens tiltaksliste, kan kamper gå som normalt i tiden som kommer. I motsatt fall blir det full stopp.

Toppidrett eller ikke?

Sikkert er det i alle tilfeller at resten av kampkampaktiviteten på alle nivåer i bandy og innebandy settes på pause fram til 11. januar.

«Hva dette videre betyr for kamptilbudet i siste halvdel av sesongen for de ulike idrettene og nivåene, vil Norges Bandyforbund komme tilbake til», skriver forbundet.

Forrige sesong ble bandy definert som toppidrett, som gjorde at sesongen da fikk fortsette. Nå er de usikre på om de får spilt flere kamper denne sesongen.

– I fjor ble vi sett på som en del av toppidretten, men nå så jeg at de skulle definere enda strengere hva som er toppidrett. Jeg mener å ha lest at flertallet i serien skulle ha det som arbeid, og det er det vel ingen i bandyen som har. For å være helt ærlig vet jeg ikke om bandy nå blir definert som toppidrett. Det kan jeg ikke svare deg på, sier Skeid-trener Helge Klæstad.

Seriekamp utsatt pga smitte

Skeid skulle opprinnelig spilt kamp torsdag, men på grunn av ett koronatilfelle i Skeid-leiren har den kampen blitt utsatt.

– Én spiller hos oss har fått påvist smitte, men den smitten kommer ikke fra oss. Alle som var i garderoben med spilleren som testet positivt, har testet seg, og heldigvis er det ingen andre som har fått tilbake noen positive tester. Fra og med torsdag kunne vi derfor vært klare til å trene og spille igjen, forutsatt at vi får lov til det av regjeringen, forteller Klæstad.

Nå kan det i stedet bli en lengre seriepause enn forventet for Skeids del, og igjen kan kampene på 2. juledag, som tradisjonelt sett er bandyens nasjonaldag, ryke.

– Vi skulle som sagt spilt seriekamp i morgen (onsdag), men den har blitt utsatt. Deretter er det planlagt landslagspause, slik at den neste kampen skulle være 2. juledag, og deretter på nyåret igjen, før det gikk slag i slag derifra, sier han og fortsetter:

– Det er 2. juledag som tradisjonelt sett har vært bandysportens nasjonaldag. Det er da forbundet har prøvd å legge opp til oppgjør som kan trekke litt publikum, selv om det dessverre ikke har gjort det de senere årene, forteller Klæstad.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen